Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Možda nas ovo izvuče

Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

neču prodat jer nemože propast,sve je velika igra ovdje ima ciljanih postova sa ciljem da se još sruše indexi,mislili su jeftino kupit od branitelja ali prevarili su se[thumbsup]

NEMA PREDAJE

Obzirom da smo 2 tjedna za redom jako padali (ukupno preko 10%), ovaj tjedan moglo bi se to smiriti. Moguće da sutra još bude crveno jer će neke zahvatiti margin call zboga padova u petak, ali generalno gledajući, idući tjedan mogao bi donijeti stabilizaciju tržišta.
Crobex je od početka godine pao oko 35% (!!), a sad je na razinama na kojima je bio prije 14 mjeseci (siječanj 2007.!!!) tako da su cijene mnogih dionica pale 50% i više posto. Taj pad odigrao se u zadnjih par mjeseci, no kad sagledamo sve do sada nabrojane razloge za pad, vidimo da je ključnu ulogu ovdje odigrala HANFA dozvolivši mirovincima da naglo, bez ikakvog počeka, mogu povući stotine miljuna kuna iz OIF, što su OMF i napravili i time prisilili OIF da počnu s gubicima prodavati dionice radi isplate OMF-ova i time je de facto počelo rušenje burze, a ne zbog nekakve hipotekarne krize u USA!
Kad se sjetimo zbivanja na stranim burzama početkom prošle godine, burze su tada rasle i padale, a mi smo išli svojim tokom tj. rasli i nikome ništa. Onda nam nisu bile važne vanjske korekcije, ZERP, precijenjenost tržišta, krize u Afgansitanu ili ne znam gdje, a sad je maltene svaka glupost razlog za pad, a ništa nije razlog za rast i sve pada jednako neselektivno bez obzira ne pojedina odlična GFI ZA 2007.
Današnje cijene, pogotovo tamo gdje su firme ostvarile vrlo dobre/odlične rezultate u 2007. i te kako su opravdane i povoljne za kupnju i veliki grači to znaju i kupuju. Zato nije ni čudo da je u petak bilo skoro 140 mil. kn redovnog prometa na ZSE, a ostanu li cijene ovako niske ili čak niže, bit će i prometi sve veći. Prodavat će onaj tko mora, a tko ima mogućnosti i love će kupovati i iskoristiti ovakve rasprodaje.

Ignore: KressoM, delux

idem spavat,sutra me ceka tezak burzovni dan.

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

avax10 u potpunosti se slažem s tobom, najgore je prošlo u to sam siguran[thumbsup]

NEMA PREDAJE

a mi smo išli svojim tokom tj. rasli i nikome ništa. Onda nam nisu bile važne vanjske korekcije, ZERP, precijenjenost tržišta, krize u Afgansitanu ili ne znam gdje, a sad je maltene svaka glupost razlog za pad, a ništa nije razlog za rast i sve pada jednako neselektivno bez obzira ne pojedina odlična GFI ZA 2007.

Kao što je prije svaka glupost bila razlog za rast a ništa razlog za pad…
Jedino me tjesi što i kad ronimo, doći ćemo do nerealnog potonuća koje se mora barem malo iskorigirati u plus…

A kada i na koliko, to nitko od nas ne zna, isto kao sto nitko od nas nije predvidio ovo sto se desilo…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Kada ćete prestati sa tim komunističkim konceptom da svako mišljenje s kojim se ne slažete treba zabraniti. Gori ste od Samodola. Ivek ima pravo pisati što hoće i iz bilo kojih pobuda. Čak i ako piše zbog toga da bi oborio cijenu to je jednako legitimno kao i pisanje nekoga ko druka da podigne cijenu. Nervoza nastaje zbog činjenice da su argumenti vodećih optimista su sve tanji, a Ivekovi sve jači. To se uskoro može promjeniti i onda Ivek neće nikome smetati.
I uopće nemislim da Ivek ima osobitog utjecaja na stanje tržišta. Na kraju krajeva čovijek je koliko se sjećam kupio je Viro po 1030 i to objavio na forumu. I što se desilo, Viro je pao na 840. Mislite li da će burza krenuti gore ako Ivek napiše da treba kupovati ? Mislite da veliki investitori odlučuju na osnovu Ivekovih ili bilo kojih drugih postova ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

