He he, sad bi svi htjeli kupiti točno na dnu, i to dan prije nego sve počne rasti , e pa sretno [lol]
Tu prevaru pomazu pojedini forumasi sa svojim drukanjem pa me zanima dali su placeni po postu i rade li to po necije nalogu ili iz osobne koristi?
– mene plaćaju po postotku,
– znaći, za koliki postotak uspijem podići ili spustiti cijenu određene dionice.
– jer ju najprije dižemo, a potom spuštamo,
– dosadan posao, ali se da pristojno zaraditi.
Pozdrav !
“…
– jer ju najprije dižemo, a potom spuštamo, dosadan posao, ali se da pristojno zaraditi.Pozdrav !
Krivo. Treba ih prvo spuštati pa onda kupiti, a tek tada s guštom dizati …
i ne zaboravi uživati u tom poslu [smiley][smiley]
LP i tebi [thumbsup]
sava: ” avax10: ” ….. Što se tiče moguće raprodaje HT-a nakon dividende, dio ljudi će sigurno prodavati, samo je pitanje koliko je to pametno jer realno – koliko je danas jakih i stabilnih firmi poput HT-a na burzi koje uz to daju čak 10% dividende? Koje druge likvidne dionice nude sigurnije ulaganje i bolju dividendu od HT-a? Mislim da bi HT trebao biti okosnica svakog portfelja na duži rok jer sve dok budu imali ovako dobre rezultate i ovako dobru dividendu prodati HT i kupiti drugu dionicu je isto što i prodati rasnog konja, pa kupiti magarca, a razliku u cijeni negdje zapiti i uvjeravati pri tome sebe kako si odličan trgovac, pravi businessman. “ Više daje Pliva. ” Da, ali uvjet je i da je dionica LIKVIDNA , a Pliva to više nije. Osim toga, i pespektive Plivine dionice na ZSE više su nego upitne.
Upravo zbog toga što se preko 90% Plive preselilo u Barrove ruke je jedan od razloga ovakvog rasta – pada na burzi! Velike količine novca su se slivale u fondove i na burzu te se kupovalo sve,a ne samo ono što ima nekakvu realnu podlogu! Nedostatak pravih papira i velike količine kapitala dovode do ovakvih situacija. Da postoji 5-10 firmi kakva je Pliva nikada se ovo ne bi događalo!
sveps: ” ivek, cijenim tvoje mišljenje, jel bi mogao argumentirati zašto vidiš crobex ispod 3000? ” Sada smo na 3700. Nadalje: – GFI su prosli i nema reakcije trzista, – BF ce sigurno nesto gurnuti trziste dolje kao i pad HT-a nakon datuma dodjele dividende (T-3) – likvidnost je niska sto nece pogodovati rastu – isplate u fondovima ce se pojacati kako se priblizavamo ljetu (idu ljudi na more, treba para), – svijet je u globalnoj krizi (recesija) koja moze trajati dugo a i ne mora, to cemo tek vidjeti, – Ameri stampaju pare sakom i kapom zar stvarno mislite da se to nece reflektirati u buducnosti, – ima toga jos dosta, treba samo slusati sto se prica po novinama, dnevnicima itd te povezati u logican niz…
hm, po meni BF će djelovati više psihološki, iako vidjeli smo što je krdo na HT-u napravilo
ex dividend za HT će značiti pad HT-a, što se ne mora nužno biti loše za druge dionice
recesija, opet, ne mora značiti pad na burzi, iako logika kaže drukčije,
mala likvidnost u posljednje vrijeme meni govori da ponestaje prodaje, vidjeti koliko je još Hypu preostalo …
no, da ćemo padati još … to sigurno …
ivek123: ” sveps: ” ivek, cijenim tvoje mišljenje, jel bi mogao argumentirati zašto vidiš crobex ispod 3000? ” Sada smo na 3700. Nadalje: – GFI su prosli i nema reakcije trzista, – BF ce sigurno nesto gurnuti trziste dolje kao i pad HT-a nakon datuma dodjele dividende (T-3) – likvidnost je niska sto nece pogodovati rastu – isplate u fondovima ce se pojacati kako se priblizavamo ljetu (idu ljudi na more, treba para), – svijet je u globalnoj krizi (recesija) koja moze trajati dugo a i ne mora, to cemo tek vidjeti, – Ameri stampaju pare sakom i kapom zar stvarno mislite da se to nece reflektirati u buducnosti, – ima toga jos dosta, treba samo slusati sto se prica po novinama, dnevnicima itd te povezati u logican niz…” hm, po meni BF će djelovati više psihološki, iako vidjeli smo što je krdo na HT-u napravilo ex dividend za HT će značiti pad HT-a, što se ne mora nužno biti loše za druge dionice recesija, opet, ne mora značiti pad na burzi, iako logika kaže drukčije, mala likvidnost u posljednje vrijeme meni govori da ponestaje prodaje, vidjeti koliko je još Hypu preostalo … no, da ćemo padati još … to sigurno …
hm….iako ne mora značit”!
eh da,
stavite si DJI i RSI … pa ćete vidjeti krasnu divergenciju, zatim pratite volumene na DJI, pa graf zlata i nafte, i samo izvucite zaključke …
porast nezaposlenosti u USA, a tržište gotovo da nije reagiralo …
eh da,
stavite si DJI i RSI … pa ćete vidjeti krasnu divergenciju, zatim pratite volumene na DJI, pa graf zlata i nafte, i samo izvucite zaključke …
porast nezaposlenosti u USA, a tržište gotovo da nije reagiralo …
Naravno, pa sad je vrijeme za shopping [lol]
strelice su odozdo je ulazak, strelice odozgo je izlazak. Naravno, ovo je vrlo grubo, ali predstavljaju osnove ulaganja…
za one koji razmisljaju o ulaganju u currencies- pogledajte povijesni odnos Australskog dolara i commodities jer to je ono sto ce biti zanimljivo pratiti kroz slijedece 2 godine
gdje si ozije našao, sunac mu poljubim ?
inače, što kažeš na KOEI? ja ga čekam na 500,00 ali me zanima tvoj stav … onako kako si dkvs izanalizirao …
koei je Ok,
al’ mislim da ti bolje od mene znas kakva je situacija na koei?
otkud ti to?
ma gledao sam je kroz one tablice: povijesna usporedba … i čini mi se čisto OK … PS mi je jako simpatičan, iako im S nije baš nešto rastao u 2007.