Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Trebam li ovome dodati da su godišnja izvješća naših tvrtki kao i najave većine njih IZNAD očekivanja?

Možeš nabrojati koja su to imale iznad očekivanja, osim PTKM?

A o lažnim najavama neću ni govoriti, počevši od Radića Jureta.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

summer:

Kosor ocjenjuje da će se tržište kapitala oporaviti u roku od šest mjeseci do godinu dana,”

Kosor ocjenjuje …a ko je on da to ocjenjuje…čovjek koji je sa završenom srednjom školom expert za ama baš sve.. sad i za burzu….

(Nije da se ne slažem sa člankom, ali je istina da je to mogao zaključit i svak ko prati forum duže od 15 dana.)

Poanta je da je prvi od javnih osoba rekao istinu koju svi znaju,ponavljam prvi.

SAM PROTIV SVIH

Nije napadao novinare i male ulagace da su krivi za slom kao neki.

SAM PROTIV SVIH

plavi:

Trebam li ovome dodati da su godišnja izvješća naših tvrtki kao i najave većine njih IZNAD očekivanja? ”

IGH, INGR, KOEI, ATPL….

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ponovo idemo prema 2%. Sad kad su ih skužili, možda mirovinci ipak krenu u kupnju.[thumbsup]

dobar si… [lol] [smiley]
ja bi bio sretan da brane 3200…
ostalo ne treba…
pomalo…

summer:

Kosor ocjenjuje da će se tržište kapitala oporaviti u roku od šest mjeseci do godinu dana,”

Kosor ocjenjuje …a ko je on da to ocjenjuje…čovjek koji je sa završenom srednjom školom expert za ama baš sve.. sad i za burzu….

(Nije da se ne slažem sa člankom, ali je istina da je to mogao zaključit i svak ko prati forum duže od 15 dana.)

Političar koji je jedan od prvih progovorio o tome.
Konačno rekao bih.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

valentine slicni tebi su prekinuli danasnji rast daytraderi. tocno sta plačemo kad smo si sami krivi

ja nisam daytrader, već nightrider

wiking:

a meni burza ne daje nista nego je samo institucija preko koje trgujemo.Meni daju firme koje konstantno uvecavaju i zaradjuju svoju dobit.E sad nek izadju analiticari pa nek kazu da su sve dobiti uracunate u ove cijene”

ne daju ti ni firme ništa, nego moraš svojim novcem kupiti papir i pratiti poslovanje/tržište koje mnoge nisu uspjele pratiti i zato onaj strmoglavi pad
[/quote]

sry valenine al bas se ne slazem stom tezom da mi firme nista ne daju.Daju one meni sve sto zarade kroz svoje papirice sto kroz dividendu sto svoju dobit ponovo okrenu u prihode i za jos vecu dobit pa tako i moji papirici rastu.Ak mi daju svu dobit(HT) onda ni papiric nece rasti[wink] .Problem je sto meni firme daju a papiric neko 3. rusi koji ima tu novcanu snagu da to radi i obezvredjuje taj papiric a regulator gleda kroz prste i rukom u djepu[angry]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

valentine:

plavi:

Trebam li ovome dodati da su godišnja izvješća naših tvrtki kao i najave većine njih IZNAD očekivanja? ”

IGH, INGR, KOEI, ATPL….

Pa dalje, ADPL, VART, ZABA, PBZ., INDG ( ! )

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ne znam što se na slažeš, ne kužim wiking

drugi ti ruše cijenu, tuži ih, imaš sud lijepo reci stričekima kaj je bilo pa sljedeći put neće rušiti

Plavi, IGH nije imao neočekivane rezultate, lošije nego što smo mislili/očekivali

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Jadni ti građani kako samo dozvole da ih uvuku unutra.

naravno da su jadni ljudi…
hvatali su se za slamku spasa… i onda ovako ih zajebati…
neki se ovdje jos uvijek rukama i nogama bore ne bi li izasli iz minusa – a to je samo manji dio koji se donekle kuzi u fiancije, a kaj je s ostalima koji nista ne znaju?

pa mora biti socijalne odgovornosti!

D. Kosor: U Hrvatskoj je na djelu novi sofisticirani financijski inženjering

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darinko Kosor na današnjoj je konferenciji za novinare istaknuo da je u posljednja tri mjeseca u Hrvatskoj nestalo oko sto milijardi kuna, a dionice su u tom razdoblju izgubile na vrijednosti četrdeset posto ocijenivši da je riječ o “sofisticiranom financijskom inženjeringu osmišljenom u određenim institucijama”.

Smatra kako je neobično što vrijednost dionica nije padala u vrijeme američke kreditne krize, kada se ona manjim dijelom prelila u Europu, već nakon što je većina građana reklamama namamljena na kupnju dionica, odnosno uzimanje kredita kod banaka koje su vlasnici dioničarskih i mirovinskih fondova.

Kosor je ocijenio i da je pad vrijednosti dionica uzrokovala odluka Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) koja je mirovinskim fondovima dopustila kupnju dionica javnih dioničarskih društava. Umjesto da su mirovinski fondovi bili stabilizator tržišta, oni su povukli oko milijardu i pol kuna iz dioničarskih fondova čime se ugrozila likvidnost dioničarskih fondova, rekao je.

Također, drži da su mirovinski fondovi organizirano spuštali cijenu potražnje na tržištu kapitala te ističe da bi HANFA na to trebala reagirati, provesti nadzor i poduzeti zakonske promjene kako se to ubuduće ne bi događalo.

Kosor je ustvrdio da najviše gube nedovoljno educirani ulagači koji su ušli na tržište kapitala s manjim iznosom sredstava, a nisu u mogućnosti držati udjele i čekati da se njihova vrijednost vrati.

“Najtragičniji su građani koji su reklamom uvučeni u kredite koje banke zadnjih nekoliko tjedana masovno naplaćuju”, rekao je.

Kosor smatra da je uvlačenjem građana na tržište kapitala putem reklama te gubitkom vrijednosti njihovih udjela u Hrvatskoj prevareno oko stotinu tisuća ljudi.

Predložio je da HANFA hitno provede nadzor u mirovinskim fondovima, a ako nema dovoljno ovlasti, da predloži hitno donošenje zakonskih mjera kako bi mogla imati veći utjecaj na kontrolu i ponašanje na tržištu kapitala. Drži da bi se predsjednik HANFA-e Ante Samodol trebao prestati obračunavati s medijima, već bi putem njih trebao razotkrivati špekulante i institucije koje se bave financijskim inženjeringom.

Kosor je rekao da bi Zagrebačka burza trebala educirati male ulagače, jer bez njih ne može funkcionirati tržište kapitala.

Pozvao je i Vladu da se hitno uključi u koordiniranje aktivnosti za spas hrvatskog tržišta kapitala.

Kosor ocjenjuje da će se tržište kapitala oporaviti u roku od šest mjeseci do godinu dana, te da će se tada postaviti pitanje zašto je do svega ovoga došlo.

Potpisujem sve u jotu!!!

Hell is Empty and all the Devils are Here

1,94% Croby[thumbsup]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

New Report

Close