Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

budd: “Svako malo imamo igrača koji odluču u 1 minuti unovčiti milijardu kuna. Pa onda nije ni čudo gdje smo. Pravilnikom treba ograničiti fondovima prodaje udjela u jednom danu”

…ne to…
…treba im uzeti 20% od toga šta izvlače van pa da vidim onda onog tko će izvlačit lovu…

Zato i izvlače lovu, jer je porez na dobit na vidiku, posebno s obzirom na prijem u NATO i približavanje EU,
za iduću dividendu već može biti kasno.
Zar je netko ozbiljno mislio da ga drivo neće uopće uvesti i da je to samo Jurčićeva ideja?
Pa sve ozbiljne zemlje su ga imaju, i ja bi volio da ga imam na što platiti. [cry]

Želim biti bik, ali sam još uvijek tele.

SLK: ” … Ne to su asocijacije. Od kolona A.B,C i D se traži konačno rješenje. Koje je rješenje, Nazgul? ” RiB?

RiP?

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

i ja bi volio da ga imam na što platiti. [cry]

a oće li biti poreznih olakšica na kapitalne gubitke….ili tog tu nema…
jako me zanima tko će se onda usuditi dizat margine..

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

najava preuzimanja INE to bi bijo jak signal za sve investitore pogotovo za fondove ako bi se to uistinu dogodilo to bi bilo[thumbsup]

Nije sada važno do kada će cijene dolje, sada je važno ostati hladan na sva ova događanja i sačuvati svoje dionice kako bi se na njima dobro zaradilo kad tržište bude u znaku bika, pod uvjetom da se radi o dionicama sa potencijalom kakav je na primjer imala atlantska plovidba 2000 godine na cijeni od nekih 30 kuna ili jadroplov na nekih 20 kuna ili badel na nekih 30 kuna ili zlatni rat na nekih 35 kuna itd itd….

Mnogi su tada, kao i danas, strahovali misleći da će skoro propast svijeta, pa su prodavali po sistemu daj šta daš. A da su samo još dvije-tri godine sačuvali te svoje dionice bili bi danas pravi bogataši, kao što neki i jesu postali zahvaljujući strpljenju i povjerenju. Tako će i sada biti. Neki će za godinu-dvije, a po svemu sudeći i znatno ranije, postati mali bogataši, a neki će dobro osiromašiti. Jednima smrkne, drugima svane. Tako je uvijek bilo.[thumbsup]

Bravo, kratko i jednostavno. Tako sam i ja siguran da će barem 1 do 2 dionica iz mojeg prtfelja koje se sda prodaju za kikiriki skočiti desetak, dvadesetak puta i nadoknaditi ostale koje neće uspjeti. To su Hpdg, Atln, Eig, Cror, Kaba…Recimo jedna od njih će sigurno uspjeti i nadoknaditi dobit i za ostale četiri. Tako piše i u knjigama. Pravilo je ne ništa prodavati.[thumbsup]

Ja ne vidim svijetlo na kraju tunela sudeci prema trenutnim K i P.

Mea parvitas.

A sto se tice ovog ili onog misljenja, ajmo kape dole za Iveka.
Bio je cisti pljuvanitis prema kolegi a eto bio je u pravu.
Kad sam pisao da idemo prema 3500 prije mjesec dana bio sam zacuden da ali bas nitko nije cak niti reagirao na post.
A kad ono eto Corbex plese sa 3600 sa tendencijom prema 3200. Ovo je strasno i vodi se gruba igra
Ne pljuckajte po Iveku….covjek je samo pokusao upozoriti.
Koliko vidim nema niti jednog posta Von Brauna u zadnje vrijeme, gdje li se skrio?

AZ? Hvala, ne.

