Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim da bi hanfa trebala zabraniti daytradere i oni su krivi za pad nas burze

Ti si gori od Ljube i Zokija zajedno!!! [undecid][undecid]

skype - ivek1234

i tebe bi trebalo zabraniti jer non-stop pišeš gluposti[smiley]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Hebi ga nisam pazio. Niti prvi niti zadnji puta. Danasnji dobitak nije pokrio niti 10% tog gubitka na viru. Eto priznam i to. Ima da trejdam do sudnjeg dana da popravim taj viro. Sada su vremen kada se to moze ali jako oprezno. Nakon jucerasnjeg pada i danasnje pocetka bilo je jasno da mora doci rally. Jednostavno sam ga iskoristio. Svi su ocekival pad do 12 pa oporavak pred kraj. Ne treba smetnuti s uma da bi u cetvrtak mogao biti opet lom jer je EX dividenda day na HT i ja osobno ocekujem iskrcaj antologijskih razmijera koji bi mogao povuci cijelo trziste opako dolje. Ne tvrdim da ce se dogoditi ali imam takav scenarij u vidu. Takodjer OMF i OIF ce sigurno gledati da skinu cijenu HT i INA prije nego dodje Glavas sa dionicama BF-a. I to treba imati u vidu. Bem mu ljudi pa nisam ja ovdje valjda najveci Gargamel. Dajte malo ukljucite mozak i pocnite razmisljati logicki glavom. Puno puta sam napisao da je ovo primarno sahovska igra (psiholoska) a sve ostalo je sporedno. Puno srece svima – stvarno to mislim.

Ok , zašto očekuješ pad i rasprodaju HT-a ..
meni se čini da je to za mirovince jedan od najboljih pickova ..
cijena povoljna , povoljnija od dosta kompnija tog tipa u regiji (Slovačka, Sađarska , Slovenija, Češka, Poljska) , a i sva je prilika da će dividenda biti i sljedećih godina na ovim razinama a i da se polako smanjuje i to je ok .. dividenda od 10% pa to je izvanredno ..
za 10 godina bi se pokrila ova cijena dionice sa dividendom (ne računajući deprecijaciju i inflaciju) a za 10 godina sigurno cijena Ht-e dionice ne će biti 0 kn .. firma ima zajamčen tržišni položaj , a i kad će početi gubiti (ako) taj položaj , to će biti vrlo dugoročan proces , ; dakle ovo je dobitak sa malo rizika ..

ja mislim da je na HT-u faza akumulacije .. a ne kapitaliziranje dobiti ..

summer: ” mislim da bi hanfa trebala zabraniti daytradere i oni su krivi za pad nas burze ” Ti si gori od Ljube i Zokija zajedno!!! [undecid][undecid]

A ti ivek, što je s obećanjem…ili si i ti postao “obećanjović”?

summer:

Ti si gori od Ljube i Zokija zajedno!!! [undecid][undecid]

da oni i margini su nam srusili burzu..kako je postalo moderno trgovati na burzi tako su se i javili svi ti spekulanti,zeljni brze zarade..samo sto nazalost kada krenu prodavat probude paniku u ljudima i sa sobom povuku veci broj ljudi..nije burza za svakoga..

ivek123:

Hebi ga nisam pazio. Niti prvi niti zadnji puta. Danasnji dobitak nije pokrio niti 10% tog gubitka na viru. Eto priznam i to. Ima da trejdam do sudnjeg dana da popravim taj viro. Sada su vremen kada se to moze ali jako oprezno. Nakon jucerasnjeg pada i danasnje pocetka bilo je jasno da mora doci rally. Jednostavno sam ga iskoristio. Svi su ocekival pad do 12 pa oporavak pred kraj. Ne treba smetnuti s uma da bi u cetvrtak mogao biti opet lom jer je EX dividenda day na HT i ja osobno ocekujem iskrcaj antologijskih razmijera koji bi mogao povuci cijelo trziste opako dolje. Ne tvrdim da ce se dogoditi ali imam takav scenarij u vidu. Takodjer OMF i OIF ce sigurno gledati da skinu cijenu HT i INA prije nego dodje Glavas sa dionicama BF-a. I to treba imati u vidu. Bem mu ljudi pa nisam ja ovdje valjda najveci Gargamel. Dajte malo ukljucite mozak i pocnite razmisljati logicki glavom. Puno puta sam napisao da je ovo primarno sahovska igra (psiholoska) a sve ostalo je sporedno. Puno srece svima – stvarno to mislim.

