Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

veki: ” Samodol treba hitno dokazati ono što svi znamo i oduzeti licencu na određeno vrijeme određenim fondovima pa ćeš vidjeti onda panike ali kod njih.[bye] ” može samo pjevat “drugi puta ću pametnijeeeeeeeeeeeee”

točno. sad je prekasno.

nije na vrijeme uračunao da bi ti menadžeri mirovinaca mogli biti sociopati. kao da ne zna gdje živi.

ali, pravi burzomani nisu megalomani.
sve je to rok end rol: dionica rokne, a ti rolaš očima.[shocked]
ma kakva depresija: slijedi nam progresija. vrlo skoro.
nije digresija.
[proud]

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

evo malo brojki, minusi idexa u regiji od ath (iako ath nista ne znaci), % su cca: blse-60% sase-57% moste-53% belex-51% nex-49% mbi10-37% crobex-33% s ovakvim brojkama tesko je ne biti bullish.

Čekaj malo, pa mi smo najmanje pali od svih u regiji.[thumbsup]

Vaš link
Jel to ima manje fondova nego obično ili?
Za sutra preporučujem da se ljudi sklone sa strane, jer vidim da će biti obračuna među fondovima opet.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Zanimao bi me podatak koji je prosjek godina i staža HR fond managera? Činjenica je da su se fondovi i društva za upravljanje otvarala ko gljive posije kiše i da su to većinom sve “klinci” na mjestima članova uprava i fond managera koji upravljanju respektabinom svotom tuđeg kapitala.
IMHO mislim da većina nema potrebnu kvalitetu i da su se izgubili u ovom izazovmom vremenu plitkog i volatilog tržišta. Dobro je bilo dok je raslo… Da ne spominjem da je njima večini ovo prva prava korekcija. Ispravite me ako griješim.

ZSE is like a box of chocolates, you never know what you gonna get...

Samodol treba hitno dokazati ono što svi znamo i oduzeti licencu na određeno vrijeme određenim fondovima pa ćeš vidjeti onda panike ali kod njih.[bye]

A ko će onda kupovat?! Bilo bi tu panike kod još nekih…

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

najvažnije da su se fondovi ukljucili u šoping ako ovako nastavi promet oko 100 milja dnevno do petka to bi bilo sjajno jer je potrebna LIKVIDNOST pod hitno

Smiješna situacija, svi grme da crobi ide na 3200 i to od najmanjih do
najvećih igraća. Svi i najmanja djeca vide čvrstu potporu na 3200, još samo
čekam velike naslove u novinama i na dnevniku da crobi mora do 3200 i onda
valjda nekakav oporavak.
Znači mogla bi Kosorica i u saboru izvalit da se nabrzinu izglasa zakon da crobi
dotakne 3200 jer to jednostavno svi znaju i tako bude.
Šta je je smješno je!

Zanimao bi me podatak koji je prosjek godina i staža HR fond managera? Činjenica je da su se fondovi i društva za upravljanje otvarala ko gljive posije kiše i da su to većinom sve “klinci” na mjestima članova uprava i fond managera koji upravljanju respektabinom svotom tuđeg kapitala. IMHO mislim da većina nema potrebnu kvalitetu i da su se izgubili u ovom izazovmom vremenu plitkog i volatilog tržišta. Dobro je bilo dok je raslo… Da ne spominjem da je njima večini ovo prva prava korekcija. Ispravite me ako griješim.

prosijek godina fonda managera je isti kakav je i u svijetu…i dok se stariji povlače na manje stresna mijesta kao što su senior manageri i konzultanti…upravljanje portfoliom ostavljaju mlađima kojima je to izazov..
ipak je to jako stresan posao i s godinama ga se ne može jednako uspiješno obavljati..”klincima” je izazov kad ima daš par milijuna Eura na upravljanje…
prema tome ni tu Hrvatska nije izuzetak u svijetu

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

veki:
” Samodol treba hitno dokazati ono što svi znamo i oduzeti licencu na određeno vrijeme određenim fondovima pa ćeš vidjeti onda panike ali kod njih.

A ko će onda kupovat?! Bilo bi tu panike kod još nekih

Kupovati će oni OMF koji nisu radili nered i imati će prednost pred ostalima gledajući trenutne cijene. Također bi se olakšala pozicija OIF-ovima. [bye]

Zanimao bi me podatak koji je prosjek godina i staža HR fond managera? Činjenica je da su se fondovi i društva za upravljanje otvarala ko gljive posije kiše i da su to većinom sve “klinci” na mjestima članova uprava i fond managera koji upravljanju respektabinom svotom tuđeg kapitala.
IMHO mislim da većina nema potrebnu kvalitetu i da su se izgubili u ovom izazovmom vremenu plitkog i volatilog tržišta. Dobro je bilo dok je raslo… Da ne spominjem da je njima večini ovo prva prava korekcija. Ispravite me ako griješim.

Ti koji su nazvani “klincima” imaju dovoljno znanja i kompetencije za obavljanje poslova koje obavljaju (dobro vjerojatno neću reći svi, ali većina). U suprotnom ne bi bili tamo, zar ne [wink]? Godine nisu bitne, bitno je znanje i kvalifikacije, a većina fond managera ima samo najbolje kvalifikacije (dosta ih ima i CFA). Čak bi puno gore bilo da su na tim mjestima “starci” koji su u pravilu manje fleksiblni i češće donose odluke na istom principu bez obzira na situacije na tržištu. Inače kad bi se kvaliteta iskustva između te 2 skupine mogla adekvatno mjeriti mislim da bi rezultati neke više nego iznenadili [wink].

You either do it right or you get eliminated!

Želim od vas da se razljutite. Dok god se ne razljutite hrvati će živjeti kao stoka. Gledajte glupu televiziju i nećete se razljutititi.

Ja želim da dignete glas protiv pljačke i da se razljutite. Kad počnete govoriti da su vas zasluženo opljačkali, onda ste tak pali. Morate shvatiti da nema zasluženog pada. Kapital tako funkcionira. Oni koji smatraju da su zasluženo u minusu, ti su tek nadrapali. Pravi kapitalist nikada ne priznaje da je zasluženo u minusu.

Želim da se razljutite!!!!!!!!!!!!!!!1

Hell is Empty and all the Devils are Here

danasnji dan je pokazao da cemo ici jos doooljeeee…. a ja sa svojim prognozama sam vec u zadnjih deset dana nisam nijednom fulao smjer kretanja corbexa sljedeci dan…

New Report

Close