Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uhvatio si se sada samo djelića onoga o čemu smo raspravljali , a i tu si tanak.
PR IGH je proradio dok je ciejna bila oko 6 000 kuna, ako baš hočeš , evo da te priupitam, naime tada sam razmišljao kupiti IGH po 6 000, pa se sječam, dakle koji je razlog cjenovnog porasta od 100 % u roku samo nekoliko tjedana IGH tada od 6 000 pa do 12 000. Znaš koji ? Jedan ili event. dva fonda su tako odlučili. Svi se još sjećamo onih blokada svaki dan malo blokada u plus, pa malo u minus. Na silu se gurnulo prema 12 000 i to je činjenica. P/B IGH je preko 5, Ingre je oko 2,85, a uskoro će book Ingre biti bitno veći nego sada , zaostatak će biti i veći. Ingra 2006. prihodi 380 mil. kuna IGH? Koliki će biti porast prihoda i dobiti postotno Ingre , a koliko IGH? Što kažeš o tehničkoj analizi trgovanja dionicom koju sam ti ranije spomenuo?
O tome da su svi fondovi u Ingri trenutno u debelom minusu, za razliku od IGH. Ingra je u ovoj godini ( a ciejna je na početku godine bila 53 000 ) ugovorila novih poslova preko cijelih prihoda za 2007. možemo li isto reći i za IGH ? Ne možemo.

ti mislis da je p/b ratio bitan? e pa stvarno…koga briga za to?

IGH je ustvari firma koja ima veliki broj visoko obrazovanih ljudi. drze monopol u mnogim poljima (nadzor, certifikacija..)…oni ne izvode radove. to je bio dio Grad Faxa prije… kod igh je vrlo bitna ta soft analiza…

Što kažeš o tehničkoj analizi trgovanja dionicom koju sam ti ranije spomenuo? evo ti cijene od prije 2 godine pa sam procjeni ko je previse rastao…
O tome da su svi fondovi u Ingri trenutno u debelom minusu, – pa sta onda, tko kaze da ce se s ingrom izvlaciti iz minusa…

ja od doticnog nikad nisam vidio da zna FA, a rekao je i da bas ne ulaze po TA al’ zato prati!

al’ kad kupuje ne druka na dolje, vec kad proda

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

tigrus:

@plavi

2. IGH da ima bolji PR od Ingre? PA ne znam baš, to mi zvući kao po onj moj tata je jači od tvojeg, e baš nije.
Mogao bih se eventualno složiti da je PR jednih i drugih vrlo dobar, iako uviejk može i bolje.
3. Ne bih se složio, cjenovno prihvatljivije za male da, ali ja u dionici ipak imam rađe veće igrače, nego hrpu malih.

2. ok, neka se ekipa na forumu izjasni (objekivno) tko se bolje reklamira kroz medije… igh ili ingra. ajde glasajte
3. velikih nije puno i s njimaje lakse raditi, ali mali su ti koji odlucuju, kad masa poludi…jaka je to sila.

Uhvatio si se sada samo djelića onoga o čemu smo raspravljali , a i tu si tanak.
PR IGH je proradio dok je ciejna bila oko 6 000 kuna, ako baš hočeš , evo da te priupitam, naime tada sam razmišljao kupiti IGH po 6 000, pa se sječam, dakle koji je razlog cjenovnog porasta od 100 % u roku samo nekoliko tjedana IGH tada od 6 000 pa do 12 000. Znaš koji ? Jedan ili event. dva fonda su tako odlučili. Svi se još sjećamo onih blokada svaki dan malo blokada u plus, pa malo u minus. Na silu se gurnulo prema 12 000 i to je činjenica. P/B IGH je preko 5, Ingre je oko 2,85, a uskoro će book Ingre biti bitno veći nego sada , zaostatak će biti i veći. Ingra 2006. prihodi 380 mil. kuna IGH? Koliki će biti porast prihoda i dobiti postotno Ingre , a koliko IGH? Što kažeš o tehničkoj analizi trgovanja dionicom koju sam ti ranije spomenuo?
O tome da su svi fondovi u Ingri trenutno u debelom minusu, za razliku od IGH. Ingra je u ovoj godini ( a ciejna je na početku godine bila 53 000 ) ugovorila novih poslova preko cijelih prihoda za 2007. možemo li isto reći i za IGH ? Ne možemo.

