Valjda će i naš Crobex više u zeleno
Dow 12,615.52 +352.63 +2.88%
Nasdaq 2,350.80 +71.70 +3.15%
S&P 500 1,362.53 +39.83 +3.01%
10 Yr Bond(%) 3.5530% +0.1210
[embarass]
Na zapadnom tržištu povučeno je 100 milijardi eura iz fondova. To je najveće povlačenje novca iz fondova. Isti broj dionica, a manje keša. To je i ono što se kod nas dešava samo u većem postotku. Da se sada pojavi 10 milijardi kuna u fondovima začas bi CROBEX bio 5500.
kako nema novaca ako su mirovinski povukli ne znam kolko milijardi iz otvorenih? jesu ih palili na logorskoj vatri?
kako nema novaca ako su mirovinski povukli ne znam kolko milijardi iz otvorenih? jesu ih palili na logorskoj vatri?
Zapalili dio na INGR-u. [lol]
Na zapadnom tržištu povučeno je 100 milijardi eura iz fondova. To je najveće povlačenje novca iz fondova. Isti broj dionica, a manje keša. To je i ono što se kod nas dešava samo u većem postotku. Da se sada pojavi 10 milijardi kuna u fondovima začas bi CROBEX bio 5500.
Si ti vidio službeno tih 100 milijardi? Ako vjeruješ ovom smeću od businessa bolje se ostavi burze.
imam ja frenda 800 kuna na tripu zapalio! [lol]
bilo mu zima! [lol] [lol] [lol]
novčanicu od 800 kn?
sigurno je fond manager kad su mu to prodali… vjerojatno po 1000 kuna jer je unikat[smiley]
Jako jako lijepo u usa,još nam Bush donosi pozvnicu nato-a…
Dow 12,623.83 +360.94 +2.94%
Nasdaq 2,351.97 +72.87 +3.20%
S&P 500 1,363.75 +41.05 +3.10%
10 Yr Bond(%) 3.5530% +0.1210
Wall Street began the second quarter with a big rally Tuesday as investors rushed back into stocks amid optimism that the worst of the credit crisis has passed and that the economy is faring better than expected.
[lol]
Ako se sutra ne zazelenimo onda ne znam kad ćemo 🙂
Mirovinci se krcaju dionica, ali polako da to ne izazove rast Crobexa. Svejsni su toga da drže Zagrebačku burzu u šahu i to iskorištavaju. A naš gospodin Samodol sve to mirno nadgledava i daje blagoslov. Nameće se pitanje odnosno odgovor ili je nesposoban da vrši kontrolu tržišta ili na to sve mirno gleda u dosluhu s našim mirovincima. Najveća greška je bila što se je mirovincima dozvolio ulazak u JDD kotaciju, jer ih je to pataknulo da dignu novac iz investicijskih fondova. Takop da osobno smatram da nije problem u slaboj likvidnosti investitora već je problem jednostavno u nepovjerenju koje su uzazvali mirovinci pod blagoslovom gosp. Samodola. Kad bi svi mi sad počeli iznositi realne pofdatke keša koliko tko ima spremnog da ubaci na burzu, da vidš do koje bi impozantne cifre došli, a da ne govorimo o 1,6 milijardi kuna keša koje posjeduju mirovinci. Što je u needuciranosti naših investitora i svima nama bi prije nego li se ozbiljnije počnemo baviti burzom bila potrebna jedna kvalitetna edukacija iz područja investiranja, pa tek tada da se angažiramo na burzu. Jedna od takvih edukacija je i sljedeća:
BESPLATNA EDUKACIJA NA TEMU ULAGANJA (općenito) s POSEBNIM OSVRTOM NA INVESTICIJSKE FONDOVE
TERMINI:
OSIJEK – subota 05.04.2008.godine, od 09:00 do 12:30, Gajev trg 7, Ekonomski fakultet
ZAGREB – subota 12.04.2008.godine – TERMIN POPUNJEN
RIJEKA – petak 25.04.2008.godine, od 14:00 do 18:00, Dolac 4, HOTEL BONAVIA
SPLIT- subota 03.05.2008.godine, od 10:00 do 14:00, Hatzeov perivoj 3, HOTEL PARK
DUBROVNIK – četvrtak 17.4.2008.godine – od 9:00 do 14:00, HOTEL LERO
ZAGREB – subota 26.4.2008.godine – od 10:00 do 14:30, HOTEL CENTRAL
Izlaganje je isključivo edukativnog karaktera, a vezano na sljedeće teme:
1. Funkcija i podjela financijskog tržišta.
2. Osnovne vrste vrijednosnih papira i njihove karakteristike.
3. Veza između rizika i očekivanog prinosa.
4. Pojam i vrste investicijskih fondova.
5. Statistike vezane uz fondovsku industriju u svijetu i RH (imovina, prinosi i sl.)
6. Faktori bitni za odabir investicijskog fonda
7. Usporedba ulaganja u fondove s drugim vrstama ulaganja (životno osiguranje, nekretnine …)
Svi zainteresirani se mole da se prijave na 01-400-20-95 ili na kontakt@platinuminvest.hr kako bi im mogli osigurati mjesto. Ulaz je besplatan.
Ja sam bio na jednoj edukaciji i moram priznati da se može čuti zaista poučog što govore najstručniji ljudi iz tog područja. Ako je netko zainteresiran toplo mu priporučam da ode na edukaciju, bez obzira koliko dugo je već investitor na burzi.