ivek123:
”
plavi:
”
Gubitak sudskog procesa, odnosno 2?
PA to ti je već općepoznato, zato je i bio silan iskrcaj od 50 000 na niže, samo što ti ne znaš koliko su međusobna potraživanja + i – , te koliko je čega u FI , a koliko nije. Uostalom sve je to u prospektu Ingre.
A ima i dobrih stvari koje se ne znaju a uskoro, kada to prilike dopuste i bude vrijeme, će biti objavljene.
”
Ma jok to je staro….. Mislim da ce ovo na sto ja mislim ipak biti jaca vijest…. [cool] I pusti FI, braca u ingri su sklona raznim oblicima financijskog menazeringa zar ne…. [wink]
”
PA sjetit ćemo te se, ukoliko se ne objavi u roku recimo nekoliko tjedana, morat češ položiti račune OK?[thumbsup]
Nisi mi odgovorio da li je to dogovoreno?
[thumbsup]
Ajde nathane reci mu[lol]
A jeste zapeli za IGH i INGRA sva trojica.
Obje firme su u tek pocetnoj gorwth fazi.
Sta uopce gledate multiple kad se INGRA dokap a IGH nije , neusporediva i zbog businessa i zbog promjene financisjke strukture u zadnjih pola godine.
Blah..
Meni su objedobre.
Ingra vise.., ali nije da mi IGH nije dobar,
Ja jedino VDKT nevolim, eto sta cu kad nevolim
Nathan, Kucilo?
@plavi
dobro sto si ti sad zakljucio? da je ingra bolja od igh?
-pa firme se ne bave istim poslom.
-obe su ocito dobre firme
meni se cini da hard data nije toliko bitan u ovoj situaciji, davao sam ti tamo te odgovore da ne ispadne da ti ne odgovaram na pitanja, a poceo si postavljati pitanja fundamentalong znanja….
mozda ce se netko odluciti za ingru zbog toga sto si naveo, ali ja vjerujem u nase politicare i zato glasam za igh.
radi niceg drugog.
A jeste zapeli za IGH i INGRA sva trojica.
Obje firme su u tek pocetnoj gorwth fazi.
Sta uopce gledate multiple kad se INGRA dokap a IGH nije , neusporediva i zbog businessa i zbog promjene financisjke strukture u zadnjih pola godine.
Blah..
Meni su objedobre.
Ingra vise.., ali nije da mi IGH nije dobar,
Ja jedino VDKT nevolim, eto sta cu kad nevolim
Ma i meni su obje dobre, Ingra naravno više,ali čovjek već u nekoliko navrata trubi da je IGH bolja prilika od Ingre jer kao iza IGH stoji politika, pa je vrijeme da mu netko propisno i odgovori. Pri tome ništa drugo nije bitno osim toga. A i to je netočno, odnosno samo je djelomična istina.
@plavi
dobro sto si ti sad zakljucio? da je ingra bolja od igh?
-pa firme se ne bave istim poslom.
-obe su ocito dobre firme
meni se cini da hard data nije toliko bitan u ovoj situaciji, davao sam ti tamo te odgovore da ne ispadne da ti ne odgovaram na pitanja, a poceo si postavljati pitanja fundamentalong znanja….
mozda ce se netko odluciti za ingru zbog toga sto si naveo, ali ja vjerujem u nase politicare i zato glasam za igh.
radi niceg drugog.
Pa samo sam ti htio dati propisan odgovor ne jednom si napisao da je IGH bolja prilika od Ingre zbog politike, mislim da ne možeš samo tako davati procijenu toga je li neka dionica prilika ili nije. Ja sam ti malo proširio spektar nekih činjenica oko obje, i odgovorio da nije da iza Ingre ne stoji politika baš suprotno. SAmo za razliku od IGH Ingra ima utjecaja u nekoliko zemalja, političkih naravno. OK obje su OK , tebi je prihvatljiviji IGH, meni INGRA i to je to.
