http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=abd76b74-1437-4939-8ec0-f328d7b42a84&open=sec
Analiza: Posao s Irancima lansirao Inu
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=abd76b74-1437-4939-8ec0-f328d7b42a84&open=sec Analiza: Posao s Irancima lansirao Inu
ma kakva glupost .. ovih dana ni jedna dionica ne reagira na ikakvu vijest ..
sve je u omjeru kupnja i potražnja, tj. koliko brzo netko hoće svoje novce van dionica ..
a hoće njih dosta ; vrlo brzo ..
P.s Alien hvala na posudbi.[bye]
Posudba – kad ti netko nesto da na neko vrijeme pa vratis
Kradja – kad uzmes nesto od nekoga bez da si ga pitao
Ja ti nisam nis posudio.
@blade Naglog rasta neće biti!Naša burza je završila jednu fazu i ulazi drugu,mirniju usudio bi se reči “dosadnu”fazu.Možda ne odmah sutra ali uskoro sigurno.A onda jednoga dana kroz 2-3 godine kad mi Hrvati malo zaboravimo,e onda ide šišanje ovaca-drugi dio.Mi iskusniji ćemo držati škare a novi nadobudni će imati dugu gustu dlaku.[rolleyes]
po meni ta teza ne pije vodu, mi smo pre malo tržište da bi se išta dešavalo sporo i bez većih pomaka gore ili dole, ako se pojavi veća količina love na tržištu idemo brzo gore, da sad bubneš pola milijarde na tržište napravio bi bull run samo takav. Slažem se da ima puno ljudi koji žele keš, ali kad bi se situacija okrenula u pozitivu samo jedan tjedan sve bi se promjenilo …. ja sam siguran da je sve ovo isplanirano iz razloga što je previše dionica bilo u rukama malih fondova i naroda ….. a pre malo kod mirovinskih fondova, kada oni uzmu dovoljne količine na ovim razinama trend će se okrenut. Imai smo previše špekulanata, sada imamo situaciju da dionice idu iz ruku špekulanata prema mirovincima i velikim fondovima, oni su pravi investitori i oni će pojest veliki dio tržišta, tada nama ostaje puno manje materijala za trgovinu … što znači i rast
.. to je samo moje mišljenje, ja sam ionako amater u tome pa molim vas da imate razumijevanja [undecid]
…A onda jednoga dana kroz 2-3 godine kad mi Hrvati malo zaboravimo,e onda ide šišanje ovaca-drugi dio…
Puno brže mi zaboravimo, pohlepa je kod ljudi genetski uvjetovana. Tako smo uspjeli preživjeti surovu prošlost, dok smo još bili u špiljama.
Čim krene IPO HEP-a eto i novog uzleta, a vjerujem i prije!
…A onda jednoga dana kroz 2-3 godine kad mi Hrvati malo zaboravimo,e onda ide šišanje ovaca-drugi dio…
Puno brže mi zaboravimo, pohlepa je kod ljudi genetski uvjetovana. Tako smo uspjeli preživjeti surovu prošlost, dok smo još bili u špiljama.
Čim krene IPO HEP-a eto i novog uzleta, a vjerujem i prije!
Ja se pak nadam da do IPO HEP-a nece nikad doci. Pogledaj samo koju lovu su progutali INA i HT pa si razmisli koju bi tek pojeo HEP. Kaj, na ostalim dionicama bi imao promet dnevni po 10 komada?
http://www.vecernji.hr/home/manager/3052195/index.do
PAD CROBEX-a Rasprodaja institucionalnih ulagača
Burzu srušio izlazak fondova
možda u ovome ima nešto tj.razlog pada bi mogao ovo biti…
Je stvarno su mu dobri savjeti kad je govorio da treba kupovati zlato od tada je palo 15%,
Lupas gluposti. Aj lijepo pogledaj kada sam kupovao zlato. Ljetos! Pogledaj cijenu onda, potrazi postove kada sam govorio o zlatu pa pogledaj koliki je plus u odnosu na danas. Jako si povrsan pa ako tako i ulazes onda nije niti cudo niti steta sto si zaglavio. Germania ti je bolji izbor u tom slucaju.
kupovao VIRO po 1200 i malo više a vidi dimuje sada.
Je, istina. Utrcao i napravio glupost. I to napisao i rekao. E, sada postoji nekoliko scenarija. Da cekam da dodjem blizu nule pa bjezim van ili da ostanem dugorocno unutra ili da pricekam da jos padne pa kada osjetim priliku udarim po bidu i napravim masakr (u pravlu kada vidim veliki spread a sa 300 kom u ova vremena moze se napraviti svakakva sra@a),ili zagrizem pretrpim minus i izletim van.
Jos nisam odlucio sto cu da budem iskren.
Da on nije u minusu ne bi on cijeli dan ovdje visio.
