Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Ne izgleda neko otvaranje. Ako zavrsimo u + bilo kakvom, mozemo biti zadovoljni.
Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!
Ode INGRa u siću.[undecid]
"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7
mile1984: ” Da su bar samo ingru kupovali od uprave po visokim cijenama bilo bi to još i dobro. Samo na ingri su izgubili u proteklih pola godine oko 40 milijuna kuna. Zatim kupili su oko 60 000 dionica vira po prosječnoj cijeni od 1400 kuna, gubitak prava sitnica oko 32 milijuna kuna. Naravno gotovo sve je to bilo kupljeno od strane vlasnika firme. Zatim dionice zagrebačke banke od lukovića po 13 000 kuna, atlanska plovidba po 3300-3500 kuna…. da se ne nabrajam previše. Zanimljivo je samo to da su sve te dionice kupili našim novcem koji mi uplačujemo u te fondove. A kako oni raspolažu tim novcem na sljedeći način: obogačuju još više one koji su i onako previše bogati. Ne znam što se promijenilo u tim firmama da su da im njihove dionice sad nisu više primamljive iz kojeg razloga su oni platili te dionice duplo više nego što su sada. Itako oštetili mirovinske obveznike za otprilike 300-400 milijuna kuna. Još bi ih čovjek i shvatio da u te firme loše poslale, no upravo suprotno večina je poslovala bolje od očekivanja. Trebali pozvati te fond menadžere u neku emisiju da oni nama objasne iz kojeg su razloga oštetili mirovinske obveznike za gotovo pola milijarde kuna. Za takvo raspolaganje tuđim novcem trebal bi ići u zatvor. ” Ne trkeljaj. Htjeli su smiriti euforiju i smirili su je. Malo su previse otisli to je ali ne trkeljaj. Da su nastavili kupovati po visokim cijenama dijonice sigurno bi 3 godine imali eventualan rast od 5%, ovisno o poslovanju firmi. Ovako ce u jednoj godini smiriti trziste i nastaviti dobro rasti u sljedecim godinama. Svoju penziju iz 2. stupa jos sigurno neces godinama dobiti tako da ti je svejedno, dakle nisu pokrali mirovinske obveznike. Otvoreni fondovi su slobodan izbor. Da se razumijemo, skroz sam u dionicama i minus mi je dosta velik. Ako nisi spreman na igru, nemoj ulagati.. Uostalom dionice se drze na dulji rok. Koliko traje korekcija, pola godine..
Ne bih se složio s tobom. Čovjek ima potpuno pravo. I nek piše šta hoće.
Scio me nihil scire
Odlučio sam da moj avatar bude strašniji od Buddovog [lol] [cool][lol]
Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj
Izgleda da jedan dionički fond puca po šavu,uskoro ćemo saznati koji,sell,sell,sell sve….[cry][cry][cry][cry][cry][cry]
Glasnogovornik IGH na neodređeno
Ono trgovanje jučer mi je ličilo na izvrtanje fonda, mislim da su jučer prospectusove perjanice slobodno padale, ispravite me ako griješim
OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep