mislim da bi hanfa trebala zabraniti daytradere i oni su krivi za pad nas burze
Ti si gori od Ljube i Zokija zajedno!!! [undecid][undecid]
i tebe bi trebalo zabraniti jer non-stop pišeš gluposti[smiley]
Hebi ga nisam pazio. Niti prvi niti zadnji puta. Danasnji dobitak nije pokrio niti 10% tog gubitka na viru. Eto priznam i to. Ima da trejdam do sudnjeg dana da popravim taj viro. Sada su vremen kada se to moze ali jako oprezno. Nakon jucerasnjeg pada i danasnje pocetka bilo je jasno da mora doci rally. Jednostavno sam ga iskoristio. Svi su ocekival pad do 12 pa oporavak pred kraj. Ne treba smetnuti s uma da bi u cetvrtak mogao biti opet lom jer je EX dividenda day na HT i ja osobno ocekujem iskrcaj antologijskih razmijera koji bi mogao povuci cijelo trziste opako dolje. Ne tvrdim da ce se dogoditi ali imam takav scenarij u vidu. Takodjer OMF i OIF ce sigurno gledati da skinu cijenu HT i INA prije nego dodje Glavas sa dionicama BF-a. I to treba imati u vidu. Bem mu ljudi pa nisam ja ovdje valjda najveci Gargamel. Dajte malo ukljucite mozak i pocnite razmisljati logicki glavom. Puno puta sam napisao da je ovo primarno sahovska igra (psiholoska) a sve ostalo je sporedno. Puno srece svima – stvarno to mislim.
Ok , zašto očekuješ pad i rasprodaju HT-a ..
meni se čini da je to za mirovince jedan od najboljih pickova ..
cijena povoljna , povoljnija od dosta kompnija tog tipa u regiji (Slovačka, Sađarska , Slovenija, Češka, Poljska) , a i sva je prilika da će dividenda biti i sljedećih godina na ovim razinama a i da se polako smanjuje i to je ok .. dividenda od 10% pa to je izvanredno ..
za 10 godina bi se pokrila ova cijena dionice sa dividendom (ne računajući deprecijaciju i inflaciju) a za 10 godina sigurno cijena Ht-e dionice ne će biti 0 kn .. firma ima zajamčen tržišni položaj , a i kad će početi gubiti (ako) taj položaj , to će biti vrlo dugoročan proces , ; dakle ovo je dobitak sa malo rizika ..
ja mislim da je na HT-u faza akumulacije .. a ne kapitaliziranje dobiti ..
summer: ” mislim da bi hanfa trebala zabraniti daytradere i oni su krivi za pad nas burze ” Ti si gori od Ljube i Zokija zajedno!!! [undecid][undecid]
A ti ivek, što je s obećanjem…ili si i ti postao “obećanjović”?
summer:
”
”
Ti si gori od Ljube i Zokija zajedno!!! [undecid][undecid]
da oni i margini su nam srusili burzu..kako je postalo moderno trgovati na burzi tako su se i javili svi ti spekulanti,zeljni brze zarade..samo sto nazalost kada krenu prodavat probude paniku u ljudima i sa sobom povuku veci broj ljudi..nije burza za svakoga..
ivek123:
”
Hebi ga nisam pazio. Niti prvi niti zadnji puta. Danasnji dobitak nije pokrio niti 10% tog gubitka na viru. Eto priznam i to. Ima da trejdam do sudnjeg dana da popravim taj viro. Sada su vremen kada se to moze ali jako oprezno. Nakon jucerasnjeg pada i danasnje pocetka bilo je jasno da mora doci rally. Jednostavno sam ga iskoristio. Svi su ocekival pad do 12 pa oporavak pred kraj. Ne treba smetnuti s uma da bi u cetvrtak mogao biti opet lom jer je EX dividenda day na HT i ja osobno ocekujem iskrcaj antologijskih razmijera koji bi mogao povuci cijelo trziste opako dolje. Ne tvrdim da ce se dogoditi ali imam takav scenarij u vidu. Takodjer OMF i OIF ce sigurno gledati da skinu cijenu HT i INA prije nego dodje Glavas sa dionicama BF-a. I to treba imati u vidu. Bem mu ljudi pa nisam ja ovdje valjda najveci Gargamel. Dajte malo ukljucite mozak i pocnite razmisljati logicki glavom. Puno puta sam napisao da je ovo primarno sahovska igra (psiholoska) a sve ostalo je sporedno. Puno srece svima – stvarno to mislim.
