Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

trgovanje je započelo, ima li kakvih komentara?

Alo ekipa, ako danas “narastemo” 2,41% probijamo 4000 bodova (CROBEX naravno). Nije nemoguće jer danas idu izvješća. To bo mogao biti moment preokreta trenda jer će biti natpisa “Crobex probio 4000, kriza završila, oporavak burze i sl.” [color=blue]Dakle Casheri ne stedite municiju nego danas u napad.[/color]

Ništa danas od rasta, kako mi se čini idemo mi danas malo dolje. Ina i HT su već krenule padati, ipak se tu za koji dan trebaju početi riješavati branitelji.

Crobex -,94

Opet kriva procjena…i moja…a kolko čitam i vaša[cry]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Ovo će biti jedan od jačih odbijanaca.
Dno za danas je 3850 bodova.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

kaj se dogadja s europom, cemu tolki pad*?

I PUNT onda nije za Hanfu?

Mea parvitas.

” Ali zato ne posjeduje Ingru. Vidiš kako je pošten i nije ju izostavio. Jasno, kad su u najvećem zamahu od svih.

još nisi prodao INGRU?

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Danas će nas dotući Azija startala je u crvenom a mi smo strašno vezani držte gaće [cry]

Pa još se čudim zašto padamo kad skužim da nisam primjetio da je i Europa u crvenom, pa nema smisla da ne slijedimo njih, ako nikako drugačije makar kad padaju.[lol]

Evo i IGH objavio izvješće.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/IGH-fin2007-1Y-NotREV-K-HR.xls

Grupa IGH je u promatranom periodu ostvarila dobit prije oporezivanja u visini 71 milijuna kuna, što je za 64 % više u odnosu na ostvarenje 2006. godine.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Opet dosada, mali prometi.

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

Burza: U očekivanju rezultata
Prošloga tjedna objavljeni poslovni rezultati doista su donijeli dosta uzbuđenja, a kako se većina odlučuje na last-minute objave, slična gužva može se očekivati i ovoga tjedna.

Dio rezultata vjerojatno će se utopiti u gomili i bit će vjerojatno brzo zaboravljeni, no nekolicina hi-profile imena već će danas izaći u javnost s prošlogodišnjim rezultatima. A neki od njih trebali bi nadopuniti slagalicu, te na žalost ulagača, vjerojatno tek potvrditi pesimistično obojana nagađanja koja su se mogla čuti proteklih tjedana.

Jedna od njih bi mogla biti INA (ZSE:INA-R-A), koja je još ranije objavila podatak o rastu dobiti za skromnih 4%, što zapravo i ne predstavlja veliko iznenađenje, jer rekordne cijene na tržištu nafte nemaju previše utjecaja na poslovanje lidera domaće naftne industrije. Naravno, problem leži u djelomičnoj liberalizaciji tržišta naftnih derivata, zbog čega INA figurira i kao vrlo bitan instrument Vladine socijalne politike. A ta činjenica, u kombinaciji s pogubnom korekcijom na domaćem tržištu kapitala, dionice je posljednjih dana zalijepila za ključnih 2.200 kuna.

Za danas je najavljena i objava poslovnih rezultata Podravke (ZSE:PODR-R-A), a neslužbene procjene ne donose ništa dobroga, što je dijelom vjerojatno već ukalkulirana u cijenu dionica, koja već tjednima tavori u neposrednoj blizini ključne psihološke razine od 400 kuna. A Podravka, baš kao i INA, zbog značajne uloge države u vlasničkoj strukturi, suprotno preferencijama ulagača počesto se zna pretvoriti u instrument socijalne politike.

Dakle, današnji preview ne odiše baš optimističnom intonacijom, osobito u kontekstu negativnog otvaranja azijskih i europskih burzi. Doduše, to optimiste nije smetalo krajem prošloga tjedna, pa možda ostali rezultati ponude dovoljno motiva za optimizam

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

New Report

Close