nema logike,
rekao sam vam pad je bio za očekivati, ali mislim da ipak nitko osim momčila i mede nije očekivao toliki pad…i taj pojačani pad generirali su svi ovi o kojima prićamo…
normalno da je velika razlika pali mi 20% (koliko smo realno trebali) ili 40% koliko smo srušeni…
istina je da mi nismo uvezli loše hipoteke…ali smo ipak indirektno pogođeni njima…kao što je i cijeli svijet pogođen njima…
evo objasnite mi slijedeće hang seng je pao s 3200 na 2100, a nigdje nisam čitao da su oni pogođeni krizom subprimea???
uglavnom po meni je sada glavni problem kada će se globalno stvari rješiti…jer dok se ne rješi mi smo i dalje u down trendu…a da nastavimo padati i po 0,5% tjedno do kraja godine, svi nosimo gaće na štapu…
ja jednostavno ne vjerujem da će se desiti scenario u kojem će sve burze svijeta padati, a hrvatska burza će se za to vrijeme oporavljati i rasti…
mislim stvarno [embarass]
Što je najgore MF-ovi su i podigli Crobex na razine na kojima je do nedavno bio, pa nisam ja kupovao INGR na 60 000, i ATPL preko 3 000, IGH preko 12 000 ZVZD na 17 000 , ADPL na 240 itd. itd.
A sutra , nakon što se digne ova bura oko svega i izjave Kosora, kao i negativnih natpisa oko MF-ova, znate što možemo očekivati?
Popravljanje stanja , kako bi se situacija – ublažila.
Zove miste A. mister D.-a : “Alo pajdo, ajde daj sutra malo jače to potjeraj gore, bar jedno 2-3%, da mi raja na podivlja”
A sutra , nakon što se digne ova bura oko svega i izjave Kosora, kao i negativnih natpisa oko MF-ova, znate što možemo očekivati? Popravljanje stanja , kako bi se situacija – ublažila.
Ne bojim se ja sutra,sutra će biti ok.Mene više brine četvrtak i petak.
Današnji rast Crobex-a bio je neminovna posljedica onoga što nam se događalo u ponedjeljak. Evo u sve se počela uplitati i politika i to je dobar znak:
Vaš link
Svaka čast gosp. Kosoru iz HSLS-a da kao javna ličnost o tome i javno progovori, iako mi o tome pričamo već mjesecima, ali na žalost samo na forumu.
Veliki igrači su uvijek prstom upirali na neke druge probleme, od Nikolića, kreditne krize u Americi, Kosova, Zerpa, pa i sada naposljetku braniteljskog fonda, a iza svega se pokazalo da je bila patka, odnosno izgovor za sve što su činili. Evo i ova prepreka s braniteljskim fondom pokazala se neopravdanom, jer jako mali broj branitelja prodaje udjele, jer da nije tako već bi i jučer i danas bilio svjedoci velike navale na šalterima, a jednostavno sve je izostalo.
Ovako veliki današnji promet na pozitivnom Crobexu je zasigurno dobar znak, što ujedno i demantira tvrdnju nekih analitičara da je likvidnost mala. Možda neki i muče muku s likvidnošću, ali gledano u globalu, novac postoji, ali je u proteklom razdoblju izigrano povjerenje investitora, pa su mnogi bili oprezni i iz tog razloga je i bio mali promet u proteklom razdoblju na burzi.
plavi:
”
A sutra , nakon što se digne ova bura oko svega i izjave Kosora, kao i negativnih natpisa oko MF-ova, znate što možemo očekivati? Popravljanje stanja , kako bi se situacija – ublažila.
”
Ne bojim se ja sutra,sutra će biti ok.Mene više brine četvrtak i petak.
Tiće se HT-a konkretno.
Sumnjam da će fondovi prodavati ostalo da brane HT. Oni koji ga brane ( MF-ovi većinom ) , ionako imaju dovoljno sredstava pitanje je koliko će ga braniti.
Bogami mi unatoč tome što ovi iz MMF-a kažu smo valjda pogođeni globalnom situacijom više nego ameri sami od kojih je to i poteklo. I to debelo više. Ima li logike?
ima, tamo se milijarde dolara štampaju i upumpavaju u financijski krvotok štiteći svoj market i time izvoze inflaciju u cijeli svijet, nafta poskupljuje, a za porast cijene nafte za svakih $10 po barelu pad BDP Hrvatske iznosi -1.06%.
[color=Gold]
da slažem se ..
sad polako MF-ovi idu u dokup , akumulaciju; sad i oni žele biti zvijezde tržišta kapitala sa super prinosima kao OMF-ovi .. a ne tromi konji što su do sada bili ..
danas je bio promet od 150 M kn . to onako ležerno , samo čekaš da ti nešto slatko padne u ruke ..
tako bi moglo biti i sljedećih dana ..
ali ono što ostavlja gorak osjećaj u ustima je to da su burzovne institucije Hanfa i ZSE zapravo samo produžena ruka vlasti / politike , i da nisu neovisni ni 1% ..
a neovisnost je preduvjet za neko normalno funkcioniranje tržišta kapitala ..
[/color]
@plavi
nema logike,
rekao sam vam pad je bio za očekivati, ali mislim da ipak nitko osim momčila i mede nije očekivao toliki pad…i taj pojačani pad generirali su svi ovi o kojima prićamo…
normalno da je velika razlika pali mi 20% (koliko smo realno trebali) ili 40% koliko smo srušeni…
istina je da mi nismo uvezli loše hipoteke…ali smo ipak indirektno pogođeni njima…kao što je i cijeli svijet pogođen njima…
evo objasnite mi slijedeće hang seng je pao s 3200 na 2100, a nigdje nisam čitao da su oni pogođeni krizom subprimea???
uglavnom po meni je sada glavni problem kada će se globalno stvari rješiti…jer dok se ne rješi mi smo i dalje u down trendu…a da nastavimo padati i po 0,5% tjedno do kraja godine, svi nosimo gaće na štapu…
ja jednostavno ne vjerujem da će se desiti scenario u kojem će sve burze svijeta padati, a hrvatska burza će se za to vrijeme oporavljati i rasti…
mislim stvarno [embarass]
Ma na nas je djelovalo puno više stvari a ne samo globalna kretanja,veliki impuls padu su imali mirovinci povlačeći novac iz oif-ova što je prouzročilo dodatan pad najlikvidnijih dionica.
Međutim ne mogu se otet dojmu da su oif-ovi htjeli , imali su kada i s čime braniti crobex na puno većim razinama,i da su to napravili bili bi puno likvidniji jer onda ne bi bilo ovakvog stmpeda malih udjelničara
Prvo je pitanje na koliko će ga sutra dignuti i da li će ga dignuti. I pitanje koliko ih misli uopće prodavati dan poslije. Ja mislim ne previše. Počelo se špekulirati i izvanrednom dividendom.
inflaciju u cijeli svijet, nafta poskupljuje, a za porast cijene nafte za svakih $10 po barelu pad BDP Hrvatske iznosi -1.06%.
Najave za inflaciju u slijedećoj godini su smanjenje po zadnjim prognozama.
Ovaj rast tržišta su već akceptirala.
Što se nafte tiče, neki dan je bila procijena nečija iz Italije ( čovjek je u nekoj njihovoj naftnoj tvrki ) koji prociejnjuje da će nafta u dolazećim godinama bitno pojeftiniti zbog velikih ulaganja oko eksploatacije iste u svijetu. Mislim da sam to pročitao u subotu u nekim dnevnim novinama, uglavnom čovjek iz prve ruke govori o stanju stvari.