davids: ” Prometi smiješni jedva par dionica preko 1mil,po ovim cijenama ne možemo dugo….(nadam se)[pray] ” Zavisi kamo ćemo krenuti, gore ili dolje.
Ti bi dolje koliko vidim ….[cry]
uglavnom ja svim srcem navijam za jedan mahnit rast 10-ak dana…ali ono ne ovo čmrljenje ispod 1 posto, nego ono muški od 4-8% dnevno, na prometima od preko 150 mil kn, jer to je u stvari ono kaj našoj burzi najviše treba…jedno pravo čišćenje [kiss]
a mehanizam je jasan:
treba još počistiti male investitore za ovo novčeka kaj im je još ostalo.
tako da se lijepo isforsira rast, a mali da ulete mahnito i bez razmišljanja i da lupaju po asku ko sretni…i onda držati histeriju dok neki od prisutnih kolega ne prodaju bakino zubalo po cijeni loma [lol] ili ne podignu kredite gdje će im njihova dječica biti jamci…pa opleti
psihološki situacija je idealna jer su gubici veliki i bez razmišljanaj će se uletati u šansu da se kak bi kockari rekli “poravnamo” [lol] [lol] [lol]
e i onda nakon tako tih 2-3 tjedna bujanja, jedan lijepi potpo ispod 3500… i kemijska čistiona [lol] [lol] [lol]
asdfgh123: ” davids: ” Prometi smiješni jedva par dionica preko 1mil,po ovim cijenama ne možemo dugo….(nadam se)[pray] ” Zavisi kamo ćemo krenuti, gore ili dolje. ” Ti bi dolje koliko vidim ….[cry]
Ne. ja sam za rast i samo rast. sad sam krcat dionicama i ne planiram ništa više kupovati. Kada krene gore, onda možda nešto dokupljivati. sada , ne hvala.
uglavnom ja svim srcem navijam za jedan mahnit rast 10-ak dana…ali ono ne ovo čmrljenje ispod 1 posto, nego ono muški od 4-8% dnevno, na prometima od preko 150 mil kn, jer to je u stvari ono kaj našoj burzi najviše treba…jedno pravo čišćenje [kiss] a mehanizam je jasan: treba još počistiti male investitore za ovo novčeka kaj im je još ostalo. tako da se lijepo isforsira rast, a mali da ulete mahnito i bez razmišljanja i da lupaju po asku ko sretni…i onda držati histeriju dok neki od prisutnih kolega ne prodaju bakino zubalo po cijeni loma [lol] ili ne podignu kredite gdje će im njihova dječica biti jamci…pa opleti psihološki situacija je idealna jer su gubici veliki i bez razmišljanaj će se uletati u šansu da se kak bi kockari rekli “poravnamo” [lol] [lol] [lol] e i onda nakon tako tih 2-3 tjedna bujanja, jedan lijepi potpo ispod 3500… i kemijska čistiona [lol] [lol] [lol]
Potpisujem, ali prvo na 10000 pa da se iskrcamo, a onda nazad na 3500
[thumbsup]
Je li ovo skriveni nalog na kupnji IGH od 150 komada??? [shocked]
BELEX
Promena % -2,19 % ajme kako tonu.
Slovenci
SBI20 -1,17%
[undecid][bye][embarass][undecid][bye]
Vidim kolega beholder dobio inspiraciju jer mu kradu ideje o BF, INI, MOL-u i HT-u. Evo da se i stric RB pridruži porukama onima koji se zabavljaju čitajući forume.
Mislim da bi bio red stvarno da se poruči mladom fond managerstvu… gotovi ste, nema više modernih pelene, ostale su one već iskorištene.
Od Nove godine je povučeno iz OIF-a 5.5 milijardi kuna (uračunat i pad CROBEX-a i stranih burzi). Još bi brojke bile i veće da u novčane nije ušlo 600 miliona kuna. Ali taj odljev od skoro dvije milijarde kuna mjesečno nije toliko problematičan, puno gori je trend.
