žalosno je u nas što npr. dionička društva uopće ne štiti nas male dioničare, a što se može napraviti vrlo jednostavno otkupom svojih dionica kao što se to recimo radi u drugim državama [undecid][angry]
Malo je stalo,čini mi se odbijanac na gore uskoro…nećemo na nulu no mislim crobex na kraju dana -1,5;-1,8
Ma normalno da nema gužve jer panika nije ni počela…čekajte danas prve vijesti na dnevniku…nakon objave tipa “ode burza u pićvajz…”…ćemo procjenjivati
@ beholder Kolega, što vi onda nama u dionicama savjetujete? Stop loss, bez obzira na gubitak? Lako je pričati kad ste u kešu, stavite se u našu poziciji
stop loss je navodno uzrokovao krizu burze u americi 1987 .. iz jednog stop loss u drugi, jer su se prvi puta za to počeli korisiti kompjuteri i automatsko trgovanje ..
i komjuteri su kaskadno (domino efekt) stop loss-ali dok sve nije palo za podosta .. ali očito da nisu imali neku fer vrijednost uneseno u te programe , da jesu ne bi ni programi prodavali po nerealno niskim cijeneama ..
slično je i sada naši prodavatelji nisu baš upoznati sa fer cijenama ..
Ja zasad neću prodavat,nekako mislim da se više ni nema šta izgubit. [cool]
BTW onaj beholderov post gore je odličan!
ATPL to radi, jedini
Kad je po 2k poklon no tko ga je briga…[cry][cry][cry]
Malo je stalo,čini mi se odbijanac na gore uskoro…nećemo na nulu no mislim crobex na kraju dana -1,5;-1,8
Ne bih rekao. Nitako neće dizati jer nema casha, a mali prodaju.
jesmo izblokirani danas – vikali ste na iveka ali čovjek je dobro govorio mada ga nisam niti ja previše uvažavao do nedavno…
zapravo je ivek dobar čovjek, samo se nama nije sviđalo njegovo predviđanje !
a da li nam se sada sviđa ovaj crobex ?
mislim da je ovo sa prerasporedom portfelja na ht i ernt losa taktika jer kada isplate dividendu ne gine im pad od 10%, dok ce ukoliko da tada dodje do oporavka ostale dionice (bas one koje su najvise pale) frcat od blokada u nebo… tako je bilo i na zadnjoj korekciji nakon ht-a, iako ona nije bas previse usporediva sa danasnjom situacijom, ali cini mi se da ce oporavak od ove biti jednako strelovit. samo na znatno nizim granama
jesmo izblokirani danas – vikali ste na iveka ali čovjek je dobro govorio mada ga nisam niti ja previše uvažavao do nedavno… zapravo je ivek dobar čovjek, samo se nama nije sviđalo njegovo predviđanje ! a da li nam se sada sviđa ovaj crobex ?
a zanš kakvi smo mi ljudi…donositeljima loših vjesti smo obićno odfikarili glavu [lol] [lol] [lol]