Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=1b0c27b7-0b46-473d-91dc-c7515186f3c8&open=sec

o hanfi

ivek123: ” ČARUGA: ” Hoćeš? ” Nemam sto ovog trena. Ali u jednoj od slijedecih rundi bi se mogli dogovoriti….. [thumbsup] ” E ivek ko te nezna skupo bi te platio.

Šta Ivek puši na zlatu. A dobro smo mu govorili da ostane ovdje na ZSE[lol]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

tigrus:
” pa ja ne znam ko je ovdje lud… stvarno!
ja mastam zato sto tvrdim da:
1. vern nece pasti ispod 85-90kn i da mu je to dno?
2. da HT nece pasti ispod 300kn ?
3. da je 2700kn dobra cijena za ERNT jebote samo ti je dividenda 10%?
4. da ATGR vise nece padati?
5. da je HT odlicna dionica sa potporom politike?
6. da je bolje kupiti IGH od INGRE zbog politicke podrske?
7. da treba diverzificirati portfelj?
8. da ne treba panicariti?

2. jesi siguran ?
5. opet isto pitanje .
6. šteta da nema smajlić thumbsdown, dobro bi došao kod ovakvih izjava…

odgovor –
2. nisam 100% siguran, ali mislim da se to nece dogoditi jer tko ce lud prodavati po tim cijenama? BF se ne bojim

5. 100% siguran
6. imas moju odgovor plavom… pa razmisli jos jedanput…

plavi:

Nama u Ingri je uvijek zanimljivo stalno je moving i nekakav happyning.
Asseti su u drugoj državi , ali je ( će ) pravno to biti sve Ingra. KAko smo nekad govorili sve je to Pešča ( danas je i Republika ) , danas možemo reći sl. i za Ingru, sve je to Ingra.[cool]

Da, imas pravo. Zacudio bi se tko se sve interesira za ulaz. [cool][cool]

Ajde nemoj zafrkavati, slobodno reci, jel arapi možda?[rolleyes]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Aj druže Jovo, ostavi se ti zlata nije to za tebe. Lijepo ti prodaj sad taj tvoj portfelj što imaš i što si ga sačuvao jer slijedeći zaron će ti jako teško pasti. Na više-godišnjem chartu GROBEX-a se razvija head & shoulders epskih proporcija. Ako se ne sačuva nivo na 3200 dna više nema. Ne znam baš koliko ima forumaša koji bi te razine mogli gledati zdravog razuma. Osim naravno par onih koji su čitali brlog i postupali po uputama a ne se pjenili i ratovali [cool]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Aj druže Jovo, ostavi se ti zlata nije to za tebe. Lijepo ti prodaj sad taj tvoj portfelj što imaš i što si ga sačuvao jer slijedeći zaron će ti jako teško pasti. Na više-godišnjem chartu GROBEX-a se razvija head & shoulders epskih proporcija. Ako se ne sačuva nivo na 3200 dna više nema. Ne znam baš koliko ima forumaša koji bi te razine mogli gledati zdravog razuma. Osim naravno par onih koji su čitali brlog i postupali po uputama a ne se pjenili i ratovali [cool]

Ne nosi svaki oblak na nebu oluju!

+plavi:

tigrus: ” 6. da je bolje kupiti IGH od INGRE zbog politicke podrske? ” Jakog li ti argumenta. Bolje napravi FA usporedbu na ovim cijenama, k tome možeš napraviti i tehničku analizu trgovanja dionicom ( ne TA koja se radi po forumu ), pa ćeš ustanoviti da je na INGR po cijenama većim od tržišne protrgovan ne cijeli free float, nego i debelo preko toga, s druge strane IGH ima jedan od najvećih free floata među dionicama u HR i daleko je od ovakve ” idilične ” situacije. Da ne govorimo o opravdanosti rasta jedne i druge dionice, iza Ingre su stajali novi projekti , dokapitalizacija, ogromni napredak u poslovanju , a koji dio toga svega ima IGH? Dalje, u INGR na ovim cijenama niti jedan fond nije u plusu ( dokap je bio po 35 000, veliki paketi su prolazili između 50 000 – 60 000 ), odnosno , što je veći bio porast dionice rastao je i promet,s druge strane iz IGH na ovim cijenama itekako ima izlaženja u plusu. Ingra je ove godine ugovorila novih poslova više nego cijeli prošlogodišnji prihodi tvrtke, a koji dio toga je IGH? SAmo najave o izlasku u regiju i Rusiju ( što ima i Ingra, upravo kuopuje Mavrovo ). Da ne govorimo da je Ingra ove godine skoro pa duplo više pala cjenovno od IGH ( a u stvari je trebalo biti obrnuto ). OK, i IGH je na ovim cjenama po meni OK, ali napisati bez argumenata ovakvu tvrdnju o tome da je IGH na ovim cijenama bolja prilika od Ingre po meni nije u redu. Ja sam naveo neke činjenice i tvrdnje pa sada ti to probaj pobiti.

