Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A vidi, pa niti ne mogu pročitati što pišeš,
– sigurno nije ništa lijepo,
– ali ja se ne namjeravam tu s tobom svađati.
zato dečko samo za tebe, jedan lijepi Pozdrav !
– i naravno laku noć.

A vidi, pa niti ne mogu pročitati što pišeš, – sigurno nije ništa lijepo, – ali ja se ne namjeravam tu s tobom svađati. zato dečko samo za tebe, jedan lijepi Pozdrav ! – i naravno laku noć.

Kakva svađa, kolegice. Pa svi smo mi ovdje u istim g…..[bye]
Vozdrav!

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

“…”

Oprostite, kolegice, koliko ja vidim, ovdje se svakodnevno komentira upravo trgovanje, a to trgovanje je, zamislite, u znaku konstatntnog pada ovih dana, pa se nema ni što drugo komentirati, već “korekcija”. To što je u komentiranje uneseno pregršt emocija je druga stvar. Premda, ovo nije korekcija, već neselektivno postavljanje potpuno novih cjenovnih razina. Korekcija u pravilu označava “popravak” bull ili bear run-a, odnosno korigiranje putanje određenog smjera trenda. Korekcijom bih ja prije nazvao ove kratkotrajne horizontale između izražajnih down okomica na grafu crobexa…

Što se tiče emocija, citirat ću neke čvrste stavove:
Citat jednog komentara s business.hr: “A ja vidim prema vašim “komentarima”, tj. vrijeđanju i psovkama, da vas većinu trese groznica uzrokovana gubicima i nepoznavanjem osnovnih postulata ulaganja. Očito niste imali pojma, niti sad imate, u kakve firme ste ulagali, što ste kupovali, na koji rok i po kojim cijenama. Malo ste zaboravili da je ulaganje u osnovi dugoročan posao, da se ulaže samo dio novca kojeg se čovjek spreman i odreći, da nikako ne treba podizati kredite u svrhu ulaganja u dionice, da dionice treba kupovati sa sigurnosnom razlikom… Da ste tako ulagali bilo bi vam više-manje svejedno je li trenutna cijena neke dionice ovolika ili onolika ukoliko se poslovanje i rezultati te kompanije nisu jako pokvarili. Ako je tako, onda će ta dionica prije ili kasnije dostići vašu projiciranu cijenu. sad su vam svi krivi, od fondmenadžera do Wall Streeta, od Kosova do Novoseleca, od srpskih radikala do novinara… Pogledajte se u ogledalo i ako imate hrabrosti pospite se pepelom i priznajte sami sebi da ste obični mali špekulant (ne brinite se, takvih je kod nas, ne samo kod nas, većina)koji je topovska hrana onima koji znaju i da za postati pravi ulagač treba mnogo više truda, proučavanja, računanja, treniranja samokontrole, učenja psihologije i iskustva.
Postati ulagačem postat ćete (ćemo) tek onda kad si priznamo da za naše greške nije kriv nitko drugi do nas samih.”

Citat s drugog foruma: “Znam tko to radi ali ne smijem reći…zato se samo smijem i nadam se da se to tim osobama neće vratiti na djeci. previše su zli, a da ih vidiš kad se nađu na piću u nekom od mondenih lokala toliko se počnu prenemagati i preseravati da mi je zadnji put skoro pozlilo kad sam ih vidio u jednom restoranu. da ti vidiš s koliko zluradosti te osobe pristupaju burzi. naprosto se guštaju rušeći cijene i smiju se činjenici da uništavaju mnoge mlade obitelji koje su na pošten način pokušale oploditi ono malo što su uspjeli u ovoj polu-lopovskoj-banana državi, u stvari protektoratu, uštedjeti. naravno, ne moram ni spomenuti da oni tuđim novcem lupaju i guštaju se svakom svojom transakcijom…neki od njih čitaju ovaj forum pa će se prepoznati u ovom tekstu…ne brini, uskoro će prestati s tim prljavim poslovima jer tek što se nisu nakrcali onime što su planirali. neće ni oni sve na istom mjestu potrošiti..”

Istina stoji negdje između. Hoću reći, nije ni crno ni bijelo, kako i većina stvari u životu.

Imate temu korekcija, tamo možete slobodno plakati i čuditi se što Vam se događa, – ovo je tema komentari trgovanja. – a Vama za vaše gubitke uvijek je netko drugi kriv, – krivi ste sami, stanite, koncetrirajte se, – razmišljajte, gdje ste sve pogriješili, – jednu dobru knjigu u ruke, – a sutra je novi dan, nove životne prilike, život ide dalje. – planirajte Vaš portfelj, – i sutra ima jako lijepih stvari za kupovati, – normalno i balona kojih je bolje prodati, – jednog dana ovo će sve opet gore, – budite spremni na taj dan, – imajte keša kada dođe taj dan, – ali na nekim dionicama je već i sutra taj dan, – sumnjam kako će više od plovice investitora kužiti ovaj post, – ali nema veze, kupujte Vi i dalje kad je na ATH. Pozdrav !

UUUU to je teško štivo
kolegice svacega ste se vec napisali i da su vamn targeti 100-500% pa sigurno znate koje dionice ce opravdati Vase povjerenje.
Sacuvajte te povlastene inf. za sebe,
hvala Vam

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Danas bi mogli snažno potegnuti prema gore.

domus: ” vadimo vile i motike, dosta je pljačke, nećemo imat više ni za kruh a oni se besramno bogate, dosta je toga ! Večeras igra Bayern u kupu UEFA, stavite na pobjedu i imate sigurnih 10 % [thumbsup] ” to ti je sigurno ko i nasa burza[lol] ,jesi pogledao TA 1:1

jucer su prosli svi X -evi a kod nas na burzi pobeda domacina

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

sava: ” Međutim, postavlja se onda pitanje što s muškarcima? Zabrana trgovanja, svojevrsni rezervat…… Oni su taj remetilački faktor, jednostavno, treba ga eliminirati! ” Ma ne, neka malo trguju na zse, a malo na jos nekoj drugoj *se… [lol]

Upravo to i radimo! Malo trgujemo, a preostalo vrijeme tugujemo.

Treba nam specijalac koji će krenuti s puškama na određene adrese

Hell is Empty and all the Devils are Here

Nemoj Budd baš danas s takvim izvjavama doći će ti dečki iz homeland securitija[lol] [lol] [lol]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Treba nam specijalac koji će krenuti s puškama na određene adrese

nema šanse sada nas čuvas NATO a i svoja ulaganja[lol]

dan je pametniji od noći

Danas ispitujemo granicu supporta od kako kažu 3750.
Promet će opet biti čini mi se mizeran.
Zato preporučujem ljudima slabog srca da ne pale danas monitor.
Nadam se da ćemo u krajnjes slučaju stagnirati, naravno osim nekih dionica na kojima se fond manageri iživlajvaju.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Drago mi je slušati, gledati i čitati ovakav pesimzam, još dosad nije bilo ovako, stoga mislim da smo sada stvarno dotakli dno (iako ne znam koliko dugo ćemo se vrtjeti oko tog dna).
Ipak, pripadam onima koji čekaju još jedno onakvo “margin call” istresanje pa da mi prodju i zadnji kupovni nalozi i da konačno završim s ulaganjima ali stvarno mislim da do toga doći neće!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

New Report

Close