@ plavi
volumen protrgovan iznad aktualne tržišne kapitalizacije ff-a ne mora uopće biti relevantan.
karikirat ću.
recimo da postoji 100 dionica firme, trenutačne vrijednosti po 1 kunu.
od toga 20 dionica ff.
trenutačna tržišna vrijednost ff-a je, dakle, 20 kuna.
recimo da je nekoć cijena dionice bila 2 kune.
tada je tržišna vrijednost ff-a bila 40 kuna.
teoretski, volumen trgovanja veći od 40 kuna bilo je moguće ostvariti stalnim kupoprodajama samo jedne dionice po cijeni od 2 kune, više od 20 puta.
dakle, moglo se trgovati samo jednom jedinom dionicom.
zadnji kome je ostala po 2 kune, magarac.
a s 19 dionica ff-a se uopće nije trgovalo.
u ovom slučaju to je 95% ff-a.
i sad ti reci da je više od 20 trgovanja jednom dionicom (5% ff-a) na nerealno visokoj cijeni relevantno.
p.s.
ne kažem ništa o vrijednosti ingre.
govorim o pogrešno shvaćenom konceptu protrgovanog volumena
Evo na temi Eig Super 24 je napisao da je slaba kupnja na Eigu. Prvo da kažem da je Buffetovo jedno od glavnih pravila da kupuj dionice koje nitko neće. Da je to dobro prvo sam se jako osvjedočio na Toz-u koji je porastao 400 % nakon što sam ga prodao a zatim još na nekoliko dionica. Zadnji slučaj je bio prioje par mjeseci. Predomislio sam se pa neću reći o kojoj je dionici riječ ali ću reći ovo. Na kupnji su bila 2 naloga.
Za mjesec dana nije bilo nijednog naloga na prodaji a dionica 400 % skuplja.
*** obrisano *** te free float… koga briga za to?
jesu li dionice likvidne? jesu. drugo je nebitno.povijest pocinje sada.
to sam i ja mislio za ATPL… [cry][cry][cry]
komentari trgovanja:
u jednom trenutku dow, nas i S&P bili su zajedno na -1.51, burzovna pomračina mjeseca,
to mora da ima neko značenje[kiss][kiss][kiss][kiss]
danas sam prvi put nakon tri godine digao margin.stavio sam samo 25% portfelja pod zalog tko da imam lufta ako padne.
sta mislite o tome?
komentari trgovanja: u jednom trenutku dow, nas i S&P bili su zajedno na -1.51, burzovna pomračina mjeseca, to mora da ima neko značenje[kiss][kiss][kiss][kiss]
strogo astrološki,
jaka konjukcija.
strogo statistički,
jaka korelacija.
strogo pivekovski,
tzv. veliki medo formacija.
tenkista
Evo na temi Eig Super 24 je napisao da je slaba kupnja na Eigu. Prvo da kažem da je Buffetovo jedno od glavnih pravila da kupuj dionice koje nitko neće. Da je to dobro prvo sam se jako osvjedočio na Toz-u koji je porastao 400 % nakon što sam ga prodao a zatim još na nekoliko dionica. Zadnji slučaj je bio prioje par mjeseci. Predomislio sam se pa neću reći o kojoj je dionici riječ ali ću reći ovo. Na kupnji su bila 2 naloga.
Za mjesec dana nije bilo nijednog naloga na prodaji a dionica 400 % skuplja.
kolega mozda se radi o betonari..[thumbsup]
e baš me zanima kako ce se sutra odvijat trgovanje u EU i kod nas jer AMERI su …………………………………………………….. http://finance.yahoo.com/#market_summary_europe
baš gledam CNN !!!! indeksi u Americi potonuli!!!!
komentari i analitičari sve samo ne pozitivni!!!!
svi kažu kako FED vodi krivu politiku!!!!
možda je najbolje propustiti sutrašnji dan!!!
definitivno je medvjeđi period!!!![cry][cry][cry]
baš gledam CNN !!!! indeksi u Americi potonuli!!!!
komentari i analitičari sve samo ne pozitivni!!!!
svi kažu kako FED vodi krivu politiku!!!!
možda je najbolje propustiti sutrašnji dan!!!
definitivno je medvjeđi period!!!![cry][cry][cry]
To je dobro što je sad crveno, znači da će sutra biti zeleno tak da i mi pozelenimo.[thumbsup]