moguce da je ingra po pokazateljima malo bolja, ali ima tri osnovna nedostatka u usporedbi sa igh

1. ne moze se ignorirati politicka potpora, to vrijedi za USA dionice, ali i za hrvatske dionice. Politicka potpora je vrlo bitna bas u tom gradevinskom sektoru.
2. IGH ima puno bolji PR od ingre . Kaj god se dobro dogodi radic da svima do znanja. to je bitno jer se dize prasina (pozitivna prasina) oko firme
3. IGH je cjenovno bolja od INGRE. Malim igracima je puno lakse kupiti dionicu koja ima manju cijenu jer im se nekako psiholiski cini da im rizik nije prevelik. ako meni ne vjerujes uzmi knjigu Financial management koju dijele kao litreaturu na EFZGu na MBA studiju. imas sigurno nekog frenda koji ide tamo. 6 poglavlje mislim. opisuju koje cijene je najbolje da firme imaju – raspon cijene, najbolje ti je izmedu 100 i 500 jedinica
to je bitno jer kad dodju teski dani ostaju samo “veliki” igraci prepusteni jedni drugima… i ako nitko ne zeli kupiti dionicu ona jako padne kao sto je i bio slucaj sa ingrom, jamnicom, konzumom..itd…

sad ces opet reci da nisam uopce usao u analizu financijskih izvjestaja, ali su po tome firme tu negdje – slicne po kvaliteti…p/e = 33 i p/e = 31….pa nema diferencijacije u tom pogledu

ovo sto sam naveo je soft analiza koja moze stvoriti onu tanku liniju koja dijeli dobru investiciju od vrhunske investicije…
ili ako bas hoces – dobrog brokera od vrhunskog brokera…

[tongue]

1. Politička potpora za što? Za HR? Iza Ingre stoji predsjednik republike Mesić , što je opće poznato, iza Ingre HDZ , OK, ali gdje je politička potpora u regiji i inozemstvu IGH? Ingra ima utjecaja i veza još iz dana bivše nam Juge, uostalom upravo kupuju ili su već kupili utjecaj u Makedoniji, o bliskom istoku da i ne govorimo. Razni multimilijarderi i šeici sa bliskog istoka su kučni prijatelji sa nekim članovima Uprave Ingre. Toga je bilo u tisku PD Nacional itd. Toliko o političkom utjecaju jednih i drugih.
2. IGH da ima bolji PR od Ingre? PA ne znam baš, to mi zvući kao po onj moj tata je jači od tvojeg, e baš nije.
Mogao bih se eventualno složiti da je PR jednih i drugih vrlo dobar, iako uviejk može i bolje.
3. Ne bih se složio, cjenovno prihvatljivije za male da, ali ja u dionici ipak imam rađe veće igrače, nego hrpu malih.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

nastavak:

Uostalom Ingri nije problem napraviti stock split ukoliko se procijeni da je to u interesu dioničara, ali IGH zato treba doseći ovakve razine, pa da bude cjenovno nedostupan hrpici ” malih ulagača”.
Što se tiće FA uzeo si samo jedan podatak uzmi sve pa usporedi, i pri tom napravi projekciju budućih poslova, jednih i drugih.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ko je je tebe potezao za jezik?

Druže dežurni i vječiti teoretičaru.

Prepisuj iz knjiga pa kopiraj na forum ko i do sada.

Iskrivljuj činjenice to ti za sada odlično ide.

Kad je tržište u padu ti se raspiši ko i do sada.

Kad raste umuli se ko i uvjek i ne piši tjednima.

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

@plavi

2. IGH da ima bolji PR od Ingre? PA ne znam baš, to mi zvući kao po onj moj tata je jači od tvojeg, e baš nije.
Mogao bih se eventualno složiti da je PR jednih i drugih vrlo dobar, iako uviejk može i bolje.
3. Ne bih se složio, cjenovno prihvatljivije za male da, ali ja u dionici ipak imam rađe veće igrače, nego hrpu malih.

2. ok, neka se ekipa na forumu izjasni (objekivno) tko se bolje reklamira kroz medije… igh ili ingra. ajde glasajte
3. velikih nije puno i s njimaje lakse raditi, ali mali su ti koji odlucuju, kad masa poludi…jaka je to sila.

@Čaruga pa šta si onda visio kod mene u brlogu kad ne valjam, koji te je đavo međedima nosio… a sada imaš 30% gubitaka. A samo da si jednom poslušao šta se tamo pisalo sad bi bio miran čovjek i ne bi te strah i strepnja izjedali

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

…Na više-godišnjem chartu GROBEX-a se razvija head & shoulders epskih proporcija. Ako se ne sačuva nivo na 3200 dna više nema. ..[cool]

E druže RealBear, sad ga pretjera…

Nastaviš li ovako pisati, više nitko neće ozbiljno shvaćati tvoje postove.

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

New Report

Close