asdfgh123:
”
Na HT-u probijena obrana na 310. Već 2,3 miliona prometa u 40 minuta.
”
da ekipa je sigurno gledala dnevnik ; i čula “dijonice i dalje padaju” ..
i požurili i oni da im ne padnu još ..
opet krivi dijoničari-ma dajte uozbiljite se, nemaju pametnijeg posla nego u utorak ujutro trčat do brokera i prodavati nešto što vraća 10 ili više posto dividendu!
Croby -1,14%.
30% se još dionica nije otvorilo.
ako pretpostavimo da su i OIF žrtve ovog rušenja burze koje su im smjestili mirovinci, zašto ne rade s marginašima u svojim bankama isto što je danas najavljeno za BF, tj. zašto ne kupuju njihove dionice izvan burze i u blok transakcijama da spriječe daljnje rušenje?
Ako i bude margin callova, to sigurno neće biti radi HT-a, Adrisa, Jadroplova ili Atlanske plovidbe npr., jer su te dionice već bile na ovim nivoima i imaju dobre fundamente. Ako marginaši već moraju prodavat, onda fino nek prodaju fundamentalno precijenjene dionice koje su ih i gurnule u call, a ne navedene koje su po fundamentima najjače na burzi. Brodari npr. sad moraju ostat na ovom nivou jer ako još padnu postat će totalno podcijenjeni čak i u odnosu na ostale brodare u svijetu, a poanta korekcije je da dionice dođu na svoj realni fundamentalni nivo, a ne da neke ostanu brutalno precijenjene a druge postanu brutalno podcijenjene. Zato, ako već morate prodavat, prodajite sve što ima P/E iznad 20 (pod uvjetom na nisu ispod 1 booka, jer ako su znatno ispod booka a posluju pozitivno onda su već po tome podcijenjene), kako bi se konačno počela dešavat ZDRAVA KOREKCIJA u kojoj sve dionice moraju doć na realni fundamentalni nivo. Pa zar niste primjetili da svi analitičari kritiziraju tržište radi toga što sve dionice podjednako padaju bez obzira na precijenjenost – ako ćemo na taj način rasprodavat na kraju ćemo opet imat kojekakve građevinare na 5-6 booka i P/E 50-100, luke na 20-30 booka, banke na P/E>30, todorijadu na 7-10 booka i P/E>50 itd.
ako pretpostavimo da su i OIF žrtve ovog rušenja burze koje su im smjestili mirovinci, zašto ne rade s marginašima u svojim bankama isto što je danas najavljeno za BF, tj. zašto ne kupuju njihove dionice izvan burze i u blok transakcijama da spriječe daljnje rušenje?
možda love nemaju, a i da imaju, povećavali bi vrijednost udjela, te isplaćivale veći iznos mirovincima
Koji paničari? Sa par desetaka tisuća kuna ruše se dionice po 7,8 %.[shocked]
Lopovi, moje dionice nećete dobiti ovako jeftino, a isto tako ni od jednog pametnog čovjeka.
http://www.poslovni.hr/76076.aspx
evo što po mojoj procjeni ruši sada burzu!
ode lovica [bye] pa pa lovica[bye][bye]
Vrlo vjerojatno i to dijelom utječe na pad.
Koji paničari? Sa par desetaka tisuća kuna ruše se dionice po 7,8 %.[shocked] Lopovi, moje dionice nećete dobiti ovako jeftino, a isto tako ni od jednog pametnog čovjeka.
Istu pricu pricamo vec dva mjseca.
Da smo samo prodali prije tjedan dana, danas bi vec sampanjac otvarali.
tenkista: ” Koji paničari? Sa par desetaka tisuća kuna ruše se dionice po 7,8 %.[shocked] Lopovi, moje dionice nećete dobiti ovako jeftino, a isto tako ni od jednog pametnog čovjeka. ” Istu pricu pricamo vec dva mjseca. Da smo samo prodali prije tjedan dana, danas bi vec sampanjac otvarali.
a da vecina nije podlegla pritisku i da nisu prodavali po niskim cijenama, za par mjeseci bi bili u puno boljoj situaciji.
Ja od sada pratim samo sto mi kaze moj frend …..TRENDSIGNAL [lol] [lol] [lol] [lol]
Prvo sam se smijao kao lud kad sam vidio miror image po dionicama.
Sad se vise ne smijem, pa covjek je sve tocno pogodio.[tongue][tongue][bye][tongue][tongue]