@harry
Riječ je o prosječnom P/E ne o pojedinačnom.Trebao bi netko izračunati prosječni P/E za našu burzu pa da vidimo gdje smo.Možda je izračunan ali ja neznam gdje se može vidjeti.[undecid]
Ja sam sinoć imo dobru volju, al sam nespretan u Excelu.
Ima xls na Forumu, ali je star, jer je bilo izmjena sastava Crobexa i naravno novi FI su sad stigli.
Tuna više nema vremena ko prije, Deimos se ulijenio… [undecid]
evo malo vijesti iz amerike: http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=747cf2ff-fa42-4019-ad9d-294fbce18489&open=sec
obama kao jurcic:
Obama namjerava stopu poreza na kapitalnu dobit povećati sa sadašnjih 15 posto na 20 do 25 posto, te prikupljena sredstva upotrijebiti za „olakšice srednjoj klasi i radničkim obiteljima”, kao i za ulaganje u širokopojasni internet. Kao argument za takav potez Obama koristi razgovor s najbogatijim ulagačem na svijetu Warrenom Buffettom, koji mu je navodno iznio mišljenje da takva stopa poreza neće znatno utjecati na američku ekonomiju.
… buffet mu je uvalio patku.. u cashu je sad ceka obamu da mu sredi teren za povoljan ulaz[cool]
Evo ako nemate nekog posla mozete analizirat novu statistiku investicijskih fondova….http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&LANG=HR&AKCIJA=10
Pozdrav
budd: ” Svako malo imamo igrača koji odluču u 1 minuti unovčiti milijardu kuna. Pa onda nije ni čudo gdje smo. Pravilnikom treba ograničiti fondovima prodaje udjela u jednom danu ” bolje da nije al je moguce.PBZ CO nije vadio iz OIF-a nego je pustio AZ i RAIFF prve da izvuku i zruse trziste,sada je moguce da oni krenu i jos dotuku trziste i da opet pokupuju jeftinije od svoje konkurencije.Volio bih da ne bude tako al smrdi na to,moguce je da ce pomanje vaditi znaci 100 po 100 milja da ne bi dodatno zrusili OIF-e a samim tim i sebi udjele a cijene dionica su ionako niske za kupnju.To bi u najgorem scenariju bilo da bi se ovak vukli jos 2 mjeseca na ovim cijenama[cry]
29.2. je CO koliko mi se čini imao negdje ispod 300 milja u OIF-ima, ne sjećam se točno, možda netko ima link na taj članak. tako da sada ne vjerujem da može biti još puno za izvući.
golubv: ” @harry Riječ je o prosječnom P/E ne o pojedinačnom.Trebao bi netko izračunati prosječni P/E za našu burzu pa da vidimo gdje smo.Možda je izračunan ali ja neznam gdje se može vidjeti.[undecid] ” Ja sam sinoć imo dobru volju, al sam nespretan u Excelu. Ima xls na Forumu, ali je star, jer je bilo izmjena sastava Crobexa i naravno novi FI su sad stigli. Tuna više nema vremena ko prije, Deimos se ulijenio… [undecid]
Stojić vam je jučer izračunao. Prosječni P/E je 21-21,4.
Vaš link
A je, nisam vidio taj članak. Hvala Hrcu, ali ne znam zašt mi taj čovjek ne ulijeva povjerenje? [undecid]
On ima neke svoje matematike oko izračuna vrijednosti dionica, tak da ne bi ruku u vatru stavio.
Nek nam pošalje xls file, al nek pobriše ime iz propertiesa. [lol]
Aj, puleni, javite Stojiću da ak se može vidjet izračun. [smiley]
Agonija se nastavlja…sve mi se cini da su bili u pravu oni koji su prognozirali oporavak tek na jesen ili krajem godine…a sta je tu je…pa nemoze ni ovo padati do nule…mora i to prestat jednom…a onda je pitanje kakav ce biti oporavak…brz i strelovit ili mukotrpan i spor…to ce najvise ovisiti o volji fondova sve mi se cini…ali sve u svemu je zalosno kako su ljude natjerali na burzu obecavajuci brzu i laku zaradu da bi nakon toga opljackali narod…netko bi trebao snositi posljedice za takvu manipulaciju
Agonija se nastavlja…
Evo ako nemate nekog posla mozete analizirat novu statistiku investicijskih fondova….http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&LANG=HR&AKCIJA=10 Pozdrav
Hvala Lucijan. Idem to malo pregledati.
Vjeko deder pukni jedan ban ovome za maznjavanje avatara ili mu ga ukloni
Mene maloprije uspio prevarit, nisam uopće gledao ime. [undecid]
Alien:
”
Vjeko deder pukni jedan ban ovome za maznjavanje avatara ili mu ga ukloni
”
Mene maloprije uspio prevarit, nisam uopće gledao ime. [undecid]
Bude mu prisjela zajebancija