Čini mi se da se precijenjene dionice ispuhavaju,istina ili ja bubam ,neću o imenima…?
Nadam se da griješim ali kad se pusti ht sa lanca moglo bi tek
slijedit ispuhivanje ma gdje bio (to ti je ona poznata).
Evo koje dionice su prepuštene po meni daljnjem padu. K/P kom.
Zbog slabe kupnje.
davids: ” Čini mi se da se precijenjene dionice ispuhavaju,istina ili ja bubam ,neću o imenima…? ” bojim se da nema razlike, “ispuhuju” se jednako i one koje su već potcijenjene…
Čini mi se da se neke ipak skupljaju lagano po bidu zar ne …???
gorgija: ” vidim dakle nisam se ja jedini to pitao… sad sam se logirao da vidim jel još tu i pao mi kamen sa srca kad sam vidio garfielda u 17:15 [cool] ” Aj dobro, pljujete me ali ipak sam vam drag???? [embarass][embarass]
ma kad tebe nema koji dan ovdje je dosadno.
iako ne znam koliko čitatelja tu s foruma si već otjerao u vrapče [bye]
gorgija: ” davids: ” Čini mi se da se precijenjene dionice ispuhavaju,istina ili ja bubam ,neću o imenima…? ” bojim se da nema razlike, “ispuhuju” se jednako i one koje su već potcijenjene… ” Čini mi se da se neke ipak skupljaju lagano po bidu zar ne …???
je, ima ih dosta koje se skupljaju, ali slaba je to utjeha, tako bi to lagano moglo potrajati još tko zna do kada. nikome se tamo ne žuri.
a zapravo, zašto bi se i nama žurilo, ne?
davids: ” Čini mi se da se precijenjene dionice ispuhavaju,istina ili ja bubam ,neću o imenima…? ” bojim se da nema razlike, “ispuhuju” se jednako i one koje su već potcijenjene…
da složio bih se sa tobom ..
zapravo malo sam začuđen situacijom .. (ali treba se prilagoditi i iskoristi ju)
ono što zamjećujem da su GFI većinom bolja od prethodnih .. ili je prihod / prodaja porasla ili dobit ili su se tvrtke malo “posložile” .. neka su izašle iz kategorije gubitaša i posluju pozitivno ..
uglavnom vidim napredak i to na većini društava ..
ok neke cijene dionica su bile iznad očekivanja i te su se ispuhale .. ali istina ispuhivanje ide i dalje i na onima koje su fer vrednovane ..
što po meni može značiti samo “buy” ako se ima bar nešto keša ..
očito je sentiment tržišta dosta poljuljan i svi su oprezni , čak i previše isto kao što je bila prevelika euforija u nekim trenutcima ..
sa znatiželjom ću pratiti buduća zbivanja na ZSE ; jedno je sigurno ; neće biti dosadno ..
Neznam dali drugi primječuju ali po meni tek sad dolazi najbitnije vrijeme
koje će nam odredit sljedeći poduži period.
Ako ovo sad u sljedećih 20-tak dana popusti ovo je do sad bila igra za malu
djecu.
što po meni može značiti samo “buy” ako se ima bar nešto keša .. očito je sentiment tržišta dosta poljuljan i svi su oprezni , čak i previše isto kao što je bila prevelika euforija u nekim trenutcima .. sa znatiželjom ću pratiti buduća zbivanja na ZSE ; jedno je sigurno ; neće biti dosadno ..
da, puno je iracionalnosti.
ljudi neće sada kupiti recimo ATPL po 2425 jer si ne bi mogli oprostiti ako sutra ode na 2250. i svi će se oni puno kvalitetnije i mudrije osjećati kad je jednog dana kupe po 2800, ali onda sigurni da je oporavak već počeo. jer im je sad “riskantno”.
što bi naravno bilo racionalno kad bi oni zbilja čekali na tom dnu. ali paradoks je u tome da će ti isti još manje biti voljni kupiti ako cijena zbilja padne recimo na 2200. jer će osjećati da je onda još “riskantnije”.
pa će tako čekati pad volatilnosti, a volatilnost će se smanjiti ionako tek jednog dana kada cijene ionako budu više od današnjih.
_Mrzljak_: ” što po meni može značiti samo “buy” ako se ima bar nešto keša .. očito je sentiment tržišta dosta poljuljan i svi su oprezni , čak i previše isto kao što je bila prevelika euforija u nekim trenutcima .. sa znatiželjom ću pratiti buduća zbivanja na ZSE ; jedno je sigurno ; neće biti dosadno .. “ da, puno je iracionalnosti. ljudi neće sada kupiti recimo ATPL po 2425 jer si ne bi mogli oprostiti ako sutra ode na 2250. i svi će se oni puno kvalitetnije i mudrije osjećati kad je jednog dana kupe po 2800, ali onda sigurni da je oporavak već počeo. jer im je sad “riskantno”. što bi naravno bilo racionalno kad bi oni zbilja čekali na tom dnu. ali paradoks je u tome da će ti isti još manje biti voljni kupiti ako cijena zbilja padne recimo na 2200. jer će osjećati da je onda još “riskantnije”. pa će tako čekati pad volatilnosti, a volatilnost će se smanjiti ionako tek jednog dana kada cijene ionako budu više od današnjih.
odličan post …. đorđa ..
to je to .. osjećaji su velika prepreka u dobrom rasuđivanju .. a na ovim prostorima ima previše raznih osjećaja .. vjerujem da su mnogi prokleli i burzu i dionice .. i da bi najrađe vidjeli keš na tekućem računu pa makar i prepolovnjenog iznosa s kojim su ušli u dionice ..
u vezi “pecanja dna” fishing bottom .. : to je ne moguće i “pravi” investitrori to ne rade …
nego znaju neku fer cijenu po njihovim računicama .. i ako imaju keša i ako je cijena ispod fer cijene kupuju ..a ako cijena još zaroni , još kupuju .. ako još padne opet kupuju .. i tako kupnju rastave na niz metodički posloženih kupnji .. što smanjuje rizik od “krivog ulaska” tj. omogućava neki povoljan prosjek ulaska (jedan moj frend kaže da je i on jednom “kasno izašao” [smiley]) jer nikad se nezna kad će se tržište okrenuti , a kad se okrene može biti kasno za povoljan ulaz ..
trgovanje od 11-13 h a uparivanje naloga samo jednom dnevno…(za te u posebnom režimu)
…
da, puno je iracionalnosti.
ljudi neće sada kupiti recimo ATPL po 2425 jer si ne bi mogli oprostiti ako sutra ode na 2250. i svi će se oni puno kvalitetnije i mudrije osjećati kad je jednog dana kupe po 2800, ali onda sigurni da je oporavak već počeo. jer im je sad “riskantno”.
što bi naravno bilo racionalno kad bi oni zbilja čekali na tom dnu. ali paradoks je u tome da će ti isti još manje biti voljni kupiti ako cijena zbilja padne recimo na 2200. jer će osjećati da je onda još “riskantnije”.
pa će tako čekati pad volatilnosti, a volatilnost će se smanjiti ionako tek jednog dana kada cijene ionako budu više od današnjih.
Nema tu iracionalnosti, to vec znamo da tako biva. Ljudi su takvi. “deflation psychology” potrazi na google-u.