Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da dionice padaju, ali najveći krivci ovog dubokog minusa su INA i HT.
Pogledajte taktiku kako fondovi dižu cijenu sa 1 dionicom, da bi povukli kupnju više gore.
To rade za sutra, naravno.
Top bid CIJENA KOLIČINA
1.040,00 1
1.011,00 30
1.010,00 14
1.008,51 2
1.007,16 13

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Sa news grupe hr.soc.politika:

Ono sto su narastaji Hrvata sanjali, dogadja se ovih dana, saznajemo iz danasnjih novina koje prenose Sanaderove izjave uoci izborne skupstine zagrebackog HDZ-a. Takodjer saznajemo da su pozivnica Hrvatskoj u NATO i posjet americkog predsjednika snazno odjeknuli u hrvatskoj i svjetskoj javnosti jer Hrvatska je, kaze Sanader, postala dio elitnog kluba – ona je unutra.

Osvrnuo se i na kampanju prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o ulasku u NATO. Rezolutno tvrdi da referendum nije potreban, a evo zašto:

1. “U kampanji smo jasno rekli da nismo za referendum i sve koji tako misle pozvali smo da glasaju za HDZ”. Sjeca li se tko toga? Ja se ne sjecam …
2. “Mi smo u kampanji jasno kazali da HDZ postuje sto kaze Ustav, a on kaze da je referendum potreban kad se prenosi dio suvereniteta” S obzirom na cinjenicu da se vojni savezi ne mogu odrzati bez primjene doktrine ogranicenog suvereniteta, ova je tvrdnja problematicna, ali nebitna za ono sto zelim reci. Naime, Ustav takav referendum ne zabranjuje, pa da Sanader i veci dio njegove oporbe imalo drei do demokracije te da zaista vjeruju u ankete na koje se pozivaju, prepustili bi gradjanima da odluce o ogranicenju vlastitog suvereniteta.

No kad smo kod anketa, upravo pratim tijek najpouzdanije od svih anketa koje covjek moze zamisliti, jer je izrazena u novcu. To je anketa o vjeri u buducnost cjelokupnog hrvatskog gospodarstva nakon sto je RH dobila pozivnicu da postane “dio elitnog kluba”, prvog radnog dana nakon vikenda reality show-a u kojem samo sto nismo doznali kakvu je stolicu imao “predsjednik najmocnije zemlje na Svijetu” koji je obecao “nitko nece da vam oduzme slobudu”. Rijec je o trgovini dionicama i drugim vrijednosnicama na Zagrebackoj burzi.

Nakon sto se u petak (dan nakon sto je RH dobila pozivnicu za clanstvo u NATO, a prije toga su nastavljeni pregovori s EU, dok je vecina znacajnjijih hrvatskih kompanija objavila financijske izvjestaje o sjajnim rezultatima poslovanja u prosloj godini) burzovni indeks strmoglavio za 1.69 posto na nize, danas, u ponedjeljak oko 13 sati on se srusio za jos oko 2,95 posto s ocitom namjerom da “ide dalje”.

Vec odavno su se ekonomski teoreticari i analiticari slozili oko toga da cijena dionice na trzistu odrazava sve “dostupne informacije” o samoj dionici, perspektivi poduzeca, grane kojoj pripada, te gospodarstvu uzeg i sireg okruzenja. U njenoj su cijeni sadrzana sva ocekivanja, nade i strahovi vlasnika koji ih drze, nude na prodaju ili kupuju. Stoga je u svjetlu svih ovih “dobrih vijesti” vrlo tesko objasniti zasto je cak i cijena Djure Djakovica pala za 7 % netom sto mu se otvorilo vrlo zanimljivo trziste snaznog vojnog saveza.

Sto mislite o rezultatima OVE ankete?

luki007:

Katastrofa je blaga riječ za ovo kaj se radi od ove naše burze ! Pa pobogu jel ima netko tko će ovo stabilizirati i dokle može ovo ovako!?

problem je sto nema snage koja bi moglaovo sra.je zaustaviti.
ja se samo nadam da mirovinci i fondovi znaju kaj rade i da su spremili neku obranu nekog datuma.
mislim da razina obrane nije toliko bitna.
vrijeme je vaznije…
jer ovo je fakat pojeftinilo..jako pojeftinilo…

Svi smo mi uletili kad nam se činilo jeftino, sad je još jeftinije, ali se pitam tko će kupiti jetinije dok pada, treba to početi rasti i to crobex 5% u jednom danu pa kontinuirano po posto, dva desetak dana, tada bi se trebali vraćati opečeni i novopečeni!

fundamentalist

ma nije sve crno, (crveno) ima tu i zelenila.[wink]

Gdje odlazi lova od ovakve prodaje dionica?[sealed]

dijelom u oročenu štednju.
dijelom nazad na burzu.
dijelom tko zna gdje.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Interesantno, danas nema ni institucionalnog ni prijavljenog prometa… Komentar?

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Kad mi ostane samo 10 kuna u dijonicama i budem gladan, radije ću umrijet nego prodat!!!![angry]

R-E-S-T-E-C-P

cazo22: ” Gdje odlazi lova od ovakve prodaje dionica?[sealed] ”
dijelom u oročenu štednju.
dijelom nazad na burzu.
dijelom tko zna gdje.

Preko granice…

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

@ orphelin
tada bi se trebali vraćati opečeni i novopečeni!

e, da… ali …
nema vise novopecenih… sto je bilo bilo je…
a opeceni, hmmm, vratiti ce se mozda 30 % …

Diže se inu gore

zvone101: ” IPKK-R-A 551,00 -17,76 koja panika ” a kako neće biti kada je tvrtka u totalnom rasulu

Lupetas gluposti. Zbog takvih trziste i je u banani.

Nikad nemoj biti dole jer te dole noge bole. Up,up,up

Diže se inu gore

Ma strašno je dižu obore je 100 kuna u dana i onda vrate 20 i ti kažeš da je vraćaju.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

New Report

Close