Budd
je potpuno u pravu što se tiče rasta Usa tržišta i Hr,problem je što je njihova cijela
ekonomija vezana na Naftu ,a vezani su kao ekonomija na potrošnju, a njihova populacija
nema Štednju koju mi imamo i općenito Europljani,a njihova ekonomija se temelji na potršnji
i zato mogu jaš padati,kod nas je za usporedbu u prva dva mjeseca neke auto firme su već u drugom mjesecu prebacili targete u prodaji auta za prvi kvartal,a u Usa to sve skupa pada ,tako da je to velika razlika.
To dali će kod nas padati i do kada ..neznam ali glupo je pisati neke stvari na Forumu općenito.
ivek123:
”
budd:
”
Jesi ti poludio?
Pa normalno da smo rasli, jesmo li mi market u nastajanju ili ne? Ne možeš uspoređivati ameriku, japan i hrvatsku
”
Apsolutno se slazem. Ali ako je ne mogu usporedjivati u rastu onda je ne mogu usporedjivati niti u paduj! Nije li tako? [wink]
”
U padu svakako da. Ali u rastu nikako ne, jer oni nemaju više prostora za rast (što znači da imaju za pad). S druge strane, mi imamo ogroman prostor za rast.
To je kao upoređivati HT s Ingrom. HT više nema prostora za rast nikako. Ingra ima itekako. A Ingra je pala 50%. To je suludo u cijeloj priči
odakle ti ova informacija ?
trenutno neće, vjerojatno će padati , ali da neće rasti??? daj, budi malo ozbiljniji.
budd:
”
Ingra ima itekako. A Ingra je pala 50%. To je suludo u cijeloj priči
”
Ne bih htio ulaziti u analizu navedene dionice da ne navucem bijes raznih plavusana. Odustajem od daljnje rasprave buduci smo na razlicitim kolosijecima. No, upravo te razlike u razmisljanjima i postupcima cine burzu zanimljvom i onome sto ona jeste. [thumbsup]
Zašto ne raspravljati, ja bih baš htio da se i plavi uključi[wink]
Htio bi obavijestiti mamlaza n JDPL za 200 komada je 100k kuna, i ostale koji će počet stavljati naloge ispod to 10:00 [lol] [lol]
Još prije godinu dana pričalo se da ima previše novaca a premalo kvalitetnih dionica. I onda zbog jednog jedinog IPO-a HT-a ( one magmice i sl. su presitni i nebitni) ispalo da ima previše kvalitetnih dionica a premalo novaca. A upravo prošle godine su ljudi najviše ulagali u fondove i u dionice. Tako da ne vjerujem da ima premalo novaca. Ima jedino puno kvalitetnih dionica, s obzirom na njihovu sadašnju cijenu. Zato i nisam prodavao dionice jer nikako ne vjerujem da nema novaca. Situaciju sam usporedio sa knjigama u kojima je opisano zbog čega je u povijesti došlo do slomova a od 100 razloga mi zadovoljavamo samo 3. Premalo brate, premalo. Ispred nas je vrijeme velikog rasta a ovo dosad je bilo navlačenje fondova prema dolje koje stvarno više ne može potrajati jer će ući stranci i pobrati vrhnje. Vjerujem da bi već ušli ali ih naša mafija plaši ali tome je došao kraj. Vidim svjetlo na kraju tunela.[thumbsup]
BISER DANA (business.hr)
“Kad bi se ti podaci iznosili, bio bi jasan signal u kojem će smjeru ići tržište.”
Ante Samodol, predsjednik Uprave Hanfe, regulatorne agencije, koja brine o transparentnosti tržišta kapitala, odgovarajući zašto je zabranio objavu podataka o isplatama Braniteljskog fonda
Nije li malo sumnjivo što sad svi znaju da crobex ide na 3200(vjerojatno 90 % ulagača) pa onda do 2500(vjerojatno 10 % ulagača sa tendencijom rasta onih koji će to misliti) a nitko nije govorio o crobexu kad je rastao i na koliko bi trebao rasti?
Što sam htio reći-sve se zna, a da li je to tržišno opravdano, fer trggovanje na burzi bez inside informacija i dogovora velikih veliko je pitanje…
Evo jučer, npr. ujutro rast sa nekih 15-ak milja prometa sve po asku skidano , kasnije lagani istovar
Recite mi da to nije simultano-stavljaju se veliki nalozi na bid i lupa se po asku-to su sigurno mali napravili, mo’š mislit. Kad se podignu očekivanja, mali uletavaju i misle evo, kraj korekcije pa lupaju po asku, kadli, iznenada se miču nalozi na bidu i stavljaju se veliki na ask pa se lupi tu i tamo po bidu
Ajde medvjedi objasnite mi da je ovo bear market u recesiji i da se to tako radi svugdje
BISER DANA (business.hr)
“Kad bi se ti podaci iznosili, bio bi jasan signal u kojem će smjeru ići tržište.”
Ante Samodol, predsjednik Uprave Hanfe, regulatorne agencije, koja brine o transparentnosti tržišta kapitala, odgovarajući zašto je zabranio objavu podataka o isplatama Braniteljskog fonda
Meni nije jasno zašto oko toga prave toliku pompu, pa šta SDA neće prikazivati više stanje na računima za HT i INAu?!?!
Mogu shvatiti za to da je povjerljivo koliko branitelja povlači svoje udjele, ali ovo s tim koliko je prodano mi je apsurdno…
Ljudi dajte pustite iveka na miru, on je ovdje samo iz altruizma i samaritanstva pa nam daje inside info svako malo…Crobex ide na 2500 pa je on kupio viro na 1200(pitanje je jel to istina) i ne prodaje ga sad po 900 mada zna da će ići na 600!?
Ako je stvarno kupio ne gube li njegovi postovi kredibilitet ? i ako je kupio “SAMO” 300 komada vire jer je izašao iz dionica pa prešao u cash što se naslađujete njegovim zlom ?[rolleyes]
BISER DANA (business.hr) “Kad bi se ti podaci iznosili, bio bi jasan signal u kojem će smjeru ići tržište.” Ante Samodol, predsjednik Uprave Hanfe, regulatorne agencije, koja brine o transparentnosti tržišta kapitala, odgovarajući zašto je zabranio objavu podataka o isplatama Braniteljskog fonda
nije to nikakav biser dana nego samo jedna poprilično nezgodna situacija na našem tržištu kapitala
BISER DANA (business.hr) “Kad bi se ti podaci iznosili, bio bi jasan signal u kojem će smjeru ići tržište.” Ante Samodol, predsjednik Uprave Hanfe, regulatorne agencije, koja brine o transparentnosti tržišta kapitala, odgovarajući zašto je zabranio objavu podataka o isplatama Braniteljskog fonda
hahahahaha….kao na ovaj način se to nikako neće moći predvidjeti…a ako se želi doći do mjerodavnog podatka kolike su frekvencije rasprodaja udjela u BF-u, dovoljno je svratiti u bilo koju zagrebačku birtiju,naručiti piće i samo načuliti uši…
[sealed]