tigrus: ” imovina nije bitna kod igh, pa kaj oni imaju – 3 zgrade….nist, jel imovina bitna kod microsofta? ha? a gooodwill, a brand, a knowhow… prazni dzepi-prazna glava, nije ni cudo da ste popusili lovu na dionicama… IGH je tvrtka sa punovisokoobrazovanih ljudi, a što Ingra nije? Imaš na temi INGR pa pogledaj. Opet pucanj u prazno. jedna rijec – knowhow…igh radi usluge. Veliš analiza zadnje 2 godine? SAmo po cijeni jel? Dobro da si se uhvatio baš 2 godine, ali daj ti nama napravi malo usporedbu volumena i kretanja cijena na Ingri. I štoi je sa onim free floatom kod jedne i kod druge i dionicama protrgovanim u odnosu na isti. – ti napravi usporedbu, meni se neda. po meni je ovo dovoljno da je trvrtki rasla vrijednost 10 puta. Što je sa novim projektima. Koliko će rasti Ingra a koliko IGH? IGH ima monopol, a ingra ne. Nebitno je i što su fondovi u debelom minusu na Ingri? OK , bilo bi nebitno, kada bi se dogodio slom kompletne fondovske industrije u hrvata, a ako se i to dogodi, mirovinski neće propasti , a sva 4 su u Ingri i debelo su u minusu. mirovinci mogu prodati svoje dionice i kupiti druge. ok? gle ne ide… odustani. [wink] ” Tek sad vidim da si nadodavao tekst na moj, kao odgovor, veliš brand? Jel veći brand IGH ili Ingra , gledajuči šire okvire , a ne samo HR. Pa ne znam baš. To što IGH ima monopol minus je za IGH , Ingra je na tržištu a IGH trenutno još uvijek ima monopol , iako sve više ga stišču, pitanje je vremena kada će to prestati, a što onda? Uostalom svako malo Mesić ili netko od političara se dotakne IGH njihovog imena i monopola.Krivulja Ingre i porasta u kratko što je ciejna više rasla, volumeni su bili veći – idealno. Opet ponavljam na cijenama preko tržišne je protrgovan ne cijeli free float nego debelo preko toga, s druge strane IGH niti blizu toga, ujedno ima jedan od najvećih free floata u HR. Što je sa novim projektima, pa Ingra je ih u odnosu na sašanje prihode i dobit ima sigurno više od IGH. Mirovinci da će prodat svoje dionice u INgri u minusu i kupit druge? Teško , gotovo nemoguće. P.S. Tko je popušio lovu na dionicama, zar ja? [lol] [lol]
*** obrisano *** te free float… koga briga za to?
jesu li dionice likvidne? jesu. drugo je nebitno.povijest pocinje sada. tko ce se prije oporaviti?
igh na 14500 ili ingra na 60000kn?
tigrus: ” @plavi dobro sto si ti sad zakljucio? da je ingra bolja od igh? -pa firme se ne bave istim poslom. -obe su ocito dobre firme meni se cini da hard data nije toliko bitan u ovoj situaciji, davao sam ti tamo te odgovore da ne ispadne da ti ne odgovaram na pitanja, a poceo si postavljati pitanja fundamentalong znanja…. mozda ce se netko odluciti za ingru zbog toga sto si naveo, ali ja vjerujem u nase politicare i zato glasam za igh. radi niceg drugog. ” Pa samo sam ti htio dati propisan odgovor ne jednom si napisao da je IGH bolja prilika od Ingre zbog politike, mislim da ne možeš samo tako davati procijenu toga je li neka dionica prilika ili nije. Ja sam ti malo proširio spektar nekih činjenica oko obje, i odgovorio da nije da iza Ingre ne stoji politika baš suprotno. SAmo za razliku od IGH Ingra ima utjecaja u nekoliko zemalja, političkih naravno. OK obje su OK , tebi je prihvatljiviji IGH, meni INGRA i to je to.
ps. mozda kupim ingru… [wink]
ali igh necu prodati. prodati cu malo veterine…[smiley]
@ tigrus
Meni je free float jako bitan, isto kao i tržišna kapitalizacija. Čvrste ruke.
Što se tiče toga tko će se prije oporaviti nezahvalno je komentirati, ne bih u to ulazio.
DO 14 500 IGH ima 45 % , a do 60 000 Ingra podosta više, to je činjenica koja ništa ne mora značiti.
ps. mozda kupim ingru… [wink]
ali igh necu prodati. prodati cu malo veterine…[smiley]
Nemoj tako, ispast će da sam te navukao.
[wink]
Vrijedi i obrnuto što se mene tiće za IGH.[wink]
Evo kako jedna rasprava može završiti idilično, pa i u ova teška vremena, nadam se da je Vjeko zadovoljan. Aj bok sada , moram ići, pozdrav. Samo da mi Ivek javi jel ono dogovoreno ili ne.[thumbsup]
Na konkurentnom portalu dobro iznose razmišljanja o Hanfi,mirovincima i Samodolu…
I svi se slažu da bi mirovince trebalo biti sram to sto su uradili Hrvatskim građanima. I to isključivo mislim na male ljude i one koji su počeli ulagati u doba HT.
Bude se to njima vratilo na najgori moguči način.Jer ovo je sramota za nasu državu.