Mislim da je u dionicama 100% a da keša nema ni za kavu.
Dobar si psiholog nema sto! Kavu ne pijem od kada sam prestao pusiti. Nego, nije mi jasno kako ce to tebi pomoci a BSN jer ako si u dionicama od pocetka godine slobodno prepisi unucima jer nece skoro na cijene na kojima si kupovao a da ne govorimo da je daljnji pad pred nama sto je vise nego izvjesno! Neki tvrde da ce ovo cak ispod 2500 iako osobno nisam bas toliki pesimista. [bye][bye][bye]
po meni ta teza ne pije vodu, mi smo pre malo tržište da bi se išta dešavalo sporo i bez većih pomaka gore ili dole, ako se pojavi veća količina love na tržištu idemo brzo gore, da sad bubneš pola milijarde na tržište napravio bi bull run samo takav. Slažem se da ima puno ljudi koji žele keš, ali kad bi se situacija okrenula u pozitivu samo jedan tjedan sve bi se promjenilo …. ja sam siguran da je sve ovo isplanirano iz razloga što je previše dionica bilo u rukama malih fondova i naroda ….. a pre malo kod mirovinskih fondova, kada oni uzmu dovoljne količine na ovim razinama trend će se okrenut. Imai smo previše špekulanata, sada imamo situaciju da dionice idu iz ruku špekulanata prema mirovincima i velikim fondovima, oni su pravi investitori i oni će pojest veliki dio tržišta, tada nama ostaje puno manje materijala za trgovinu … što znači i rast
.. to je samo moje mišljenje, ja sam ionako amater u tome pa molim vas da imate razumijevanja [undecid]
slažem se da rast može biti brz
“kada oni uzmu dovoljne količine na ovim razinama trend će se okrenut” – e to ne mora biti brzo, naprotiv
i ja sam amater u tome pa vas i ja molim da imate razumijevanja
Bit će rasta,da nebudem krivo shvačen.Ali nadam se da normalnog-zdravog rasta.Trend će se uskoro promjeniti to je jasno.Ja smatram da su sad cijene na normalnim razinama a neke još previsoke.Ponovno napuhavanje balona nije poželjno jer će sljedeća veča korekcija biti u stvari KRAH. Više neće biti strpljivih i onih koji će nasjedati na ljepe riječi Kardunove-nemojte paničariti ,nemojte prodavati (čekajte da se najprije mi iskrcamo)[angry]
Analiza: Posao s Irancima lansirao Inu
Promijenjeno 08.04.2008 17:27
Redovni promet dionicama na Zagrebačkoj burzi danas je premašio 56 milijuna kuna, rast vrijednosti ostvarila je 41 dionica, a Crobex je zabilježio oporavak vrijednosti od 0,56 posto i trgovanje zaključio na 3631,57 bodova.
Prvi Inini koraci u Iranu
36 milijuna kuna nagrade za menadžment PBZ-a
ZSE: Porast Crobexa, eksplozija Ine
Kao najlikvidnija dan je zaključila dionica Hrvatskih telekomunikacija kojom je trgovano po cijenama između 308 i 312,99 kuna. Zadnja transakcija najvećim domaćim telekomom realizirana je nadomak gornje granice tog raspona – na 312 kuna – pa je dan završila s gubitkom od 0,18 posto.
Dionica Ine ostvarila je više od sedam milijuna kuna prometa i završila iznad 2200 kuna prvi put nakon 28. ožujka. Zadnja trgovina tom dionicom obavljena je po 2229 kuna pa njezin rast iznosi, za trenutno stanje na tržištu, impresivnih 4,69 posto. Tom naftnom kompanijom trgovano je u rasponu od 2100 do 2249 kuna. Razlog za rast te dionice treba tražiti u danas objavljenoj najavi da će Ina potpisati ugovor o istraživanju 17 naftnih polja u Iranu.
Iako je njime trgovano samo tijekom prijepodneva, Slavonski ZIF nalazi se na trećem mjestu po likvidnosi zahvaljujući prometu od 6.549.217 kuna. Njegova zadnja i najniža cijena i iznosi 64 kune, a dnevni pad 1,54 posto. Najviša cijena po kojoj je trgovano tom dionicom iznosi 65 kuna.
Virom je trgovano i po 924 kune, a tada je ta šećerana ostvarivala rast od 4,16 posto. Međutim, ta je dionica trgovanje završila na 885,02 kune i nastavila pad započet još 31. ožujka kada su njezini poslovni rezultati pokazali da je u prošloj godini ostvarila deset posto manju dobit. Najniža cijena po kojoj su zaključivane transakcije iznosi 850 kuna.
Povlaštena dionica Adrisa prikupila je 2.745.914,48 kuna prometa i izgubila 1,03 posto. Njome je trgovano po cijenama između 375,01 i 383 kune.[thumbsup][thumbsup][thumbsup]