Miro25: ” governor: ” Miro25: ” zaustavio se dotok svjezeg kapitala na nase trziste i to je to… prebrzo je raslo prijasnjih godina i sad smo tu gdje jesmo… treba malo svjeze reklame u medijima da bi trziste opet pocelo rast…[rolleyes] ” Da se zaustavio dotok svjezeg kapitalabila bi stagnacija, a ne ovako brutalan pad. Dobar post Inovator 2.[thumbsup] ” to vrijedi u slucaju da si zaustavio i odljev kapitala… posto odljev nije zaustavljen normalno je da burza pada… ” jesi pogledao zadnje izvjesce od Hanfe o sluzbenoj statistici o ulaganjima stranaca, ili se oslanjas na osjecaj [bye][bye]
hanfe nisam samo sda… zasto…
http://www.poslovni.hr/73115.aspx
…Tržišna vrijednost vrijednosnica u vlasništvu domaćih pravnih osoba bila je pak 149,25 milijardi kuna, što čini 36,1 postotni udio, nasuprot 36,22 posto s kraja 2007. godine. Istodobno je udio stranih osoba u vlasništvu nad hrvatskim vrijednosnicama povećan za 1,01 postotni bod, na 27,24 posto (112,6 milijardi kuna).
@fazan,
sorry SDA,
@miro
pa odakle ti onda takav zakljucak
Da li netko može ovo objasniti i/ili komentirati :
NYSE
Symbol Name Last Trade Change
BSC BEAR STEARNS COS THE 12.3400 12:34PM ET 6.3799 (107.04%)
danas u 17:54 h po našem vremenu
jedan od razloga je (preuzeto sa teme: “Oporavak burze”,link od kolege Astralis-a)
Što treba komentirati ?
ta banka je koštala i preko 100 $ mislim čak 160 $ … i onda je počela kliziti prema dolje .. do 80 $ i u tom razdoblju je milioner Joe (Joseph) Nešto .. kupio 10 % banke “pecajući dno” (eng. fishing bottom) ..
ali kako je poznato upecao je jedno veliko ništa , tj. upecao je pad od 86 % kad se saznalo da je banka objavila bankrot … i dionica je pala na 6 $ (šest) .. i pojavila se odlična prilika za jeftinu kupovinu (isto kao što i kod nas sad ima jeftinih kupnji) ..
evo ti zanimljiv komentar u privitku, kako se kupuju banke, to ti je iz onog dokumentarca “Zeitgeist”, ja sam si dao malo truda i izvukao to van, za one koji nisu gledali dokumentarac pročitajte si ovo u privitku, zanimljivo u svakom slučaju
zaustavio se dotok svjezeg kapitala na nase trziste i to je to… prebrzo je raslo prijasnjih godina i sad smo tu gdje jesmo… treba malo svjeze reklame u medijima da bi trziste opet pocelo rast…[rolleyes]
Bio je danas Niko Bulić na CNBC-u. Vjerojatno ga nitko nije razumio i nisu shvatili iz koje zemlje dolazi. Što je dobro. Trebalo bi zakonom tražiti da državni dužnosnici polažu TEOFL ili neki drugi test, te im odobriti da daju izjave na engleskom jedino ako na testu pokažu odgovarajuće znanje jezika.
2 vipy: sta zelis time reci…. povecanje kod stranaca moze samo znaciti da oni nisu prodavali… tesko je govorit o necemu na temelju postotaka… uopce mi nije jasno zasto si me citirao… logicno je da odljev kapitala uzrokuje pad burze a priljev rast…
2 vipy: sta zelis time reci…. povecanje kod stranaca moze samo znaciti da oni nisu prodavali… tesko je govorit o necemu na temelju postotaka… uopce mi nije jasno zasto si me citirao… logicno je da odljev kapitala uzrokuje pad burze a priljev rast…
sad tek vidim, mislio sam da mislis samo na strance…
Stocks Rally; Nasdaq Digs Out of Bear Territory [thumbsup]
http://www.cnbc.com/id/23781956
“It’s the beginning of a bottoming process,” said Art Hogan, chief market analyst at Jefferies & Co., not a bear-market rally.
“There are several different bells ringing at the bottom” signaling capitulation, Hogan said. First, the pullback in commodities. Then, if you believe that we are in a typical recession that started in November, you realize that we’re at the halfway point. “What do stocks do at the halfway point in a recession?” Hogan asks. “They turn higher as people start to look ahead to better times, better earnings, etc.” Plus, this is the last week of the quarter, Hogan points out, and that means there’s a lot of cash out there that can be put to work.
^IRX 13-WEEKTREASURYBILL 1.0150 2:59pm ET 0.5150 (103.00%) Chart, More ???????????
Nosi mi se zelena boja[thumbsup][thumbsup]
http://uk.finance.yahoo.com/m1.php
(s crvenim manžetama)[tongue]
evo ti zanimljiv komentar u privitku, kako se kupuju banke, to ti je iz onog dokumentarca “Zeitgeist”, ja sam si dao malo truda i izvukao to van, za one koji nisu gledali dokumentarac pročitajte si ovo u privitku, zanimljivo u svakom slučaju
hvala na dokument , isječku iz knjige ..
dosta tih stvrari sam i sam primjetio : npr. da je nekim rat dobra prilika za zaradu i da se u njemu neki sasvim lijepo snađu ..
inače i analitičari i ljudi sa marketa su malo začuđeni da je JP Morgan zainteresiran za kupnju BS-a ..