cijena povoljna , povoljnija od dosta kompnija tog tipa u regiji (Slovačka, Sađarska , Slovenija, Češka, Poljska) , a i sva je prilika da će dividenda biti i sljedećih godina na ovim razinama a i da se polako smanjuje i to je ok .. dividenda od 10% pa to je izvanredno ..
za 10 godina bi se pokrila ova cijena dionice sa dividendom (ne računajući deprecijaciju i inflaciju) a za 10 godina sigurno cijena Ht-e dionice ne će biti 0 kn .. firma ima zajamčen tržišni položaj , a i kad će početi gubiti (ako) taj položaj , to će biti vrlo dugoročan proces , ; dakle ovo je dobitak sa malo rizika ..

Zato sto ide ex dividenda day u cetvrtak. Zato sto OMF i OIF interesira HT i znaju da ce ih Glavas morati iskrcavati pa zasto da plate vise. Ponavljam, moja spekulacija. Ne moram biti u pravu.

skype - ivek1234

ivek123:

summer: ” mislim da bi hanfa trebala zabraniti daytradere i oni su krivi za pad nas burze ” Ti si gori od Ljube i Zokija zajedno!!! [undecid][undecid]

A ti ivek, što je s obećanjem…ili si i ti postao “obećanjović”?

Pa pisem manje! Nisam rekao da cu totalno prestati pisati. Ali ako me budes povlacio za jezik mozda se i opako raspisem a vjeruj mi imao bih sto za napisati. [cool]

skype - ivek1234

a HT kao Nikenen kliže li kliže … samo da ne fula odraz …

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

_Mrzljak_:

ivek123:

Zato sto ide ex dividenda day u cetvrtak. Zato sto OMF i OIF interesira HT i znaju da ce ih Glavas morati iskrcavati pa zasto da plate vise. Ponavljam, moja spekulacija. Ne moram biti u pravu.

Stvarno si pametan da tebe nije bilo mi ne bi znali da ide ex dividenda day.

Puno ti hvala i nastavi sa tim informacijama koje nitko ne zna osim tebe.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Stvarno si pametan da tebe nije bilo mi ne bi znali da ide ex dividenda day.
Puno ti hvala i nastavi sa tim informacijama koje nitko ne zna osim tebe.

Konstruktivan i kreativan i korektan kao uvijek!!! Spremi padobran! [bye][bye][bye]

skype - ivek1234

sava: ” ivek123: ” summer: ” mislim da bi hanfa trebala zabraniti daytradere i oni su krivi za pad nas burze ” Ti si gori od Ljube i Zokija zajedno!!! [undecid][undecid] ” A ti ivek, što je s obećanjem…ili si i ti postao “obećanjović”? ” Pa pisem manje! Nisam rekao da cu totalno prestati pisati. Ali ako me budes povlacio za jezik mozda se i opako raspisem a vjeruj mi imao bih sto za napisati. [cool]

Samo naprijed! Nego što ako Glavaš bude prodavao u blok transakcijama DT-u po nekoj cijeni koja je možda veće nego što ti misliš da HT vrijedi! Mudri će sve to podržati, a kupnja ide iz dividende!
Lukavo.

Jel netko primijetio biser na K/P VLVI (vinoplod vinarija šibenik).
Molim ozbiljan komentar od nekoga iskusnoga lava.[tongue]

pa to imas i na HPB koji se normalno trguje,nije u posebnom rezimu.Nista novog[wink]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

New Report

Close