”
cijena povoljna , povoljnija od dosta kompnija tog tipa u regiji (Slovačka, Sađarska , Slovenija, Češka, Poljska) , a i sva je prilika da će dividenda biti i sljedećih godina na ovim razinama a i da se polako smanjuje i to je ok .. dividenda od 10% pa to je izvanredno ..
za 10 godina bi se pokrila ova cijena dionice sa dividendom (ne računajući deprecijaciju i inflaciju) a za 10 godina sigurno cijena Ht-e dionice ne će biti 0 kn .. firma ima zajamčen tržišni položaj , a i kad će početi gubiti (ako) taj položaj , to će biti vrlo dugoročan proces , ; dakle ovo je dobitak sa malo rizika ..
Zato sto ide ex dividenda day u cetvrtak. Zato sto OMF i OIF interesira HT i znaju da ce ih Glavas morati iskrcavati pa zasto da plate vise. Ponavljam, moja spekulacija. Ne moram biti u pravu.
ivek123:
”
summer: ” mislim da bi hanfa trebala zabraniti daytradere i oni su krivi za pad nas burze ” Ti si gori od Ljube i Zokija zajedno!!! [undecid][undecid]
”
A ti ivek, što je s obećanjem…ili si i ti postao “obećanjović”?
Pa pisem manje! Nisam rekao da cu totalno prestati pisati. Ali ako me budes povlacio za jezik mozda se i opako raspisem a vjeruj mi imao bih sto za napisati. [cool]
a HT kao Nikenen kliže li kliže … samo da ne fula odraz …
_Mrzljak_:
”
ivek123:
”
”
”
Zato sto ide ex dividenda day u cetvrtak. Zato sto OMF i OIF interesira HT i znaju da ce ih Glavas morati iskrcavati pa zasto da plate vise. Ponavljam, moja spekulacija. Ne moram biti u pravu.
Stvarno si pametan da tebe nije bilo mi ne bi znali da ide ex dividenda day.
Puno ti hvala i nastavi sa tim informacijama koje nitko ne zna osim tebe.
Stvarno si pametan da tebe nije bilo mi ne bi znali da ide ex dividenda day.
Puno ti hvala i nastavi sa tim informacijama koje nitko ne zna osim tebe.
Konstruktivan i kreativan i korektan kao uvijek!!! Spremi padobran! [bye][bye][bye]
sava: ” ivek123: ” summer: ” mislim da bi hanfa trebala zabraniti daytradere i oni su krivi za pad nas burze ” Ti si gori od Ljube i Zokija zajedno!!! [undecid][undecid] ” A ti ivek, što je s obećanjem…ili si i ti postao “obećanjović”? ” Pa pisem manje! Nisam rekao da cu totalno prestati pisati. Ali ako me budes povlacio za jezik mozda se i opako raspisem a vjeruj mi imao bih sto za napisati. [cool]
Samo naprijed! Nego što ako Glavaš bude prodavao u blok transakcijama DT-u po nekoj cijeni koja je možda veće nego što ti misliš da HT vrijedi! Mudri će sve to podržati, a kupnja ide iz dividende!
Lukavo.
Jel netko primijetio biser na K/P VLVI (vinoplod vinarija šibenik).
Molim ozbiljan komentar od nekoga iskusnoga lava.[tongue]
pa to imas i na HPB koji se normalno trguje,nije u posebnom rezimu.Nista novog[wink]