Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Padaju polako u vodu “teorije” da fondovi neće dozvoliti porast cijena do kraja godine kako bi imali i iduće velik postotak dobiti. Primjer neodrživosti dosadašnje razine cijene je FNVC a i neke druge dionice. Promet je istina pao na većini dionica (glavnina prometa je na Ina-i i Tnsa) ali mislim da je to samo zato što nema puno onih koji bi prodavali na sadašnjim cijenama. A prodaje se i da bi se ušlo u gornje. Pokušavaju se rušenja za koja je sasvim izvjesno da neće uspjeti (Podravka, Končar, Dlkv) a to je onda izvrstan start za porast cijena ne samo njih. Volio bi malo čuti i drugačija mišljenja pa da nekako dođemo do toga što je činiti do kraja godine.

Pa ja bih rekao upravo suprotno, opca letargija vlada sa izuzetkom par dionica (FNVC, TNSA i mozda jos par). Prometi su simbolicni, crobex u lagano silaznom trendu ili lagane oscilacije. Dok ne porastu prometi, nista znacajnije se nece desit. Nema ni nekog rusenja, ono sto se pokusava se radi da bi se pocistilo do odredjene cijene (PODR, DLKV, PBZ). Znaci akumulacija bez nekog rasta cijene. Ono u petak na podravci bi prije rekao da je greska nego smisljeni potez. A mozda racunaju da ce se ljudi uspanicit zato sto je podravka spusila preuzimanje, ali mislim da nista od toga. TNSA mi je jos uvijek nepoznanica, sve na nekim glasinama o dividendi od 10000 kn po dionici, a FNVC je premali da bi nesto promjenio u globalu.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Premješteno iz teme: [color=blue]Što smo danas tržili ?[/color]

Kupio još TNSA. Prodao malo belja, ine i pdba.

zar mislis da ce PDBA jos padati??

“Please, God, Just One More Bubble.”

Premješteno iz teme: [color=blue]Što smo danas tržili ?[/color]

Ne nego sam upisao 5 komada po 400 i toliko prodao. Samo radi pokrivanja računa zbog kupnje transadrije.To više niko izgleda ne prodaje, prošlo je ukupno samo 15 komada.
Tako je izgleda i na drugim dionicama, da sad ne nabrajam jednostavnije je reći kod većine. Ili nema prometa ili je minoran, a cijena ne pada. Znaći prodaja nema interesa prodati ispod cijene koju traži.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

ja sam isto prodao losu ragu i spremao se kupit rasnu dionicu TOZ , ali mi je taj rasni konj izmakao. Nisam ocekivao tako nagli rast odjedanput jer sam mislio da ce se svi koncentrirat na drazbu na ZSE u petak 15.12.
pa da ce burza ostat postedena.
Medutim,pogrijesio sam. Izgleda da veliki kupci placaju i do 30% premije onome ko im omoguci stjecanje veceg paketa odjedanput, obzirom da je stjecanje veceg paketa ove dionice na burzi moguce tek strpljivim skupljanjem kroz duze vremena, obzirom da ovu dionicu nitko ne zeli prodati ali je svi zele kupiti, ali ne na burzi kako ne bi dizali cijenu nego on the spot ( u tvornici, na ugovoor i slicno).

prava vrijednost uvijek dodje do izrazaja[color=blue][/color]

Investitorima dobar vjetar u leđa

POSTIGNUĆA Analitičari cijene hrvatske napore u strukturnim reformama, stabilan rast BDP-a, smanjenje proračunskog deficita, napredak Hrvatske u pregovorima s Europskom unijom…
piše Ljubica VUKO
Hrvatska je zemlja blagog investicijskog rizika! To je u svom izvješću za prosinac, prvi put u povijesti, ocijenila najstarija bonitetna kuća na svijetu, s tradicijom od 170 godina – Dun&Bradstreet (D&B). Ovih dana ta je vijest dobro odjeknula u Lijepoj našoj, a istodobno je investitorima upućen signal da u Hrvatskoj postoji blagi rizik za naplatu njihovih potraživanja, transparentnost javnih natječaja i sl.
Prosinačka ocjena DB3d govori o tome da je kreditni rejting Hrvatske umnogome poboljšan, a o tome svjedoči i činjenica da je i japanska agencija Rating and Investment Information (R&I), prvi put od 1998. godine, dala našoj zemlji ocjenu BBB+, stabilno.
Dun&Bradstreet ocjenjuje rejting zemalja ocjenom od jedan do sedam, pri čemu je 7 najrizičniji, te slovnim oznakama (a – d) koje također u određenom razredu čine razliku među zemljama.
Sanja Begović, direktorica zagrebačke tvrtke BonLine, partnerskog društva Dun&Bradstreeta, u Hrvatskoj od 1994. godine, pomogla nam je prisjetiti se poboljšanja kreditnog rejtinga kroz to vrijeme. U srpnju 1994. godine Hrvatska je dobila ocjenu DB5d, što je ulagačima bila poruka o visokom riziku. Tri godine poslije, u travnju 1997. uslijedilo je malo poboljšanje ocjenom DB5c, potom u listopadu 1998. DB5b i svibnju 2000. DB5a.
Godinu dana poslije, u ožujku 2001. ušli smo u razred umjerenog rizika DB4d. Pet godina trebalo je da analitičari Dun&Bradstreeta promijene svoj pogled na Hrvatsku, pa je tek u veljači 2006. stigla vijest o prelasku u malo višu kategoriju -DB4c. Poslije toga nismo morali čekati predugo na bolju ocjenu, pa je tako u srpnju rejting Hrvatske ocijenjen s DB4a i napokon pri kraju 2006. s rečenih DB3d.
Analitičari rejting agencija cijene hrvatske napore u strukturnim reformama, stabilan rast BDP-a, smanjenje proračunskog deficita, napredak Hrvatske u pregovorima s Europskom unijom… Japanski R&I drži i da bi uvođenje eura u Hrvatsku u ranim 2010. godinama moglo proteći glatko. Mala zemlja, sa svega 4,4 milijuna stanovnika, ima otvoreno gospodarstvo u kojemu je 70 posto izvoza usmjereno prema Europskoj uniji, a bankovni depoziti čak su 70 posto u stranoj valuti, prvenstveno euru, piše u njihovu izvješću.

Vaš link

Ha ha ha ha ! Upravo mi Mostich prestao raditi[smiley2][smiley1]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Brzo su ga osposobili[smiley2]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Evo našao se jedan biser i prodao 90 komada PTKM. [smiley2]

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

INA pokupljenja sve do 2125 kuna

Evo našao se jedan biser i prodao 90 komada PTKM. [smiley2]

adje, ajde, pa možda čovjeku treba za operaciju…
ili prije da uplati neko skijanje na “last minute”….

PKMI sve po asku ide i najveći promet do sada.

Lijepo krenuo badel danas 😉

New Report

Close