avax10:
”
Ovaj tjedan mogao bi odrediti smjer burze za naredne mjesece jer imam dojam da smo sada vrlo blizu dna.
”
Imao sam ga i ja na 4200, pa odosmo na 3400. Po meni će teško ispod 3.000, a sutra će vjerojatno dole. Up očekujem tek od lipnja
pa to je u redu , taman bi do lipnja trebalo se skupit nešto para i onda navaliti u kupovinu, a to jsa još samo dva mjeseca.
I ja očekujem tako negdje, još bar dva mjeseca laganog pada do jedno 3000 bodova
Prilika za dejtrejdere… “Prodaj u 11:00, pa ponovo u shopping u 15:00”
Mnogi računaju s tim scenarijem, no ne znači da će se baš tako i dogoditi. Često se dogodi suprotno od očekivanja većine [wink]
Evo skoro cili vikend samo čitam po forumu i svi su nekako pesimistični i svi očekujemo daljnji zaron,a nisam jedini koji to sve isčitava.Na Konferenciji za novinare Samodol i ekipa vide na TA veliki otpor na 3200-3300 a sad baš i nismo daleko od toga stoga se isplati uć u rizik i postavit se na otvaranju DLKV KOEI JDPL.Postavit ću se 50% cash 50% dionice.
Zašto baš sutra kupiti?
Koliko je nas za vrijeme IPO-a HT predviđalo ovakav pad nitko ama baš nitko.Dok smo svi gledali u HT cijeli svjet je počeo sa korekcijom a u nas se odgodilo neizbježno upali smo u dva -tri bull runa stranci se iskrcali OMF kupili
fondovi prodavali OMF kupili.Tada su mirovinci uvidjeli da postaju parking skupih dionica i povlače novce iz OMF i rezultate vidimo ovih dana.Od tada pa sve do nedavno nije bilo velikh prometa osim na ERNT 10% je 10% pa kako bilo bilo.Postoje neke Špekulacije da AZ mirovinski ima 4 000 000 000 akumuliranih slavuja koji će morat pjevati ovih dana da se “uguši pobuna buntovnih branitelja”
Ako sutra ne bude dan preokreta trenda idući moj izlazak na burzu biti će nakon isplate dividendi HT tada bi se konačno nakon dugo vremena mogli udružit mali i veliki i počet braniti zajedničke interese(do tada bi se trebale istrest nervozne ručice)
Za slučaj de se i ovog dana D ne preokrene trend odlazim u banku i dižem kredit te ću ga na burzi koristit samo u slučaju da nastane raspad sistema da se pokupe krhotine sa burze koje će dugoročno kad tad polučiti rezultate.
Ovo je moja PA tržišta koja može imati nekih odstupanja ali sutra kupujem.
sve je velika igra mislili su da če jeftino kupovat od branitelja ali su se prevarili, strpljen – spašen[thumbsup]
Ivek je napisao da su mnogi na ovim cijenama u velikom plusu. Jasno, dugornočnijim ulagačima, ovo je samo prolazna korekcija koja je umanjila vrijednost njihove imovine.
No, s druge strane, postoji veliki broj ulagača (institucionalni) koji su kupovali dionice na ATH i kojima su današnje cijene znatno niže od cijene ulaska, znači u minusu su.
coyote.sk:
”
ivek123: ” ” …nije mi drago što moram primjetiti da je ivek123 jedan od rijetkih koji realno i objektivno sagledavaju sadašnjicu…svi ostali se povode za nekakvim svojim željama i subjektivnim stavovima…
”
o.k.ali da je realno sagledavano trziste 2007.i 2006.g.takvog rasta ne bi bilo ali on se dogodio,pa sad budi pametan[huh]
upravo to sam i rekao…malo tko je i tada realno gledao…neki su crobex vidjeli na 10.000…
Cilj svega ovoga je samo jedan —NAPRAVITI PANIKU DA BRANITELJI RASPRODAJU– daš im 200 kn dividende a onda im objasniš da su im udjeli u fondu pali za 25%.
Netko je ovdje napisao da je najbolje otići u birtiju pa da čuješ što braniteljski puk misli. U obzir treba uzeti da je većina njih već jednom opečena. Mislim da nebu dobro. Rasprodaja je najvjerovatniji scenarij.
