Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

2003. – dobit 829 miliona
2004. – dobit 768 miliona
2005. – dobit 476 miliona
2006. istina nadmašit će 2005.

Pad profitabilnih marži.

Pa naravno kad je tolika lova ulupana u Maistru. Ti bi da se dobit poveća uz tolika ulaganja? [smiley2]
Ta ulaganja će se pokazati već u slijedećoj sezoni kad bi dobit mogla biti rekordna. [smiley1]

Što se tiče izlaska redovnih dionica na burzu to ni meni nije drago i tu si u pravu. Ovisi koliko će ih biti na burzi, možda i neće imati previše utjecaja na povlaštene.

Ovu dionicu kontroliraju fondovi. Jedni izlaze a drugi ulaze pa mislim da uopće nije bitno tko je na kojoj strani. Uostalom, ti isti fondovi su se krcali na preko 5000 kuna pa kasnije prodavali ispod 4000. Ovdje vrijedi ona o majmunu sa strelicama i fond manageru. [smiley1]

mojnovac o tnsa

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

pavarotti: ” Činjenica ima i dobrih i loših. Vi navodite samo loše (po vama) stvari. Pa šta je to nego prikazivanje nečega u crnom izdanju, ili kratko rečeno: pljuvanje. Predlažem da prodate 1 dionicu PBZ-a i kupite 2 ADRS-a, dok je to još moguće u tom omjeru. Tek toliko da prestanete blaćenje dobre firme i dionice. ” Ako uzmemo pretpostavku da će PBZ uskoro preko 1200 a Adris: ADRS-P-A 432,00 435,01 432,00 432,65 432,00 440,90 60 25.959,13 -1,82% ide prema 400 , znaći 1200 / 400 = 3. Mogao bih uskoro dobiti 3 Adrisa za jedan PBZ. Ne, i dalje mi je neravnomjeran odnos, ne hvala. [smiley1]

Pretpostavke kolega, pretpostavke…
Možemo to i drugačije okrenuti, da PBZ ide prema 1000, a ADRS prema 500, ali nije to bitno. Naravno da nemožete kupiti 2,45 dionica nego 2. Za ostatak kupite Ronhil light.

Cinjenica ima pozitivnih i negativnih samo ih rijetko tko iznosi zajedno ( pa tako i kolega pavarotti u slucaju Petrice zna samo negativne a na Adrisu samo pozitivne – to se u normalnim okolnostima zove pristranost )

Na žalost, ne znam ni jednu pozitivnu u slučaju Petrice.

Na DDJH na 149 je postavljen 1H nalog. Ima li tko staklenu kuglu pri ruci ili Rončevića možda ?

plavi: ” pavarotti: ” Činjenica ima i dobrih i loših. Vi navodite samo loše (po vama) stvari. Pa šta je to nego prikazivanje nečega u crnom izdanju, ili kratko rečeno: pljuvanje. Predlažem da prodate 1 dionicu PBZ-a i kupite 2 ADRS-a, dok je to još moguće u tom omjeru. Tek toliko da prestanete blaćenje dobre firme i dionice. ” Ako uzmemo pretpostavku da će PBZ uskoro preko 1200 a Adris: ADRS-P-A 432,00 435,01 432,00 432,65 432,00 440,90 60 25.959,13 -1,82% ide prema 400 , znaći 1200 / 400 = 3. Mogao bih uskoro dobiti 3 Adrisa za jedan PBZ. Ne, i dalje mi je neravnomjeran odnos, ne hvala. [smiley1] ” Pretpostavke kolega, pretpostavke… Možemo to i drugačije okrenuti, da PBZ ide prema 1000, a ADRS prema 500, ali nije to bitno. Naravno da nemožete kupiti 2,45 dionica nego 2. Za ostatak kupite Ronhil light.

Njemu je PBZ već na 1200 kuna očigledno samo u mislima .
Do tada bi neki još kupili par desetaka komadića ispod 1060 moliću lijepo.
Nakon toga slobodno možemo dalje.

[b]Fashion and Stocks[/b]

Na DDJH na 149 je postavljen 1H nalog. Ima li tko staklenu kuglu pri ruci ili Rončevića možda ?

Ne znam kako vi – ja H nalog doživljavam kao navlakušicu.
Jeste vidjeli koliko ih je bilo u slučaju TNSA??
[smiley2][smiley2]

[b]Fashion and Stocks[/b]

baš me zanima koliko će spustiti cijenu

netko je već lupio s 130 komada po 149 kuna taj H nalog na prodaji a ovaj ni da trepne, vijdet ćemo do kraja dana [smiley2]

govorilo se da će danas ili ovih dana biti otvoren natječaj. Možda netko zna nešto konkretno kad je stavio H nalog i ide u kupnju?

Baš je i lupio sa 130 kom, odnosno 19.370,00 kn. Ne pretjeruj. Zašto bi spustio cijenu ? Možda je želi zadržati , da ne ode previsoko.

<[quote name=mauricije] darko09: " Na DDJH na 149 je postavljen 1H nalog. Ima li tko staklenu kuglu pri ruci ili Rončevića možda ? " baš me zanima koliko će spustiti cijenu netko je već lupio s 130 komada po 149 kuna taj H nalog na prodaji a ovaj ni da trepne, vijdet ćemo do kraja dana [smiley2] [/quote] Moje mišljenje je da ne bi trebalo ići ispod 140, kako god okreneš

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Baš je i lupio sa 130 kom, odnosno 19.370,00 kn. Ne pretjeruj. Zašto bi spustio cijenu ? Možda je želi zadržati , da ne ode previsoko.

možda da, možda ne, a što sad odjednom znači taj H nalog?

ne mora značiti ništa a može značiti puno

ja sam samo pretpostavio

New Report

Close