Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svako malo imamo igrača koji odluču u 1 minuti unovčiti milijardu kuna. Pa onda nije ni čudo gdje smo. Pravilnikom treba ograničiti fondovima prodaje udjela u jednom danu

Hell is Empty and all the Devils are Here

Meni jedna stvar nije jasna.U danasnjem clanku vecernjeg lista http://www.vecernji.hr/home/manager/3052195/index.do pise sljedece : >Analitičari Erste banke iz Beča objavili su svoje kvartalno izvješće za regiju koje sugerira da će u drugom >tromjesečju ove godine dionice austrijskih i poljskih kompanija nuditi najbolji povrat na uloženi kapital. P/E >multiplikator u Austriji pao je na 10, što je bitno niže od povijesnog prosjeka od 12,9 posto. >Precijenjeni >U usporedbi s Austrijom, poljski P/E od 15,4 u 2008. čini se visokim, međutim, velik dnevni promet na >poljskoj burzi ide u prilog tom tržištu. Po tome ispada da smo mi jos uvijek precijenjeni.Na odredjenim dionicama p/e je puno visi. Molim komentare onih koje se vise kuze u ovu tematiku.

odvrti tematiku na dlkv par stranica

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Poletila Ina…
Fond HB sutra?

http://www.eportfelj.com

Svako malo imamo igrača koji odluču u 1 minuti unovčiti milijardu kuna. Pa onda nije ni čudo gdje smo. Pravilnikom treba ograničiti fondovima prodaje udjela u jednom danu

bolje da nije al je moguce.PBZ CO nije vadio iz OIF-a nego je pustio AZ i RAIFF prve da izvuku i zruse trziste,sada je moguce da oni krenu i jos dotuku trziste i da opet pokupuju jeftinije od svoje konkurencije.Volio bih da ne bude tako al smrdi na to,moguce je da ce pomanje vaditi znaci 100 po 100 milja da ne bi dodatno zrusili OIF-e a samim tim i sebi udjele a cijene dionica su ionako niske za kupnju.To bi u najgorem scenariju bilo da bi se ovak vukli jos 2 mjeseca na ovim cijenama[cry]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Meni jedna stvar nije jasna.U danasnjem clanku vecernjeg lista http://www.vecernji.hr/home/manager/3052195/index.do pise sljedece : >Analitičari Erste banke iz Beča objavili su svoje kvartalno izvješće za regiju koje sugerira da će u drugom >tromjesečju ove godine dionice austrijskih i poljskih kompanija nuditi najbolji povrat na uloženi kapital. P/E >multiplikator u Austriji pao je na 10, što je bitno niže od povijesnog prosjeka od 12,9 posto. >Precijenjeni >U usporedbi s Austrijom, poljski P/E od 15,4 u 2008. čini se visokim, međutim, velik dnevni promet na >poljskoj burzi ide u prilog tom tržištu. Po tome ispada da smo mi jos uvijek precijenjeni.Na odredjenim dionicama p/e je puno visi. Molim komentare onih koje se vise kuze u ovu tematiku.

sve sto trebas znati je da su ti ERNT i HT super dionice sa malim P/E…
investiraj u njih i to je to.
uzivaj u dividendi.
na HT 30kn po dionici a u ERNT 270 kn po dionici!
eh da, veterina ti nije losa – “suska se” da ce biti preuzimanje, zato ne pada.
[thumbsup][thumbsup]

Meni jedna stvar nije jasna.U danasnjem clanku vecernjeg lista http://www.vecernji.hr/home/manager/3052195/index.do pise sljedece :

>Analitičari Erste banke iz Beča objavili su svoje kvartalno izvješće za regiju koje sugerira da će u drugom >tromjesečju ove godine dionice austrijskih i poljskih kompanija nuditi najbolji povrat na uloženi kapital. P/E >multiplikator u Austriji pao je na 10, što je bitno niže od povijesnog prosjeka od 12,9 posto.

>Precijenjeni
>U usporedbi s Austrijom, poljski P/E od 15,4 u 2008. čini se visokim, međutim, velik dnevni promet na >poljskoj burzi ide u prilog tom tržištu.

Po tome ispada da smo mi jos uvijek precijenjeni.Na odredjenim dionicama p/e je puno visi.

Molim komentare onih koje se vise kuze u ovu tematiku.

Opće nerazumijevanje P/E multiplikatora!!
Koliki je očekivani G ( growth ) hrvatskih , a koliko austrijskih tvrtki??
Izračunaj PEG pa ćeš dobiti potpuno drugačiju sliku.
Manji P/E ne znaći da je dionica jeftinija od one sa većim P/E.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Pa di si Plavi, hebemu pitu. Nema te ko bida… [smiley]

Jesi preselio?

No respect

@harry

Riječ je o prosječnom P/E ne o pojedinačnom.Trebao bi netko izračunati prosječni P/E za našu burzu pa da vidimo gdje smo.Možda je izračunan ali ja neznam gdje se može vidjeti.[undecid]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Pa di si Plavi, hebemu pitu. Nema te ko bida… [smiley]

Jesi preselio?

Ne.[sad]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

harry:

uzivaj u dividendi.
[thumbsup][thumbsup]

Naravno da je P/E mali kad nema potencijala rasta.
Čak prije pada..

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

uzivaj u dividendi.
[thumbsup][thumbsup]

sve sto trebas znati je da tigric ima sve tri u svom portfelju i kao svaki posten forumas druka za svoje[thumbsup]

Glory, glory, Man United!!

@harry

Riječ je o prosječnom P/E ne o pojedinačnom.Trebao bi netko izračunati prosječni P/E za našu burzu pa da vidimo gdje smo.Možda je izračunan ali ja neznam gdje se može vidjeti.[undecid]

Ja sam sinoć imo dobru volju, al sam nespretan u Excelu.
Ima xls na Forumu, ali je star, jer je bilo izmjena sastava Crobexa i naravno novi FI su sad stigli.

Tuna više nema vremena ko prije, Deimos se ulijenio… [undecid]

No respect

New Report

Close