Prvo su OIF-i rasprodavali imovinu vani, pa im se topio cash i na kraju dolaze domaće dionice. Naime od početka godine prodali su samo 690 miliona kuna domaćih dionica ali u zadnjem mjesecu skoro 300 miliona kuna. Zašto ? Cash im se istopio, Balkan nelikvidan a udjelničari im kucaju na vrata. Po trendu možemo zaključiti da će brzo bar jedan od značajnih (nebankarskih) fondova zaustaviti isplate, gdje će to odvesti nadam se da su forumaši svjesni. Dakle, ako se pokažu istinite prognoze o dubokoj recesiji a Americi (koja se polako i sigurno širi na svijet) malim burzama i ekonomijama se ne piše dobro.
Vrijeme da se odgovorni ozbiljno pozabave sa situacijom i to hitno. Za početak hitna prodaja udjela za čisti cash u INA, PTKM, KOEI stranim partnerima. Naravno dobivenom lovom treba financirati teške reforme koje nam slijede a ne po starom dobrom običaju zapiti i potrošiti.
Ako forumaši misle sebi i svojim portfeljima dobro pritisak treba ići u tom smjeru a ne pljuvanjem po Iveku i rijetkim međedima koji još pišu ovdje.
Pozdrav svima!
Ivek 123, zanima me koji će tebi biti signal za kupnju dionica[kiss]
Ima puno stvari koje osobno uzimam u obzir:
– globalna recesija,
– lokalna ekonomska situacija koja se tek zakuhava a kao posljedica globalne krize. Treba uzeti u obzir da smo mi prezaduzena zemlja sa ogromnim dugom. Sve je teze doci do kredita zbog globalne krize a ako i dodjes do njih oni su sve skuplji gdje je po meni vrlo moguc argentinski sindrom.
– ono ste vecina ekipe ne kuzi je da su ostala trzista u ovom trenu ipak znatno jeftinija od nas tako da smo mi daleko od fokusa. Dok ne dodje strani kapital nema nama up. A stranom kapitalu je trenutno jeftinije, sigurnije i profitabilnije ulaganje doma nego kod nas. Strani kapital od nas ovog trena bjezi a ne ulazi.
– da bih ja izisao iz casha (kao i vecina medvjeda) ne zanima me fair vrijednost od koje smo na vecini dionica jos daleko. Hocu veliki poputs ako hocete moj cash. Jer dovoljno je da ga drzimo na tekucem ili orocenju i trziste ce lagano klizati prema dolje. Dakle medvjedi su sada u prilici da ucijenjuju i to rade i raditi ce jos neko vrijeme time vise sto je globalna nesigurnost velika. Osobno volio bih vidjeti koliko su para nastampali ameri i tko ce pobijediti na izborima pa onda odluciti sto dalje. Sve sam blizi opciji da necu uopce ulaziti ove godine ako se nastavi ovaj trend. Kada mi pukne film pregrizem gubitak na viru i istovarim ga jer sam gotovo sto posto siguran da ce sve ovo biti jos znatno jeftinije.
Cemu zurba? Zasto platiti skuplje ako ce kroz koji mjesec biti bagatela vjerojatno?
. Ako forumaši misle sebi i svojim portfeljima dobro pritisak treba ići u tom smjeru a ne pljuvanjem po Iveku i rijetkim međedima koji još pišu ovdje.
dobro i ja sam protiv pljuvanja po Iveku i medvjedima, na kraju svak ima pravo na svoje mišljenje…
no nije li me tvoj pulen Centurion odmah banao sa onog vašeg foruma čim sam se usudio nekej tebi
proturječit…toliko o vašoj medvjeđoj demokraciji…ovdje me nikad nisu ni upozorili a kamoli da me banaju
jer pišem rječnikom kojim 90 % ljudi komunicira u svakodnevnom životu…
izgleda da ste vi medvjedi odrasli u samostanu…čim vam netko nekej prigovori odmah ste ugroženi ko
Srbi u krajini..sve čekam kad ćete dići balvan revoluciju
[angry]
dobro i ja sam protiv pljuvanja po Iveku i medvjedima, na kraju svak ima pravo na svoje mišljenje…
no nije li me tvoj pulen Centurion odmah banao sa onog vašeg foruma čim sam se usudio nekej tebi
proturječit…
Borg? Feuyaer… [lol]