Bitno da je kolega odustao od rasprave i time praktički priznao poraz.
[thumbsup]
A nisam se niti oznojio, mogu ja to puno bolje znaju već neki, pa staviti pokoji link , ili privitak, ali i ovo je bilo dovoljno. Očekujem sutra da tigrus uvali IGH i uđe u Ingru, ni manje ni više.[wink]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ja od doticnog nikad nisam vidio da zna FA, a rekao je i da bas ne ulaze po TA al’ zato prati!

al’ kad kupuje ne druka na dolje, vec kad proda

DA, tu si u pravo moram ti to reći, jedino ako ne kupuje po BRA analizi??
Eventualno.
Bitno je ŠTO i KADA.
[undecid]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

vipy:

plavi:

Ustvari Ivek je kupovao ako se sječam DLKV po 1800 ili..?[wink]

bitno je znati STO i KADA [lol]
sigurno je izracunao po FA da je jeftino i po TA da je dobro vrijeme

To je najbitnije naravno. Ako me sjećanje ne vara bilo je govora i o Viru tamo negdje oko 1600-1800, možda sam mu upravo ja tada prodao Viro? To bi mi puno značilo , ipak je on moj idol.[lol]
DA…BITNO JE ZNATI ŠTO I KADA.[cool]

Tesko prijatelju ali velim ti ja biti ce uskoro jeftine ingre. Jeftinije nego mislis. Nesto se tu valja iza brda a ja cekam da nacional objavi samo neka stoji ovdje na forumu za sada pa cemo se vratiti kada bude public…. [cool]

Tehnika story ce biti kindergarden za ovo…. [lol] [lol] [lol]

skype - ivek1234

@plavi

???? pa nisam odustao , upravo sam ti posalo graf gdje je vidljivo da je ingra rasla 10 puta u dvije godine , a igh 2 puta…
i onda p/b ratio… mislim stvarno…to je suvisno.

ti mislis da je p/b ratio bitan? e pa stvarno…koga briga za to?

IGH je ustvari firma koja ima veliki broj visoko obrazovanih ljudi. drze monopol u mnogim poljima (nadzor, certifikacija..)…oni ne izvode radove. to je bio dio Grad Faxa prije… kod igh je vrlo bitna ta soft analiza…

Što kažeš o tehničkoj analizi trgovanja dionicom koju sam ti ranije spomenuo? evo ti cijene od prije 2 godine pa sam procjeni ko je previse rastao…
O tome da su svi fondovi u Ingri trenutno u debelom minusu, – pa sta onda, tko kaze da ce se s ingrom izvlaciti iz minusa…

A taman sam mislio da si odustao, evo da ti odgovorim.
P/B nije bitan. Ajd dobro nije bitan, jer IGH ima preko 5 , a Ingra ispod 3. OK Sve pet.
Koga briga kolika je book vrijednost tvrtke kakve to veze ima. PA jel imovina uopće bitna? PA što ti svjetski analitičari , a i ovi kod nas uopće spominju P/B. Ma nije bitno to u opće. BTW. u USA građevinci preko 6 boooka.[wink]
IGH je tvrtka sa punovisokoobrazovanih ljudi, a što Ingra nije? Imaš na temi INGR pa pogledaj. Opet pucanj u prazno.
Veliš analiza zadnje 2 godine? SAmo po cijeni jel? Dobro da si se uhvatio baš 2 godine, ali daj ti nama napravi malo usporedbu volumena i kretanja cijena na Ingri. I štoi je sa onim free floatom kod jedne i kod druge i dionicama protrgovanim u odnosu na isti.
Što je sa novim projektima. Koliko će rasti Ingra a koliko IGH? Zašto je IGH porastao sa 6 000 na 12 000 u par tjedana? Nebitno je i što su fondovi u debelom minusu na Ingri? OK , bilo bi nebitno, kada bi se dogodio slom kompletne fondovske industrije u hrvata, a ako se i to dogodi, mirovinski neće propasti , a sva 4 su u Ingri i debelo su u minusu.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

*10yr Note -0.0800 -0.023% 3.443%
*NYMEX Crude Oil -2.97 -2.71% 106.45
Gold -42.80 [color=blue]-4.26%[/color] 961.50

