Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zamolio bih one koji jedino znaju reći “Bravo ivek, ti si zakon…… “i slične stvari da iste trpaju iveku na private. Ili to ivek sam sebi diže spomenik, što je isto jako vjerojatno!

Ne zna u cemu je tvoj problem.
Covjek pise argumentirano i tocka.
Dok oni koji su 100% u dijonicama ti su protiv njega.
savo, mozda ti jos nije kasno. Prodaj u pon odmah ujutro i cini mi se da ces na kraju dana vec moci kupovati iste dionice sa par % zarade. [bye]

Mea parvitas.

Na dnecniku HTV-a, čelnik Svjetske banke izjavio da Hrvatska još nije pogođena svjetskom krizom i da bi to trebala znati iskoristiti! Kako bi tek izgledao odraz gospodarstva na burzi da jesmo pogođeni?! Strah me i pomisliti..svakim danom se nadam da sutra donosi bolje, ali izgleda da optimizam kod nas nije poželjan..[cry]

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

@sava
Iskreno ne volim ni pljuvanje i veličanje. Svatko ima pravo na mišljenje, a oni koji nemaju mišljenje imaju pravo imati tuđe mišljenje. Ja Iveka osobno volim pročitati i štujem, ali ga definitvno ne slijedim (što u zadnjih 6 mjeseci nije bilo pametno). Imao je on definitvno svojih bisera, npr. povlačenje Slovenaca i sl., a i u zadnje vrijeme je pretjerao crnjačenjem, ali to ne znači apriori zlonamjernost.
Uostalom, tko ulože u ovisnosti o sentimentu na forumima je osuđen na propast, pa kolega savo dobronamjeran savjet, kad naiđe Ivekov post, preskočite ga.

@ivek

Piši i dalje, ako imaš što za reći, ja ću to pročitati, ali neću kupovati Viro, jer su skloni za..bima sa žetvom i skladištenjima, i neću prodati ono što imam u košarici (barem par mjeseci)[cool].

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Vidim da se rasprava zahuktala, normalno ovi s cashom drukaju za pad, a dioničari za rast……………………a meni se čini da je da djelu ipak akumulacija podcijenjenih dionica i da će proces trajati još dobrih par mjeseci ( na kojim će to biti nivoima nemam pojma, vjerovatno još malo nižim ) ali znajte da ONI KOJI SAD KUPUJU SU INVESTITORI koji računaju na sigurnu zaradu!!!!!!!!

A ovima koji misle da će burza još niže poručujem da prestanu govoriti argumente koje su govorili kad je crobex bio na 5.400, izgubili su snagu jer više nismo precjenjeni. Moraju shvatiti da je npr KOEI bio precjenjen na 1.300 kn i da sad na 620 NIJE!!! A da može pasti i na 500 kn – vjerovatno da može

pozdrav svima[thumbsup]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

ovo sve kad se pročita može čovjeka izazvati samo na prodaju.
ja bih htjela čuti i malo drugačija mišljenja.

ovo sve kad se pročita može čovjeka izazvati samo na prodaju.

Definitivno ovisi o tome u kojoj si dionici. Puno njih bez blokade ne mozes ni prodati neku kolicinu.
[embarass]

Neuspjeh je prilika da ponovo pokusate mudrije. H.Ford

@sava
Iskreno ne volim ni pljuvanje i veličanje. Svatko ima pravo na mišljenje, a oni koji nemaju mišljenje imaju pravo imati tuđe mišljenje. Ja Iveka osobno volim pročitati i štujem, ali ga definitvno ne slijedim (što u zadnjih 6 mjeseci nije bilo pametno). Imao je on definitvno svojih bisera, npr. povlačenje Slovenaca i sl., a i u zadnje vrijeme je pretjerao crnjačenjem, ali to ne znači apriori zlonamjernost. Uostalom, tko ulože u ovisnosti o sentimentu na forumima je osuđen na propast, pa kolega savo dobronamjeran savjet, kad naiđe Ivekov post, preskočite ga. @ivek Piši i dalje, ako imaš što za reći, ja ću to pročitati, ali neću kupovati Viro, jer su skloni za..bima sa žetvom i skladištenjima, i neću prodati ono što imam u košarici (barem par mjeseci)[cool].

Nema to veze s ljubavlju.
Evo ispod dati ću jedan link iz kojih je jasno da Hrvatska ima jak i stabilan rast gospodarstva.
Ali od svih vijesti ivek123 je objavio samu jednu vijest, a to je da MMF najavljuje usporavanje svjetskog gospodarstva; jadno, pokvareno, bljutavo….ne želim koristiti grube riječi!
Vaš link

Sava ,Sava jel se tebi ikad spava ?[lol]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

gringo:

……………………

Svaka cast. Vrlo odmjeren i korektan napis. Slazem se u potpunosti. [thumbsup] Samo, bojim se da dobar dio ljudi ne samo da nece procitati sto ste napisali nego nece tako i postupiti.

