Opet se počelo prilično crveniti a prometi mizerni.
šugavo (ko i vrijeme),
samo TOZ ima i porast i promet, a ovo sve drugo ili je porast (ako ga uopće
ima) manji od 2% ili je promet od par kuna…….
Croblack: ” Opet se počelo prilično crveniti a prometi mizerni. ” šugavo (ko i vrijeme), samo TOZ ima i porast i promet, a ovo sve drugo ili je porast (ako ga uopće ima) manji od 2% ili je promet od par kuna…….
Ono sto valja treba i platit posteno. A TOZ vrijedi, pogotovo sad kad je miris drazbe, preuzimanja i skupstine tako blizu.
mmstanic:
”
FILMSKI CENTAR ZAPAD D.O.O. ZAGREB FLCZ-U-D 127.475,00 36.956,68 %
E to je rast dionice…hi,hi,hi
”
Vec vidim kako ce uskoro krenuti price kako je ovo dobra dionica.
Dobro ljudi, o cemu vi pricate? To je bio prodan udio u jednom d.o.o.-u na drazbi.
Nema to nikakve veze s normalnim trgovanjem.
nešto je Jadoplov pokrenuo. Velika transakcija, oko 2.5 mil kn Nešto se događa?
Nista se ne dogadja. Dogodilo se!
Da li se dogodilo nešto što ja ne znam ? DLKV -3,65 % -790,03 kn
IGH -1,04 % 3.790,00
KOEI -0,55 % 606,62
Pitam se – nakon ovakvog crvenog početka i danas – gdje je, kad, kraj ovoj korekciji koja traje i traje? Krajem siječnja, valjda… pametan tko je rasprodao sve na vrijeme i čeka s kešom [smiley8]
Nucor pao 7,4 posto
business.hr
redakcija@business.hr
(objavljeno 13.12.06 10:37)
Što je Radar?
Obavještavajte me…
O rubrikama: Burzovna izvješća
O autorima: business.hr
Nucor pao 7,4 posto
Razočarani zaradom lanca trgovina elektroničkom robom Best Buy te slabim prognozama zarade proizvođača čelika Nucora, ulagači su u utorak na američkom tržištu prodavali dionice, smanjivši svoja očekivanja o izgledima za dobrom predbožićnom kupovinom i korporativnim zaradama.
U takvim uvjetima njujorški Dow Jones indeks oslabio je 0,1 posto, na 12.316 bodova. Tehnološki Nasdaq spustio se 0,5 posto, na 2432 boda.
Dionica Best Buya potonula je gotovo 5%, povukavši za sobom i ostale dionice maloprodajnih tvrtki, koje su u prosjeku potonule 1%.
Nucorova dionica je pak potonula 7,4%, nakon što je ta kompanija upozorila da će joj dobit u zadnjem ovogodišnjem tromjesečju biti ispod očekivanja Wall Streeta. To je spustilo naniže i cijene dionica ostalih čeličana te s njima povezanih kompanija.
Odluka američke središnje banke Fed da kamatne stope ostavi na dosadašnjoj razini kratko je potaknula uzlet cijena dionica. No, ubrzo su se ulagači fokusirali na zabrinutost Feda oko usporavanja na američkom tržištu nekretnina, pa je taj uzlet cijena ubrzo ishlapio. Ponajviše su nastradale dionice građevinskih kompanija, u prosjeku za 0,8%. Oslabjele su i dionice financijskih kompanija, zbog spuštanja cijene dionice Citigroupa. Razočarani najavljenim promjenama u menadžmentu, ulagači su korigirali cijenu te dionice za 1,2%.
(Hina)
Bojim se da sam skužio što se događa (hvala o hvala za mostić) nema nigdje supporta (ili resistenca što je već na bidu) svi smo mi tu male ribe i nitko ne može braniti cijenu pojedine dionice…
fundamenti tonu iz dana u dan pola posto po pola posto i eto nas već na -7% a portfelj bez ijedne špekulativne dionice?????
netko je naveo da se ni velikima često ne isplati pustiti da sve potone pa se onda krcati…loš efekt toga je što im masa nas neće popustiti i zato su trgovine simbolične…to po meni ne može odgovarati ni fondovima…
ja se još uvije igram u 100k kuna ali da imam nekoliko miliona branio bi ja svoje pozicije sa jakim nalozima…
ja ako vidim da će ovo potrajati, neću ni gledati burzu nekih mjesec dana…nema smisla da se nepotrebno uzrujavam.
znate li što je zajedničko: PLVA, INA, TNPL i MMTZ u usporedbi sa drugim dionicama na ZSE??
ovo su jedine dionce gdje ukupna kupnja nadmašuje ukupnu prodaju, na ostalim dionicama omjer u korist prodaje se kreće od 1:2 do 1:20
[smiley8]
a to znaći da nebu dobro[smiley14]
Bu bu dobro
autor je vlasnik dionica za kojima je veća potražnja
znate li što je zajedničko: PLVA, INA, TNPL i MMTZ u usporedbi sa drugim dionicama na ZSE??
ovo su jedine dionce gdje ukupna kupnja nadmašuje ukupnu prodaju, na ostalim dionicama omjer u korist prodaje se kreće od 1:2 do 1:20
[smiley8]
a to znaći da nebu dobro[smiley14]
nije baš točno, čak i kod FINVC koji danas loše stoji kupnja je za malo veća od prodaje… a ima ih sigurno još, samo tko bi sve pregledavao