Općenito gledajući teško će više biti moguće jeftino kupovati.
Općenito gledajući teško će više biti moguće jeftino kupovati.
ako malo bolje pogledamo na par jačih dionica su dobri prometi s obzirom na stanje tržišta.
ADRS, PLVA, DLKV, RIBA, THNK, PTKM, KOEI, TNPL se solidno trže tako da bi moglo uskoro tu biti porasta.
Collina:
”
Izgleda da će RIBA brzo poletiti, još se skuplja na ovim razinama
”
Daj boze, dokupio po 500 neki dan, konacno da mi portfelj pokazuje znakove oporavka … Jel to jucer takodje otislo strasilo sa PBZ-a (1000 komada), skinut sa ask-a ako sam dobro skuzio?
Dobro si vidio. Slikao se frajer neko vrijeme, a onda ga je maca papala [smiley1]
vorda: ” Odnos K/P kod ADRS 1180/68637 ??????? Što se to događa? Pozdrav ” Pad profitabilnih marži? Pad dobiti? Utjecaj konkurencije na duhanski biznis? Redovne dionice – psihološki pristisak? Izleze neki fondovi – jesu li izašli ili još izlaze? Problemi sa pušilicama kad usvojimo direktive EU-a ( cijena itd. ). Srbi neće u CEFTU zbog Adrisa , odnosno carina, pritisak na Hrvatsku da popusti? Cijena Adrisa danas – 438, cijena PBZ danas – 1100 ( odavno sam rekao kolegi nathanučetrd. da će cjenovno PBZ nadmašiti Adris, evo mu sada [smiley1] ) Dovoljno?
Zaboravili ste spomenuti i pozitivne stvari – investicije u turizam, najava prodaje duhanskog djela poduzeća?[smiley2]
G. Plavi,
Od dolje navedenih argumenata za konstatno pljuvanje po Adrisu neki nisu točni, a neki od njih su baš suprotno, pozitivni:
” Pad profitabilnih marži? Pad dobiti? – TO NIJE TOČNO! Dobit raste
Utjecaj konkurencije na duhanski biznis? – SUPER, ubrzat će prodaju TDR-a
Redovne dionice – psihološki pristisak? – NEPOTVRĐENA INORMACIJA! Na skupštini je rečeno da ne planiraju izdavanje redovnih
Izleze neki fondovi – jesu li izašli ili još izlaze? –ULAZE NOVI! Pogledajte malo zadnje promete. Pa tko to kupuje, penzići od prodaje INE???
Problemi sa pušilicama kad usvojimo direktive EU-a ( cijena itd. ) – DALEKO JE EU, ali OK. Još jedan argument za prodaju TDR-a.
Srbi neće u CEFTU zbog Adrisa , odnosno carina, pritisak na Hrvatsku da popusti? – HOĆE, HOĆE…taktika. A kad potpišu to je veliki + za Adris.
Cijena Adrisa danas – 438, cijena PBZ danas – 1100 ( odavno sam rekao kolegi nathanučetrd. da će cjenovno PBZ nadmašiti Adris, evo mu sada [smiley1] ) – OK ovo ne treba komentirati
Dovoljno? – DOVOLJNO za rast cijene
[smiley2]
Da, kao što veli Doma-goj ima tu i drugih pozitivnih stvari.
Nije nikakvo pljuvanje ( zašto bi bilo? ) , već samo iznošenje činjenica:
G. Plavi, Od dolje navedenih argumenata za konstatno pljuvanje po Adrisu neki nisu točni, a neki od njih su baš suprotno, pozitivni: plavi: ” ” Pad profitabilnih marži? Pad dobiti? – TO NIJE TOČNO! Dobit raste
2003. – dobit 829 miliona
2004. – dobit 768 miliona
2005. – dobit 476 miliona
2006. istina nadmašit će 2005.
Pad profitabilnih marži.
Utjecaj konkurencije na duhanski biznis? – SUPER, ubrzat će prodaju TDR-a
Tko će prodati kome i za koliko?
Uprava je javno iznjela da u slijedećoj godini računaju sa TDR-om kao sastavnim djelom Adris grupe.
Redovne dionice – psihološki pristisak? – NEPOTVRĐENA INORMACIJA! Na skupštini je rečeno da ne planiraju izdavanje redovnih
Molim? Upravo sam napisao – psihološki pritisak.
Izleze neki fondovi – jesu li izašli ili još izlaze? -ULAZE NOVI! Pogledajte malo zadnje promete. Pa tko to kupuje, penzići od prodaje INE???
Bolje bi ima bilo da ne prodaju INU , ako misle kupiti Adris.
Davno sam pisao da određeni fondovi izlaze , imali smo potvrdu nedavno – Švedi i još neki vjerovatno.
Nigdje nisam napisao da novi ne ulaze.
Problemi sa pušilicama kad usvojimo direktive EU-a ( cijena itd. ) – DALEKO JE EU, ali OK. Još jedan argument za prodaju TDR-a.
Aha, daleko, daleko , iza devet sela , daleko sam ja …….samo što je usvajanje regulativa i zakona upravo ovdje i sada.
Srbi neće u CEFTU zbog Adrisa , odnosno carina, pritisak na Hrvatsku da popusti? – HOĆE, HOĆE…taktika. A kad potpišu to je veliki + za Adris.
Da , ako potpišu i ako pri tome ne dobe tražene ustupke oko carine za duhanske proizvode , što trenutno traže, onda je to slažem se plus za Adris.
izgleda da nema više jeftinih vinograda za kupiti na INI 🙂
Kolega, samo obratite pažnju na London…To je putokaz…[smiley2]
Nije nikakvo pljuvanje ( zašto bi bilo? ) , već samo iznošenje činjenica
Činjenica ima i dobrih i loših. Vi navodite samo loše (po vama) stvari. Pa šta je to nego prikazivanje nečega u crnom izdanju, ili kratko rečeno: pljuvanje.
Predlažem da prodate 1 dionicu PBZ-a i kupite 2 ADRS-a, dok je to još moguće u tom omjeru.
Tek toliko da prestanete blaćenje dobre firme i dionice.
Cinjenica ima pozitivnih i negativnih samo ih rijetko tko iznosi zajedno ( pa tako i kolega pavarotti u slucaju Petrice zna samo negativne a na Adrisu samo pozitivne – to se u normalnim okolnostima zove pristranost )
Činjenica ima i dobrih i loših. Vi navodite samo loše (po vama) stvari. Pa šta je to nego prikazivanje nečega u crnom izdanju, ili kratko rečeno: pljuvanje. Predlažem da prodate 1 dionicu PBZ-a i kupite 2 ADRS-a, dok je to još moguće u tom omjeru. Tek toliko da prestanete blaćenje dobre firme i dionice.
Ako uzmemo pretpostavku da će PBZ uskoro preko 1200 a Adris:
ADRS-P-A 432,00 435,01 432,00 432,65 432,00 440,90 60 25.959,13 -1,82%
ide prema 400 , znaći 1200 / 400 = 3.
Mogao bih uskoro dobiti 3 Adrisa za jedan PBZ. Ne, i dalje mi je neravnomjeran odnos, ne hvala.
[smiley1]
Na TNSA jučer 4 komada, danas 14 (i moj skroman prilog u tome) i možda još koja do kraja dana. U ponedjeljak možda opet -10%.
Još se čeka a dno cijene se ne nazire. Prodati se ne može čak i da hoćeš.
Ipak i ovaj problem će na kraju riješiti ponuda i potražnja.