A nakon toga nagli oporavak tržišta.
Evo što je Stojić rekao za Reuters…
Stojic said the fear of the post-lockup effects ( braniteljski fond ) were already priced in and he expected no major changes next week.
“I think that for the rest of the year, there will be more positive factors and the Crobex could rise, so the level of around 4,200 points should not be out of reach.” (Reporting by Zoran Radosavljevic, Editing by Elizabeth Fullerton)
Eto došao je i taj dan………………………..pa da vidimo tko je bio u pravu? Pesimisti ili ja[thumbsup]
Za slučaj da nisam ja u pravu stavljam se na kupnju na moje favorite[wink]
nikson
korisnik od: 05.09.2007.
Ajmo ovako koliko je ivek drvio u prošloj godini i na početku ove da situacija nije baš naj naj za investiranje.
Počevši od prijetne da je amerika u recesiji da EU isto prijeti.nadalje nešto je bio spominjao i BF kao siguran uteg tržištu kapitala a da isto tako nije spomenuo jaku inflaciju u Hrvatskoj da ne spominjemo HEP traži povećanje cijena za 20-40% u trećem kvartalu(samo me interesira kako će se to odrazit na gospodarstvo)
Evo izgleda da se i neki fondovi izvrću na leđa što samo pojačava prodaju.
Sa dodatnim padom još i više se se slaže prodaja,a bome i kad tržište malo poraste nove armije dionica dolaze na prodaju pa se vratimo korak nazad ukratko traži se cash da bi se zbrisalo sa burze kod većine malih ulagača
odljev kuna na burzi je očit i pitanje je da li će mirovinski fondovi uspit obranit crobexa.
Da bi novce uložio na burzu prvo mi je potrebna stabilizacija tržišta pri tome mislim da u jednom danu 20 sastavnica crobexa raste po par posto a ostatak pada sutra neka slična priča pa tako jedno mjesc dana.Dok se to ne dogodi nema mene na burzi
Evo skoro cili vikend samo čitam po forumu i svi su nekako pesimistični i svi očekujemo daljnji zaron,a nisam jedini koji to sve isčitava.Na Konferenciji za novinare Samodol i ekipa vide na TA veliki otpor na 3200-3300 a sad baš i nismo daleko od toga stoga se isplati uć u rizik i postavit se na otvaranju DLKV KOEI JDPL.Postavit ću se 50% cash 50% dionice. Zašto baš sutra kupiti? Koliko je nas za vrijeme IPO-a HT predviđalo ovakav pad nitko ama baš nitko.Dok smo svi gledali u HT cijeli svjet je počeo sa korekcijom a u nas se odgodilo neizbježno upali smo u dva -tri bull runa stranci se iskrcali OMF kupili fondovi prodavali OMF kupili.Tada su mirovinci uvidjeli da postaju parking skupih dionica i povlače novce iz OMF i rezultate vidimo ovih dana.Od tada pa sve do nedavno nije bilo velikh prometa osim na ERNT 10% je 10% pa kako bilo bilo.Postoje neke Špekulacije da AZ mirovinski ima 4 000 000 000 akumuliranih slavuja koji će morat pjevati ovih dana da se “uguši pobuna buntovnih branitelja” Ako sutra ne bude dan preokreta trenda idući moj izlazak na burzu biti će nakon isplate dividendi HT tada bi se konačno nakon dugo vremena mogli udružit mali i veliki i počet braniti zajedničke interese(do tada bi se trebale istrest nervozne ručice) Za slučaj de se i ovog dana D ne preokrene trend odlazim u banku i dižem kredit te ću ga na burzi koristit samo u slučaju da nastane raspad sistema da se pokupe krhotine sa burze koje će dugoročno kad tad polučiti rezultate. Ovo je moja PA tržišta koja može imati nekih odstupanja ali sutra kupujem
@nikson
Kolega pošto se poznamo,u ovako kratkom razdoblju ova tvoja 2 posta nikako mi ne idu skupa
Nasao sam u cemu je bug na burzi i zasto padamo. Pogledajte Antino prezime: Samo Dol!!! [lol] [lol]