Teoretski: ako se isplati 50% BF i on se ugasi, kako će se onda upisati te neke nove najavljene dionice?
smisli banda uvik nešto.
ja dok sam govorio jos prije 2 mjeseca da treba osnovati udrugu za zastitu dionicara i ici raditi prosvjede na sve nadlezne institucije onda su me ljudi cudno gledali
to me podsjeca na ovaj subotnji prosvjed sindikalaca – ja bih ga nazvao demonstracije u 12 i 30
budem vas pitao za mjesec dana
volio bih da sam u krivu
[/quote]
onaj lik iz erste na pitanje cemu modalitet isplate BF nakon 60 dana ladno je odgovorio da je to mimo zakona o istom fondu
zar treba dalje ikakav komentar
naravno da ce oni osnovati jos pet fondova i da ce do kraja godine, navodno u isti fond unijeti jos firmi
ovo nije banana republika ovo je drzava milijardi banana ananasa i ostalog juznog voca
[bye]
zvuči poznato:
The crash followed a speculative boom that had taken hold in the late 1920s, which had led hundreds of thousands of Americans to invest heavily in the stock market, a significant number even borrowing money to buy more stock. By August 1929, brokers were routinely lending small investors more than 2/3 of the face value of the stocks they were buying.[citation needed] Over $8.5 billion was out on loan, more than the entire amount of currency circulating in the U.S.[8] The rising share prices encouraged more people to invest; people hoped the share prices would rise further. Speculation thus fueled further rises and created an economic bubble. The average P/E (price to earnings) ratio of S&P Composite stocks was 32.6 in September 1929,[9] clearly above historical norms. Most economists view this event as the most dramatic in modern economic history.
On October 24, 1929 (with the Dow just past its September 3 peak of 381.17), the market finally turned down, and panic selling started. 12,894,650 shares were traded in a single day as people desperately tried to mitigate the situation. This mass sale was considered a major contributing factor to the Great Depression. Economists and historians, however, frequently differ in their views of the crash’s significance in this respect. Some hold that political over-reactions to the crash, such as the passage of the Smoot-Hawley Tariff Act through the U.S. Congress, caused more harm than the crash itself.
Gud mornin.Dragi moji burzo frikovi ja se dana s kladim na lagani oporavak.Istočnjaci se dobro zelene a ako europa otvori zeleno ziher idemo gore.Ipak smo jučer plesnili 6%.
Možda na početku lagani pad radi margin poziva ali kasnije definitivno idemo gore.Spreman sam na malu okladu pa ako ko ima volje nek se javi na P.P.[sealed][thumbsup]
[/quote] onaj lik iz erste na pitanje cemu modalitet isplate BF nakon 60 dana ladno je odgovorio da je to mimo zakona o istom fondu zar treba dalje ikakav komentar naravno da ce oni osnovati jos pet fondova i da ce do kraja godine, navodno u isti fond unijeti jos firmi ovo nije banana republika ovo je drzava milijardi banana ananasa i ostalog juznog voca [bye]
[/quote]
nemate dovoljno potvrdenih argumenata
Sutra je bio katastrofalan dan za Zagrebačku burzu. No ni Azija i Pacifik jučer nije bio u baš puno boljem položaju. Danas se zelene:
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia
Zelene se i futuresi, što bi trebalo značiti da će se danas zeleniti i Amerika:
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
Da li će se taj optimizam preliti i na Zagrebačku burzu, vidjet ćemo danas u toku dana.
vlad1111:
”
@mravak ode ipkk jaaaako dole.
”
Već se lagano plašim da me neko ne ubaci u prtljažnik[lol]
ajoj moj prijatelju Mravak kolko bi sad imali dionica da se nismo klali na bidu kod cca 1200[cry] .Strasno ,ja nemam rijeci jednostavno onaj ko je u kesu uskoro ce biti bogat a onaj ko je u dionicama biti ce sretan da dodje na nulu.A onaj ko je u marginima ide u pucku kuhinju[bye].Ja sam u sredini[embarass]
SLK:
”
Teoretski: ako se isplati 50% BF i on se ugasi, kako će se onda upisati te neke nove najavljene dionice?
”
Osnovat će novi na zgarištu starog
[bye]
ma to je i pokopalo BF,da su rekli ko proda nema vise nazad i papa,nebi vecina ni prodavala al kad pametnjakovici izmisljaju od isplate u 2 mj. ,pa nove dionice opet dobijes neke udjele…gluposti[angry]
Sutra je bio katastrofalan dan za Zagrebačku burzu.
Ak ste nekak nabavili vremeplov i ja bi jedan.
mravak: ”
SLK: “Teoretski: ako se isplati 50% BF i on se ugasi, kako će se onda upisati te neke nove najavljene dionice?”Osnovat će novi na zgarištu starog”
ma to je i pokopalo BF,da su rekli ko proda nema vise nazad i papa,nebi vecina ni prodavala al kad pametnjakovici izmisljaju od isplate u 2 mj.,pa nove dionice opet dobijes neke udjele…gluposti
Točno. Kao da su izmišljali nešto što bi donijelo suprotan efekt. Ponekad mi se čini da jedno govore (žele), a onda donesu odluku koja nije u skladu s tim željama.
Netko je prije cca godinu dana spominjao da će se BF morati likvidirati do ulaska u EU? Možda je u tome trik samo to ne znamo niti ćemo ikad doznati.
A s druge strane, ako više od 50% udjeličara BF-a proda svoje udjele, Vlada može unijeti novih 7% primjerica HEP-a, vrijednost Fonda se povećava i ne mora se ugasiti do kraja godine.
Baš me zanima…[proud]