Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

_Mrzljak_: ” budd: ” Ja želim da dignete glas protiv pljačke i da se razljutite. Kad počnete govoriti da su vas zasluženo opljačkali, ” hmm .. može odgovor na par pitanja : 1. tko je opljačkao ? 2. kako je to napravio ? ako nisi prodao dionice , nitko te nije opljačkao , imaš ono što si i kupio .. a budući je ovih dana “sonder angebote” , mogao si samo podebljati broj dioničica po (za godinu dvije) smiješnim cijenama .. dakle “sve je super sve je za pet kad si muško i voliš nogomet” .. ” tko je opljačkao? fondovi, odnosno oni koji ih vode. a možda su oni samo nečiji pijuni. kako? zamisli da imaš puuno TUĐIH novaca i da ti se svaki mjesec slijeva značajna količina novih TUĐIH novaca (to je bila situacija u OIF-ovima prošle godine). e sad, određena količina mutikaša i pokvarenjaka si je sasvim sigurno postavila pitanje kako barem dio toga preliti u svoj džep, ili džepove svoje rodbine… tj., kako od TUĐEG napravitri SVOJE. kako je to najlakše legalno napraviti? pa tako da za tuđi cash kupiš skupe dionice, po nerealnim cijenama. znači, daš taj tuđi cash za nešto što je tvoje, tj otkupiš od sebe i svojih dionice po 100-200% višim cijenama nego što je legalno… i sve čisto!!! oni koji su imali cash, sad imaju dionice, a neki sad imaju cash. eto tako. pozdrav

da, to je na žalost moguće ..

kad pogledaš kako se lupalo po asku na nekim dionicama .. u odnosu na današnje cijene to su 100% više cijene .. dakle “tuđim” novcem lupiš po “svojim” dionicama ..
ja znam neke fond managere koji imaju svoje dionice i znam da su neki i “torbarili” za vrijeme IPO-a INE i HT-a ..

a drugi scenarij je .. dovuć uz pomoć fonda dionice visoko i onda svojim dionicama udariti po bidu .. ovo je podvarijanta prvog scenarija ..

makar siguran sam da je i euforija kod ljudi i manjak znanja, dodatno potaknula ove događaje ..
e sad .. može se postaviti pitanje pa tko je kriv onima koji su kupovali ..
ali unatoč toga to je manipulacija tržištem ..

makar ovakav pad su doživjele i mnoge druge burze u prošlosti tako da nismo tu jedinstveni ..
da je tržište razvijenije tj. efikasnije ne bi bilo moguće tako napucati dionice u nebo ..

Najveće budale su ispali oni koji nisu paničarili. I ja među njima. Bem ti nesreću, da sam paničar, sad bih imao duplo više dionica nego prije 3 mjeseca.

I to je jedina istina

…još uvijek stigneš prodati…možda tada okrene prema gore…

prilagođenost duboko bolesnom društvu, nije mjerilo zdravlja...

Evo danas Azija u crvenome..moglo bi ponovno biti zanimljivo[rolleyes]

budd:

Najveće budale su ispali oni koji nisu paničarili. I ja među njima. Bem ti nesreću, da sam paničar, sad bih imao duplo više dionica nego prije 3 mjeseca.

…još uvijek stigneš prodati…možda tada okrene prema gore…

Frend je kupio THNK na 10.800. Dokupio po 9.000, pa dokupio po 8.000. Prodao je panično sve po 6.500. ŽAlio sam ga. Sad žalim sebe. (kupio thnk po 7800)

Bravo vlad1111. Očito nam se svima loše piše osim onima koji su odavno u kešu tako da su zaboravili da burza i postoji.

Istina je da sam žena i to nikada nisam ni skrivala.
[thumbsup][kiss]

Bravo vlad1111. Očito nam se svima loše piše osim onima koji su odavno u kešu tako da su zaboravili da burza i postoji. Istina je da sam žena i to nikada nisam ni skrivala. [thumbsup][kiss]

sori, bosice.
nisan zna.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

da me ne bi potrefila hajka,
eno gore rima moja štrajka.[kiss]
a ima san jednu puno lipu rimu.[smiley]

sad bar jako dobro znamo da u fondovi ŠIBICARI U ODJELIMA !

Odeš šibicaru na cestu i odigraš samo jednu partiju i sigurno dobijaš. Mamac za veći ulog. Ak pokušaš opet onda si na nuli !

Nemojte zaboravit da veliku ulogu u neralnim napuhivanjima imaju i “Vaši” brokeri koji vas drukaju na na portfelj svoje bake.

Ma ovo se moralo desiti – a i to smo svi dobro znali.

Ovo me potsjeće na sinočnju latinicu, sarajlijama se to desilo jer su mislili da ima se Vukovar nemože desiti pa su popušili foru…

Burze se u svijetu oporavljaju, kod nas se promet povečao, među prvih 10 SAD pšojedinih dionica vidi se dokup tako da se svijetlo na kraju tunela vidi.

MISLIM DA SMO DANAS U PLUSU[thumbsup]

[color=blue][/color]

sad bar jako dobro znamo da u fondovi ŠIBICARI U ODJELIMA !

Odeš šibicaru na cestu i odigraš samo jednu partiju i sigurno dobijaš. Mamac za veći ulog. Ak pokušaš opet onda si na nuli !

Nemojte zaboravit da veliku ulogu u neralnim napuhivanjima imaju i “Vaši” brokeri koji vas drukaju na na portfelj svoje bake.

Ma ovo se moralo desiti – a i to smo svi dobro znali.

Ovo me potsjeće na sinočnju latinicu, sarajlijama se to desilo jer su mislili da ima se Vukovar nemože desiti pa su popušili foru…

Burze se u svijetu oporavljaju, kod nas se promet povečao, među prvih 10 SAD pšojedinih dionica vidi se dokup tako da se svijetlo na kraju tunela vidi.

ovo se govori već mjesecima , ali nikako da se vidi to svijetlo…

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Ako se istresu svi marginalci od jučer!
Hm, zadnjih mjeseci su se utorkom uvijek velike stvari na burzi događale![lol]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

ponedjeljak 17.03. – grobi -5,22
utorak, 18.03. – grobi +1,27

ponedjeljak 17.03. – grobi -5,22
utorak, 18.03. – grobi +1,27

1 korak naprijed 3 nazad. Ta prica se vrti vec jako jako dugo

Cuore Sportivo

New Report

Close