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Volio bih da svi popusite lovu kad vec toliko drukate na dole ( pogotovo ti dosadnil ikovi kao Sef,Ivek….).Pa kako vam nije vise dosadno?Odnosno za koga to radite? To je puno bolje pitanje?
A i dotični moderator kako dozvoljava te postove?

plavi:

vipy:

plavi:

Ustvari Ivek je kupovao ako se sječam DLKV po 1800 ili..?[wink]

bitno je znati STO i KADA [lol]
sigurno je izracunao po FA da je jeftino i po TA da je dobro vrijeme

To je najbitnije naravno. Ako me sjećanje ne vara bilo je govora i o Viru tamo negdje oko 1600-1800, možda sam mu upravo ja tada prodao Viro? To bi mi puno značilo , ipak je on moj idol.[lol]
DA…BITNO JE ZNATI ŠTO I KADA.[cool]

Tesko prijatelju ali velim ti ja biti ce uskoro jeftine ingre. Jeftinije nego mislis. Nesto se tu valja iza brda a ja cekam da nacional objavi samo neka stoji ovdje na forumu za sada pa cemo se vratiti kada bude public…. [cool]

Tehnika story ce biti kindergarden za ovo…. [lol] [lol] [lol]

Gubitak sudskog procesa, odnosno 2?
PA to ti je već općepoznato, zato je i bio silan iskrcaj od 50 000 na niže, samo što ti ne znaš koliko su međusobna potraživanja + i – , te koliko je čega u FI , a koliko nije. Uostalom sve je to u prospektu Ingre.
A ima i dobrih stvari koje se ne znaju a uskoro, kada to prilike dopuste i bude vrijeme, će biti objavljene.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Gubitak sudskog procesa, odnosno 2?
PA to ti je već općepoznato, zato je i bio silan iskrcaj od 50 000 na niže, samo što ti ne znaš koliko su međusobna potraživanja + i – , te koliko je čega u FI , a koliko nije. Uostalom sve je to u prospektu Ingre.
A ima i dobrih stvari koje se ne znaju a uskoro, kada to prilike dopuste i bude vrijeme, će biti objavljene.

Ma jok to je staro….. Mislim da ce ovo na sto ja mislim ipak biti jaca vijest…. [cool] I pusti FI, braca u ingri su sklona raznim oblicima financijskog menazeringa zar ne…. [wink]

skype - ivek1234

P/B nije bitan. Ajd dobro nije bitan, jer IGH ima preko 5 , a Ingra ispod 3. OK Sve pet.
Koga briga kolika je book vrijednost tvrtke kakve to veze ima. PA jel imovina uopće bitna? PA što ti svjetski analitičari , a i ovi kod nas uopće spominju P/B. Ma nije bitno to u opće. BTW. u USA građevinci preko 6 boooka.

imovina nije bitna kod igh, pa kaj oni imaju – 3 zgrade….nist, jel imovina bitna kod microsofta? ha? a gooodwill, a brand, a knowhow… prazni dzepi-prazna glava, nije ni cudo da ste popusili lovu na dionicama…
IGH je tvrtka sa punovisokoobrazovanih ljudi, a što Ingra nije? Imaš na temi INGR pa pogledaj. Opet pucanj u prazno.
jedna rijec – knowhow…igh radi usluge.

Veliš analiza zadnje 2 godine? SAmo po cijeni jel? Dobro da si se uhvatio baš 2 godine, ali daj ti nama napravi malo usporedbu volumena i kretanja cijena na Ingri. I štoi je sa onim free floatom kod jedne i kod druge i dionicama protrgovanim u odnosu na isti. – ti napravi usporedbu, meni se neda. po meni je ovo dovoljno da je trvrtki rasla vrijednost 10 puta.

Što je sa novim projektima. Koliko će rasti Ingra a koliko IGH? IGH ima monopol, a ingra ne.

Nebitno je i što su fondovi u debelom minusu na Ingri? OK , bilo bi nebitno, kada bi se dogodio slom kompletne fondovske industrije u hrvata, a ako se i to dogodi, mirovinski neće propasti , a sva 4 su u Ingri i debelo su u minusu. mirovinci mogu prodati svoje dionice i kupiti druge. ok?

gle ne ide… odustani.
[wink]

New Report

Close