Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

citam ove komentare – pa zar ste stvarno mislili da burza moze ic samo up?
bolje da si kupite koju dobru knjigu i fino zagrijat stolicu
a ne uzimat margin kredite i sl.

ja sam skurio prilicno para na forexu i derivatima za vrijeme dot.com balona
pa sta onda, it’s only money – sve sam opet zaradio kasnije

[color=blue][/color]Sta ne moze sa pare, moze sa puno pare!

budd: ” Krivo razmišljate. Ovo je pljačka. Pljačka osobne imovine. A ja ne volim kad me netko pljačka. Ako me netko opljačka, a ja znam tko je to, onda se svašta može dogoditi. Na pljačku treba reagirati. Čini mi se da vas vrlo malo reagira, a kradu vam na tisuće kuna iz džepa svaki dan (bez obzira prodajete li ili ne). Prijatelji dragi, reagirati moramo, dosta je pljačkanja malih ulagača! ” je li…? a nisi se bunio prošle godine u ovo vrijeme kad ti je portfelj rastao po dvoznamenkastoj stopi mjesečno. nisi li bio ljut na mjerodavne institucije kad su tvoje miljenice svakodnevno zavšavale u gornjoj blokadi. s podsmijehom si gledao na one koji trejdaju uz prinos od 30-ak posto kroz 1-2 mjeseca.. sad si ljut što nisi na vrijeme sve rasprodao… ako ti je lakše, nisam niti ja… a znaš zašto? jer sam bio pohlepan… može to još up, up, up… kad vam je Kardum govorio da su dionice rizično ulaganje kad je To-One dioničke fondove označavao rizičnim, a tek one koji ulažu u Emerging Markets poput našeg jako rizičnim tad si se smijao… e, pa lega niti tebi niti meni nije nitko kriv ni HANFA ni Burza ni OIF-ovi ni OMF-ovi već pohlepa Sam svoj kreten. Amen [sad]

Sve gore navedeno potpisujem.[thumbsup][thumbsup]
Ja sam svoje “konzervativne” roditelje (jer sam ja jaaaako pametan i moderan) uvjerio kako je glupo da drže ušteđevinu u čarapama i da sve ulože na TK. Dođe 11.mjesec pita stari oće prodat a ja mu velim jeli lud to će se vratiti gore jer je to normalno,dođe 1.mjesec opet stari hoće prodat,a ja opet(jaaaako pametan i moderan) mu velim da jel on normalan da prodaje a da ništa nije zaradio jer će to naravno doć na svoje…etc,etc….Stari i danas navaljuje da mu prodam i šalje uredno u 3PM moje pametne i moderne savjete.Uglavnom,stari su uvijek u pravu….hebeš tržište kapitala,hebeš banke…čarapa je zakon[cool]

50,

http://business.hr/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=5ffe17f6-29c0-4bf7-94fd-5cd688da53e5 ZSE: Potop Crobexa

Obratite pažnju na komentare – posebno od Baron Samedi-a i Slavonca.
Stvarno mi je žao što nisu s nama na ovom forumu.

Uvijek je pravo vrijeme, pitanje je samo..........za što?

ja trejdam,a trejdao sam i kad smo imali rast i preko 100 % na nekim dionicama, trejdat ću i dalje, zaglavio sam u nekima pa sam silom prilka postao u nekim pozicijama dugoročni ulagač…sve što nema fundamentralnu podogu. a kupovao isključivo špekulacije radi, istresam uskoro…
ono što fundamentalno vrijedi, a trenutno je jako nisko, pojačavam…
ipak je sve to samo igra….više ja zapijem u dve godine nego što izgubim na burzama…
e..a još nema ni poreza na kapitalne zarade….
sve 5
BTW….ponavljam…Crobex neće ispod 3000 ove godine…
nemojte se živcirat…uvijek može i gore od najgorega…
pozdrav Vladu i Alamu
[wink][smiley][tongue]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

događa se i najboljima
neki su i knjige napisali, lijepo nas sve upozorili
jesmo ih slušali?
jok
morali smo napraviti svoje greške da bismo na njima učili
ništa strašno
dignemo se, otresemo prašinu i idemo dalje
nadajmo se da ćemo u nekoj idućoj korekciji mi nekim gušterima objašnjavati kako stvari stoje
a ne da se opet ovdje nalazimo i plačemo

free tibet

E febo, a jel ima porez na kapitalne gubitke ako ima da j da ga prijavim pa da se makar nadam nekom povratu od države iduće veljaće.

Raznježila me ova gore priča od ton-a, o tati i čarapi, kod mene ista situacija, samo je u pitanju mama. Ali neka, bila je mama ponosna na svog sina bar dvije godine a on se dičio da treba ulagat samo na duge staze i kupovao samo dobre dionice dlkv, koei, ernt, pa onda zbrajao ‘zaradu’.
E pa nema više sad dajem cijelu plaću za margin a gubim hehehe, da viš kak je sad ponosna na sina!!!
ali jebi ga neću sad prodat da me kolju, a znam da još nije kraj. Šta ću, ne mogu protiv vlastite gluposti.

uh koliko ovdje fondovskih glasnogovornika ima…

istina, meni nitko nema za što biti kriv jer ja nisam prodavao ispod kupovne cijene i meni se ne žuri i nemam razloga paničariti oko love. mene sav ovaj cirkus može zabavljati.

ali ti vaši mirovinci JESU opljačkali masu, one koji imaju lošije živce, manje znanja ili koji si jednostavno nisu mogli priuštiti da čekaju povratak na stare cijene.

i da, može biti prilično nezgodno za te menadžere to što oni koji su dobri na živcima i uračunjivi ionako ne spadaju među žrtve. tipične žrtve ove fondovske manipulacije su oni tipovi kakve ja ne bih volio sresti u mraku, a bogami ni po danu ako baš ne moram. oni koji se već ionako osjećaju poniženi i nemaju što izgubiti. oni i njihove obitelji.

samo da vas podjetim kakvo je stanje vani… dow na ovim razinama je bio pocetkom sijecnja kad je sve krenulo prema dolje… nazalost ovo vise nema veze s nama…
dno se jos ne nazire… sad ce opet nekoliko dana proci na malim prometima odnosno…
sutra idemo dolje…

Bio ja na HTV-u prije dva sata, Mario Gatara sa SeeBiz-a.
Rekao je da ljudi u ponici povlače novce, a nakon ovoga danas još i više.
Istaknuo je, da je to poznato kod mladih tržišta da puno naraste u kratkom periodu, i zatim jako padne.
Nije spominjao fondove.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=a8bxBB.0dpAQ&refer=home

Accelerating inflation may cause eastern Europe’s investment- led boom to fizzle, with the Baltics and Balkans regions threatened by a “hard landing,” the International Monetary Fund and Standard & Poor’s warn.

skype - ivek1234

svi žele keš…
ko ga ima taj je kralj…
ko ga nema, taj ga sanja…
NHF
[tongue]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close