ivek123:
”
budd:
”
Najveća pljačka hrvatskog naroda u povijesti
”
Pa nije nikakva pljacka dok ne prodas dionice…..
”
jako pametno ko da si fond menager
A cuj, mozda i jesam tko zna…. [wink]
Fondovske naloge na prodaji nitko ne kupuje kad se mali guraju ispred i
prodaju. Nikad nije fondovima bilo lakše kupovati po niskim cijenama
nego sad dok su se u igru uključili dijoničari HT-a.
Zadnjih dana fondovi samo kupuju i oni su jedini koji brane Crobex jer
mali ulagači se boje kupovati. U kontaktu sam sa 10-tak ljudi i nitko
ne kupuje. Dakle, bili smo u krivu. Fondovi ne ruše, ruše mali
neiskusni ulagači.
Da li tih tvojih 10-ak ljudi prodaje? Za tebe znam da ne. Ak ne prodaju onda ti anketni uzorak ne štima. Zezam se, mislim da baš i nije tako. Moje mišljenje je da fondovi stave velik nalog na prodaju, pojave se mali, a ako nema njih onda sa par dionica fondovi sruše itd…
Ovo je ljudi igra zavjere ili kako ih ja zovem gospodarima kaosa,njihov je cilj unošenje panike među ulagače i obaranje cijena a cilj svega je njihova zarada.Našom burzom upravlja strani kapital pa stoga i diktira sva njegova kretanja.A naši šminkerski fond menađeri su samo njihovi pijuni na šahovskoj ploči!
Prodajom banaka strancima zapečetili smo svoju sudbinu,na bolje ili gore bumo videli![pray]
Fondovske naloge na prodaji nitko ne kupuje kad se mali guraju ispred i prodaju. Nikad nije fondovima bilo lakše kupovati po niskim cijenama nego sad dok su se u igru uključili dijoničari HT-a.
Zadnjih dana fondovi samo kupuju i oni su jedini koji brane Crobex jer mali ulagači se boje kupovati. U kontaktu sam sa 10-tak ljudi i nitko ne kupuje. Dakle, bili smo u krivu. Fondovi ne ruše, ruše mali neiskusni ulagači.
Hoću reći fondovi su ipak krivi jer ruše indirektno, na prljav način.
Nisam baš na pravoj temi, ali ova mi je najdraža. Zna li netko s kojim danom trebaš biti vlasnik dionice da bi imao pravo na dividendu? Da li je za sve isti dan ili svaka objavi po svojoj odluci? Ako je različito gdje se mogu naći podaci?
svaka firma odredi različiti datum kad je potrebno biti upisan u SDA kao vlasnik dionica (dividend day). Pogledaj na stranicama sda.hr pod korporativne akcije, dividenda u novcu… za firme koje te zanimaju. Neke imaju samo stare podatke, neke (za koje se do sada zna) imaju i nove…
Pa da jesi bio bi na skijanju još uvijek, vidiš da se naši menageri nisu još vratili.[lol] [wink]
hehe [smiley]
Saladin: ” budd: ” Jasno da padamo kad su izmuzli i zadnju kunu onima od kojih žive. Red je da netko uzme stvar u svoje ruke ” a tko je taj? … čuj moraju se mirovinci natrpat što niže, pa tko će ti mirovinu dat .. ” Samodol bi trebao biti taj. Šteta što on to nije. Natrpati se što niže? Jel to faktor stabilnosti na burzi?
Faktor stabilnosti, … odem na košarku svi pričaju o dionicama, ja u busu , o dionicama, u autopronici , svi u dionicama …. ovo je posljedica … neka mirovinci ugrabe što više to meni bolje, i svima onima koji ne prodaju i ne trebaju prodavat
KAD SVI PRODAJU , ONDA KUPUJ, A KAD SVI KUPUJU TI PRODAJ[thumbsup][thumbsup][thumbsup]