Hvala na pozitivnoj reakciji i podršci, kolega.

ovo sve kad se pročita može čovjeka izazvati samo na prodaju. ja bih htjela čuti i malo drugačija mišljenja.

tenkista pise lijepe postove…[thumbsup]

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

adrianna: ” ovo sve kad se pročita može čovjeka izazvati samo na prodaju. ” Definitivno ovisi o tome u kojoj si dionici. Puno njih bez blokade ne mozes ni prodati neku kolicinu. [embarass]

a što bi ti htio prodati. evo možda preko foruma nađeš nekog. hehe[rolleyes]
nekog fond menadžera..javite se čoeku na pm.

Čitajući zadnjih nekoliko zadnjih stranica postova, uz najbolju volju nisam mogao ne kometirati. Ispričavam se ako će se netko naći prozvanim, nije mi to bila namjera. Nemojmo zaboraviti da je većina nas, osim rijetkih sretnika kojima je sve bilo servirano na pladnju, samo ustrajnošću, samodiscipliniranošću i dosljednošću postigla važne zadane ciljeve u životu i nitko nam nije trebao objašnjavati da do diplome, doktorata, stambenog pitanja, okončanja poslovnog projekta i inih glavnih ciljeva koje si postavimo treba proći vremena i uložiti truda. Kad sam se ovim postulatima vodio i u investiranju, uvijek se taj način pokazalo najuspješnijim. Čim sam malo odstupio, pušiona. Aludiram na većinu rasprava od početka korekcije na ovom topicu. Čini mi se da se iskristalizirala jedna nit koja se provlači i kroz optimistične i kroz pesimistične postove, a ta je da ćemo sigurno svi u bliskoj ili manje bliskoj budućnosti zasigurno imati prilike prodati iznad cijene vlastitog ulaska. Ako se svi slažemo u tome, onda vjerojatno problem i trvljenja nastaju jer se neki ne mogu strpiti i htjeli bi da tržište krene up, up sad, odmah, već sutra, ajde više up… Pa, ako iz iskustva znaš da neke stvari van burze ne idu odmah, kako sam gore naveo, zašto to očekuješ od svog porfelja? Imao si plan, strategiju, svi se slažu da će cilj kad-tad biti ostvaren, ali ga se drži, ne mijenjaj stubokom zacrtani plan svakom oscilacijom. To što vremenski ostvarenje neće doći onako kako si planirao, treba i to uključiti u kalkulaciju. Teško se oduprijeti ogorčenju, ako niste imali tu sreću da uletite s ulaskom prije onog dvogodišnjeg booma, odnosno pravovremenom prodajom, ali opet kako sam gore naveo, neki imaju tu sreću u životu, pa ubodu na pravo mjesto u pravo vrijeme, bilo pa prošlo, ali nije propalo! I oni koji nisu, mogu do istog cilja, ali treba malo pričekati. Ako niti nestrpljivost nije razlog mnogobrojnuh emotivno napucanih postova (gdje se čitanje postova od strane prosječno 30.000-40.000 gostiju dnevno, pretvara u praćenje Big brother showa), tada je valjda razlog nepomirivanje sa situacijom i neodlučnost. Svi smo vjerujem sagledali i shvatili da je burza pala, točka. Ako nisi radio stop loss znači da si se odlučio za strategiju ulaganja na duži period do ispunjenja targeta, čemu ljutnja, uz premisu svog stava da će kad-tad doći do toga? Ako plan nije bio dugoročan, onda ispada da si mazohistički gledao potonuće vlastitog portfelja? Nedostatak investitorske discipline. I što sad? Nemojmo vlastitu odluku tražiti isključivo na forumu, nego u vlastitim zacrtanim ciljevima prije slaganja portfelja i koliko možemo već postavljeno korigirati. Dakle, ciljevi su mi bili nerealni? Ok. Tri solucije: Prodaj ili dokupi ili drži. I tada ustraj na tome. Ne gnjavi ljude. Targeti mi nisu bili nerealni? Ok. Trebam malo duže pričekati. Solucije: Drži. Eventualno dokupi. Ne gnjavi ljude. Jednostavno zvuči, ali je vrlooo teško. Čim krenemo u borbu s vlastitim ja… Zato apeliram na kolege da komentiraju, ali da se manje bave izbijanjem nečijeg stava iz njegove glave. Iz posta u post se potvrđuje da to jednostavno ne ide. Ukoliko ipak postoji potreba za tim, predlažem da se međusobno gazite na privat. Unaprijed zahvaljujem

[thumbsup]

New Report

Close