Sretno. Nadam se da će ti biti nekoga na kupnji.[thumbsup]
Bez brige kolega,kupnja neće zakazati,radim od 10 do 16h.[wink]
Ovaj tjedan mogao bi odrediti smjer burze za naredne mjesece jer imam dojam da smo sada vrlo blizu dna.
Imao sam ga i ja na 4200, pa odosmo na 3400. Po meni će teško ispod 3.000, a sutra će vjerojatno dole. Up očekujem tek od lipnja
Neven Kajić.fima vrijednosnice večernji 12.4.08. str.14. ciriram: Hrvatska se konačno pojavljuje na radaru velikih investicijskoh fondova koji imaju i srategiju ulaganja na ovom tržištu. [thumbsup]
zgubidan10: ” idem spavat,sutra me ceka tezak burzovni dan. ” Sretno. Nadam se da će ti biti nekoga na kupnji.[thumbsup]
Kog je briga šta se ti nadaš
zgubidan10: ” idem spavat,sutra me ceka tezak burzovni dan. ” Sretno. Nadam se da će ti biti nekoga na kupnji.[thumbsup]
vidi se da nemaš pojma…..Sančo je uvijek na kupnji
[yawn][lol]
Po svemu sudeći će se sutra nastaviti okršaji fondova i fondova u likvidaciji.
Neću sutra puno trošiti vremena na tu utakmicu. Već znam scenario otprilike.
ivek123: ” ” …nije mi drago što moram primjetiti da je ivek123 jedan od rijetkih koji realno i objektivno sagledavaju sadašnjicu…svi ostali se povode za nekakvim svojim željama i subjektivnim stavovima…
o.k.ali da je realno sagledavano trziste 2007.i 2006.g.takvog rasta ne bi bilo ali on se dogodio,pa sad budi pametan[huh]
Vidim velike promjene ovdje na forumu,dok je prije 2 mj. Crobex pao na razine oko 4500 – 99% forumasa je bilo u soku,svi su pisali o velikom povratku Crobex-a, nitko nije pomisljao na izlazak iz dionica,svi su tupili ide odbijanac,ide odbijanac.
A sada 2/3 forumasa navija za pad,svi sad spominju iste razloge za pad za koje nisu htjeli cut kad je Crobex bio na 4500,sto znaci da je sad vec veci dio forumasa prodalo svoje dionice.
Ako je tako napravila i vecina novih neiskusnih dionicara koji su usli u HT a s ostatkom novaca u druge dionice kad su bile na najvisim razinama,dolazim do zakljucka da je u ovoj igri mirovinskih fondova puno malih odustalo tj. izaslo iz dionica s gubicim i vecina ih se NIKAD nece vratiti na burzu. Sto znaci da ce se veliki dio novca opet vratiti u banke, u koje kakve oblike stednje,a kasnije kad fondovi s vremenom opet zaplove (a sigurno hoce) pozitivnim vodama i u njih, gdje im je po njima i mjesto.
Nemojte zaboraviti da se u zadnjih pola godine cca 100000 novih ljudi ukljucilo u trgovanje dionicama,ljudi su kupovali dionice na rekla-kazala,bez ikakvih analiza,vladalo je pravilo nemozes pogrijesiti, svaka dobija.
Sad su takvima dokazali na malo okrutan nacin da nije bas tako – da trgovanje dionicama ostave za one koji nesto znaju,a oni koji imaju viska novaca imaju fondove i banke.
Posto se sa 90% protrgovanih dionica lupa po kupnji koja je jako slaba nije ni cudno sto ovako jako padamo,pa nitko nije lud lupiti po prodaji kad znas da svaki nalog na kupnji prolazi.
Neznam gdje je kraj ovom padu ali kao sto sad nema puno dionica na kupnji vjerujte kad krene prema gore nece biti puno dionica ni na prodaji bar ne na ovim razinama.
Nitko nemoze znati gdje je dno kao sto nitko nije znao gdje je vrh.
Skoro su svi indeksi u Europi u zadnja 3mj. u plusu.
razdoblje od 11.1 2008 do 11.4.2008.
CROBEX [color=blue] -33% [/color]
DOW -4%
NASDAQ -8%
S&P -6%
Svi oni koji su prodali dionice moraju znati da je sve to netko uredno i kupio. [thumbsup]
Zasto su mirovinski fondovi kupovali dionice na skoro duplo vecim razinama a sada izjavljuju da je trziste i na ovim razinama precijenjeno????? Nije Vam to cudno? Mislte da prije pola godine nisu imali kalkulator,pa nisu znali sto je precijenjeno a sto podcijenjeno.