Jučer je izvještaj na Novoj TV sa burze bio prava smijurija.Nastavak navlačenja prema dolje. To je ono što mene drži, što nisam prodao dionice jer u pitanju je samo igra velikih da kupe jeftinije. Dakle zvijezda izvještaja sa burze je bio Međimurjebeton koji je pao “nevjerojatnih 48 %” i još neka slična dionica sa padom cca 25%. Naravno nije rečen promet Međimurjabeton od 1300 kn.[lol] [lol] [lol]
O Ini niti riječi, o trgovanju van burze sa braniteljskim dionicama niti riječ. Samo još dotučeno na kraju da je dionica HT-a i danas pala.[lol] [lol] [lol]

budd:

Svako malo imamo igrača koji odluču u 1 minuti unovčiti milijardu kuna. Pa onda nije ni čudo gdje smo. Pravilnikom treba ograničiti fondovima prodaje udjela u jednom danu

…ne to…
…treba im uzeti 20% od toga šta izvlače van pa da vidim onda onog tko će izvlačit lovu…

Onda bi bilo fer primjeniti isto i na burzi zar ne. Kada prodajes dionice lijepo pljuni 20%. Ne vidim zasto bi trebalo biti razlike.
[wink]

skype - ivek1234

Možda će vam ovo zvučati suludo,ali da vidim što misle forumaši:
da li bi se mogla podići tužba za nesavjesno postupanje sa tuđom imovinom (fond manageri koji su dizali tržište sa novcem ulagača pa prodavali mimo fonda svoje dionice-ovo je samo nagađanje)
da li može mirovinski fond bez ikakve najave povući tolika sredstva od jednom bez ikakve regulative
U Njemačkoj je upravo podignuta najveća optužnica protiv DT -a( 16000 dioničara tuži DT zbog pada cijene nakon IPO-a) i mogla bi trajat godinama. Siguran sam da će letit glave kad tad u DT-u
Pa neka kod nas narod zna zašto netko kupuje na autoshow-u, boatshow-u, itd…Neka ih gledaju poprijeko na ulici, meni bi to bila barem moralna satisfakcija, a nikad se ne zna, možda bi neko svirao harfu par godina…
U razvijenijim demokracijama ima i besmislenijih tužbi od ove
A već i ptice na grani pričaju 2 mjeseca kako crobex pada na 3200 pa se onda sprema obrana i oporavak u drugoj polovici godini. Recite mi kakve to ima veze sa ulaganjem u budućnost pojedinih firmi[shocked]

Možda će vam ovo zvučati suludo,ali da vidim što misle forumaši:
da li bi se mogla podići tužba za nesavjesno postupanje sa tuđom imovinom (fond manageri koji su dizali tržište sa novcem ulagača pa prodavali mimo fonda svoje dionice-ovo je samo nagađanje)
da li može mirovinski fond bez ikakve najave povući tolika sredstva od jednom bez ikakve regulative
U Njemačkoj je upravo podignuta najveća optužnica protiv DT -a( 16000 dioničara tuži DT zbog pada cijene nakon IPO-a) i mogla bi trajat godinama. Siguran sam da će letit glave kad tad u DT-u
Pa neka kod nas narod zna zašto netko kupuje na autoshow-u, boatshow-u, itd…Neka ih gledaju poprijeko na ulici, meni bi to bila barem moralna satisfakcija, a nikad se ne zna, možda bi neko svirao harfu par godina…
U razvijenijim demokracijama ima i besmislenijih tužbi od ove
A već i ptice na grani pričaju 2 mjeseca kako crobex pada na 3200 pa se onda sprema obrana i oporavak u drugoj polovici godini. Recite mi kakve to ima veze sa ulaganjem u budućnost pojedinih firmi[shocked]

Kažem ja ajmo na ulice. A na sud dok profunkcionira pravna država.[cry]

Dvije -tri riječi ……….

Ivekova žena radi u RBA , pa on uvijek ima informacije…. prije svih nas..RBA banka je tužna BANKA, koja je
mnogo novaca izgubila u svojim fondovima, a i inače, jer sam s njom poslovala, uvijek je tražila ” DLAKE U JAJETU” kad je trebalo dati lovu….ja se zato ničemu ne čudim…

BURZA će po mom mišljenju, a ono je totalno subjektivno, ili GORE, zato jer je na pomolu odlična
građevinska godina, napredak u turizmu, a i jedan europskiji pristup ekonomiji sve je jači……

NEĆEMO U EU , kako smo mislili, brzo , ali ne moramo biti zbog toga TUŽNI. Europa nam do sada nije po pitanju burze NIŠTA DOBROG DALA- sve smo naučili SAMI ………tako će biti i dalje…oni mogu učiti dalje od nas!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close