Uvazeni svjetski autoriteti su tada prodavali i shortali drys. Otud njihove procjene. Bit ce da se ona dva nazovi bika koje je super24 spomenuo upravo krcaju naftom. Tko zna kolko punih tankera su danas narucili. [lol]
Je, tako su neki uvaženi svjetski autoritetu u brodarstvu tvrdili da će DRYS na 160. Eno ga sad metilja na 50.
ne lazi.
budd:
”
Je, tako su neki uvaženi svjetski autoritetu u brodarstvu tvrdili da će DRYS na 160. Eno ga sad metilja na 50.
”
ne lazi.
Ajde što se ljutiš, malo je narasao (bio je oko 50 kad sam ga ja gledao zadnji put)
Javio se prvi političar sa komentarom: “Velike banke su namjerno srušile burzu”
Vaš link
Znam samo da će se o ovom finacijskom inžinjeringu još pisati, i da će puno govna isplivati na površinu.
Slažem se.. izaći će to na vidilo ali tada će mali ulagači već popušit svoje…
malo? 30 posto i nije bas malo…[wink]
Volio bih kad bi mi portfelj tako malo narastao…[smiley]
meni je fetiš prije bio rast, sada je pad tržišta, ne vidim što je tu problem
malo? 30 posto i nije bas malo…[wink]
Volio bih kad bi mi portfelj tako malo narastao…[smiley]
Neke ne spašava više ni 100% do petka.
Inače, na tim dionicama manje pojedinačne cijene, ljudi često previde koliki je porast i pad.
Što je par kuna ili dolara gore-dolje. Dosta, ako uzmeš 1000 komada DRYS.
Tako nekako, to ja isto tvrdim već ohoho, otkad je dolar počeo padati………
A amerima nije problem ojačati dolar, pa mogu se poigravati kako hoće sa cijelim svijetom…….
Ovo je bilo najjednostavnije, oslabit dolar, okupirat što više nafte, dić cijenu nafte u nebo, i zatim vratiti dolar na stare grane……..Pa ti svijetu plači……….
valentine:
”
nafta dolar 8 kuna, barel 50 =400 kn dolar 4,6 barel 112 = 515 kn i nije tako strašno
”
Istina nije strašno,za sad.Ali čeka nas devalvacija kune pa devalvacija eura.E onda će biti strašno.Početak radnje moguće već ove jeseni.Majko mila rodio sam se u krivo vrijeme.[cry]
A kad ti dionica padne40 % onda je to puno, ali kad DRYS ide gore 35% to je piece of cake???
Jao, koji si ti glumac……..
sakai:
”
budd:
”
”
ne lazi.
”
Ajde što se ljutiš, malo je narasao (bio je oko 50 kad sam ga ja gledao zadnji put)
Inace, i kinezi zazivaju vladu da ih spasi:
“Chinese investors wait in vain for government help
Focused on inflation, financial authorities resist calls to cut trading taxes
By Moming Zhou, MarketWatch
Last update: 6:36 p.m. EDT April 14, 2008
PrintPrint EmailE-mail Subscribe to RSSRSS DisableDisable Live Quotes
SAN FRANCISCO (MarketWatch) — Frustrated mainland Chinese investors, who have watched the country’s main stock market in Shanghai plummet more than 40% since October, have been wondering when their typically hands-on government will move to reverse the fall. “
Inace, i kinezi zazivaju vladu da ih spasi:
I jedni i drugi se tek učimo kapitalizmu i imamo ili smo imali balone.
BTW, sutra:
ZAGREB – Prehrambene kompanije Podravka i Ledo predstavit će na konferenciji za novinare zajednički projekt. (11,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)