Pozdrav.
Vidim velike promjene ovdje na forumu,dok je prije 2 mj. Crobex pao na razine oko 4500 – 99% forumasa je bilo u soku,svi su pisali o velikom povratku Crobex-a, nitko nije pomisljao na izlazak iz dionica,svi su tupili ide odbijanac,ide odbijanac. A sada 2/3 forumasa navija za pad,svi sad spominju iste razloge za pad za koje nisu htjeli cut kad je Crobex bio na 4500,sto znaci da je sad vec veci dio forumasa prodalo svoje dionice. Ako je tako napravila i vecina novih neiskusnih dionicara koji su usli u HT a s ostatkom novaca u druge dionice kad su bile na najvisim razinama,dolazim do zakljucka da je u ovoj igri mirovinskih fondova puno malih odustalo tj. izaslo iz dionica s gubicim i vecina ih se NIKAD nece vratiti na burzu. Sto znaci da ce se veliki dio novca opet vratiti u banke, u koje kakve oblike stednje,a kasnije kad fondovi s vremenom opet zaplove (a sigurno hoce) pozitivnim vodama i u njih, gdje im je po njima i mjesto. Nemojte zaboraviti da se u zadnjih pola godine cca 100000 novih ljudi ukljucilo u trgovanje dionicama,ljudi su kupovali dionice na rekla-kazala,bez ikakvih analiza,vladalo je pravilo nemozes pogrijesiti, svaka dobija. Sad su takvima dokazali na malo okrutan nacin da nije bas tako – da trgovanje dionicama ostave za one koji nesto znaju,a oni koji imaju viska novaca imaju fondove i banke. Posto se sa 90% protrgovanih dionica lupa po kupnji koja je jako slaba nije ni cudno sto ovako jako padamo,pa nitko nije lud lupiti po prodaji kad znas da svaki nalog na kupnji prolazi. Neznam gdje je kraj ovom padu ali kao sto sad nema puno dionica na kupnji vjerujte kad krene prema gore nece biti puno dionica ni na prodaji bar ne na ovim razinama. Nitko nemoze znati gdje je dno kao sto nitko nije znao gdje je vrh. Skoro su svi indeksi u Europi u zadnja 3mj. u plusu. razdoblje od 11.1 2008 do 11.4.2008. CROBEX [color=blue] -33% [/color] DOW -4% NASDAQ -8% S&P -6% Svi oni koji su prodali dionice moraju znati da je sve to netko uredno i kupio. [thumbsup] Zasto su mirovinski fondovi kupovali dionice na skoro duplo vecim razinama a sada izjavljuju da je trziste i na ovim razinama precijenjeno????? Nije Vam to cudno? Mislte da prije pola godine nisu imali kalkulator,pa nisu znali sto je precijenjeno a sto podcijenjeno. Pozdrav.
Kolega slazem se sa vama , Mislim da su MF-ovi kupovali od vodecih ljudi banaka i politicara , a kada pokupe na dnu stvoriti ce opet dobar prosijek. Ovo je igra informacija , a znamo da od glave dolaze.
Citaj i prepoznaj njihovu namjeru i dobro ces proci.
Princip je uvijek isti, samo se nadam da će u idućoj sezoni deranja zecova sanitarni propisi biti malo stroži…
Po svemu sudeći će se sutra nastaviti okršaji fondova i fondova u likvidaciji.
Neću sutra puno trošiti vremena na tu utakmicu. Već znam scenario otprilike.
Prilika za dejtrejdere… “Prodaj u 11:00, pa ponovo u shopping u 15:00”
Baron: ” Po svemu sudeći će se sutra nastaviti okršaji fondova i fondova u likvidaciji. Neću sutra puno trošiti vremena na tu utakmicu. Već znam scenario otprilike. ” Prilika za dejtrejdere… “Prodaj u 11:00, pa ponovo u shopping u 15:00”
E pa da. Prodaj u 11:00 na -9% i kupuj po +2% u 15h.
Tako je i u petak INGRa bila na početku blizu blokade (taktika brokerćića), a na kraju u blokadi.
Kad fondovi kolo vode, nema trejdanja. Zaj€@an sport.