TunaSalad: ” wunderkind: ” prvom prilikom napuštam prčiju jer nisam ulago u znanje da bi me neko karo u mozaq!” slabo si ulagao u znanje kad se ovom čudiš. a i dugoročno ulaganje … što je već pri kraju nakon 3 mjeseca? [wink] ” ej, al ovdje se radi o organiziranom kriminalu! ja sam lijepo piso da di oni uđu ja idem van i tako je i bilo! jedino što sam debil vjerovo u migros da bi mogo proć, a i bilo je napeto do kraja! [lol] neka objasne zašto su upucali tolike pare u dionice u 12tom mjesecu? imam ja objašnjenje, pa pokupovali su svoje portfelje, rodbine, prijatelja, pametnih koji su skužili il znali igru, zrokali tržište i isto će ponovit i tako u krug! simple as that, vjerojatno bi se i ja toga dosjetio da radim da imam moć i neka budala ala samodol mi dozvoli il im neko napokon jednom uspije stat na kraj! dok ne padne n glava nema ovdje sreće!
Apsolutno se slažem. Uskok bi i te kako ovdje imao posla. Transakcije je vrlo lako moguće provjeriti, zna se i tko je kupio i tko je prodao. Potrebna je dobra volja i ništa više, ionako ih mi vrlo dobro plaćamo. Nitko ne kaže da tržište ne bi palo, ali na tržištu se ipak očekuje fer igra u kojoj treba više odnijeti bolji a ne onaj koji barata tuđim (našim) novcima.
Pitam se samo kako neki znaju dan ranije kak ce se odigrati trgovanje?Pa naravno kad rade na pozicijama sa ljudima koji odlučuju kaj da naprave.AKO JE ISTINA DA SU FONDOVI DIGLI TRŽIŠTE DA IM IZADU RODACI I ONI ONDA NEMA DRUGE NEGO U ZATVOR.
i prije sam reko da je ovaj forum najveće zlo kojim sami sebi štetu nanosimo! dajemo točan uvid u stanje svijesti ovim poluidiotnim fond managerima i mogu nam lupat kontru dok god nešto ne promjenimo!
Možemo se pitat pošto svi očekuju ljeto i najjeftiniji ulazak da nisu možda baš
sad najjeftinije cijene. Ili budu možda još jeftinije izlaskom roka dividende ht-a,
lako moguće. A šta ako dolar poraste baš onda, opet pitanje i uvjek tako…
Svima je jasno da se sada kod nas čeka rasplet situacije sa braniteljskim fondom… do tada možemo nažalost samo dolje posebice u slučaju crnoga scenarija likvidacije fonda….
U sluačaju da fond opstane ali iplatu udjela zatraži veliki broj branitelja doći će također do pada tržišta.
Gore ne može.
Osobno sam cca 50% u dionicama u koje imam puno povjerenje, tako da me se krivo ne shvati.
Svima je jasno da se sada kod nas čeka rasplet situacije sa braniteljskim fondom… do tada možemo nažalost samo dolje posebice u slučaju crnoga scenarija likvidacije fonda….
U sluačaju da fond opstane ali iplatu udjela zatraži veliki broj branitelja doći će također do pada tržišta.
Gore ne može.
Osobno sam cca 50% u dionicama u koje imam puno povjerenje, tako da me se krivo ne shvati.
ma kakav BF nema tu rasprodaje a i ak bude nece sigurno odmah prodavat kad imaju 2 mj. fore.Lijepo ce skupljati prijave a sa druge strane pobrat ce dividendu pa ce imat i love za isplatiti
mislim da se može očekivati i reakcija centralne banke (HNB), budući da su se sve svjetske a posebno FED u nekoliko navrata vrlo jasno postavile prema situaciji. HNB to nije učinio. Iz izlaganja zastupnika Marića (oko sokolovo) jasno je da se opcije oko smanjenja obvezne pričuve i GOP-a razmatraju. Time bi se sigurno dobar dio sredstava prelio na tržište kapitala prije svega na money market, a potom indirektno i na equity market. Financijski sektor u US uporavlja se na krilima odluka FED i prikupljanja novog kapitala za daljnje aktivnosti, mislim da je to i riješenje za RH. Investicijski ciklusi ne smiju biti zaustavljeni, a to može poticati samo financijski sektor.
@wunderkind
sve je vjerojatno jednim dijelom tako kako si napisao.
ali …
dionice i tržišta idu i gore i dolje (i uvijek ih nešto pokreće u jednu i drugu stranu). ulaganje u dionice spada u rizičnije ulaganje. pogotovo kratkoročno. tak je to na razvijenom, nerazvijenom … i svakom drugom tržištu. kome to nije jasno (neovisno o razlozima zbog čega sad ide dolje) – nek porazmisli još jednom malo o svemu. pogotovo o svom ulaganju.
a sustav se obično poboljšava nakon krize … kad se vidi što je bilo krivo postavljeno ili nije bilo postavljeno. evo, i razvijeni ameri sad gledaju kak da si naprave stabilniji fin. sustav.
Svima je jasno da se sada kod nas čeka rasplet situacije sa braniteljskim fondom… do tada možemo nažalost samo dolje posebice u slučaju crnoga scenarija likvidacije fonda…. U sluačaju da fond opstane ali iplatu udjela zatraži veliki broj branitelja doći će također do pada tržišta. Gore ne može. Osobno sam cca 50% u dionicama u koje imam puno povjerenje, tako da me se krivo ne shvati.
Na žalost je tako. HT i INA imaju dosta velik utjecaj na Crobex, tako dok se ne raspetlja, nema kruha.
Slijedi nam zig-zag.
Crobex pada +0,44%
Nije mi jasno šta rade pa ulagača je oko 400.000 šta misle kad ljudi nebudu mogli ovo više trpiti tu otimačinu na očigled svih šta misli SAMODOL
o kakvoj otimačini ti pričaš…svi koji su kupovali na ipo-u još su u dobrom plusu…
…možeš jedino žaliti što nisi prodao prvi dan…
a sustav se obično poboljšava nakon krize … kad se vidi što je bilo krivo postavljeno ili nije bilo postavljeno. evo, i razvijeni ameri sad gledaju kak da si naprave stabilniji fin. sustav.
eh, da … da nadodam … to poboljša sustav da se ne dogode iste stvari. no, pojavit će se nešto drugo i opet zgenerirat krizu. i sigurno će većina opet biti iznenađena … jer da nije, ne bi bilo ni pada … ni tržišta.
Pitam se samo kako neki znaju dan ranije kak ce se odigrati trgovanje?Pa naravno kad rade na pozicijama sa ljudima koji odlučuju kaj da naprave.AKO JE ISTINA DA SU FONDOVI DIGLI TRŽIŠTE DA IM IZADU RODACI I ONI ONDA NEMA DRUGE NEGO U ZATVOR.
Rečenicu treba malo produljiti :
fondovi su digli tržište da im izađu rođaci, spustili tržište da rođaci opet kupe jeftino, te će opet dignuti tržište da rođaci opet izađu s strašnim profitom.
Za ovu svrhu pojam rođaka je prilično širok pojam