STVARAJMO POZITIVNO OZRAČJE NA BURZI. ODUPRIMO SE “CRNIM LEŠINARIMA”

Situacija me umnogome podsjeća na Plivu cca 6mjeseci prije preuzimanja.
Masa svinjarija od tiska u kojem je prednjačio VL, pa do raznih foruma!
Cijena pala na 300kuna. A onda samo u par mjeseci rast na preko 800kuna.
Tko nije nasjeo crnjaku obogatio se!

Avax 10:”pad odigrao se u zadnjih par mjeseci, no kad sagledamo sve do sada nabrojane razloge za pad, vidimo da je ključnu ulogu ovdje odigrala HANFA dozvolivši mirovincima da naglo, bez ikakvog počeka, mogu povući stotine miljuna kuna iz OIF, što su OMF i napravili i time prisilili OIF da počnu s gubicima prodavati dionice radi isplate OMF-ova i time je de facto počelo rušenje burze, a ne zbog nekakve hipotekarne krize u USA! ”
Morala bi se s ovim sloziti. Trziste kapitala ipak nije cekic da ga se lupa na sve strane bez imalo pameti, a sto su svi radili zadnjih godinu dana.
@ Adrianna
Da si pazljivije citala bi vidjela da prvo sam kolegica a ne kolega, a drugo da nisam prodala nista jos uvijek. Malo tolerancije, molim.

[smiley]

Neuspjeh je prilika da ponovo pokusate mudrije. H.Ford

Kao što je prije svaka glupost bila razlog za rast a ništa razlog za pad… Jedino me tjesi što i kad ronimo, doći ćemo do nerealnog potonuća koje se mora barem malo iskorigirati u plus… A kada i na koliko, to nitko od nas ne zna, isto kao sto nitko od nas nije predvidio ovo sto se desilo…

Tako je, mi idemo iz krajnosti u krajnost. Koliko god da je onakav rast bio prenagao i neodrživ, apsolutno isto vrijedi i za ovaj abnormalan i prenagli pad. U zadnje vrijeme zaredalo s 5-6 dobrih vijesti + veći broj vrlo dobrih/odličnih GFI za 2007., a burza je nastavila tonuti kao da su došle samo loše, a ne dobre vijesti, što znači da je burza puna pesimista i da je mnogi zauvijek napuštaju. To je obično naznaka promjene trenda, a i velik promet u petak je bio indikativan. Ovaj tjedan mogao bi odrediti smjer burze za naredne mjesece jer imam dojam da smo sada vrlo blizu dna.

Ignore: KressoM, delux

idem spavat,sutra me ceka tezak burzovni dan.

Sretno. Nadam se da će ti biti nekoga na kupnji.[thumbsup]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

ma taj ‘sastanak’ u petak na zse je bio apsolutna lakrdija… bio sam tamo…
onaj samodolov glavni analiticar, direktor Sektora za procjenu rizika, istraživanje
i statistiku Hanfe, Stjepan Morović- prije svog izlaganja prvo izgradio sebi
i svom sektoru spomenik, iako su mu statistike cista matematika bez
ijedne druge komponente u sebi (sto je cisti BS oliti magla na crobex autoputu),
a onda medijima sugerirao da malim ulagacima velikim naslovom
kao izvjestaj sa tog dogadjaja poruce ‘stop loss’
ispada kao ‘brinemo se za vas’, a sto to drugo malima moze znaciti nego ‘prodajte’ ?
obzirom da morovic tamo nije bio privatno, to se moze protumaciti i kao
sluzbena poruka hanfe…
dakle, sto se mene tice- oni se svi skupa krenuli krcati i opce se ne
brinu imaju li neke njihove izjave jos pokoje znacenje…
u svakom slucaju sastanak su sazvali iz vlastitih interesa, u to ne treba sumnjati…

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

New Report

Close