Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plavi:

Pa ne radim ti ja u Ingri, pa da to znam.
Bude, polako, pa kad kupe Mavrovo biti će skoro ko Bechtel tvrtka , mehanizacije i ljudstva koliko hočeš.

Pitanje samo hoce li Dropulicka htjeti cekati a i asseti su u drugoj drzvavi. No dobro, biti ce zanimljiivo u svakom slucaju. [cool][thumbsup]

Nama u Ingri je uvijek zanimljivo stalno je moving i nekakav happyning.
Asseti su u drugoj državi , ali je ( će ) pravno to biti sve Ingra. KAko smo nekad govorili sve je to Pešča ( danas je i Republika ) , danas možemo reći sl. i za Ingru, sve je to Ingra.[cool]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Gold -41.30[color=blue] -4.11% [/color]963.00

Kaj si se ti uvaljao u zlato kada ga tako zudsno pratis??? [lol] [lol] [lol] [lol]

Btw stop loss je bio na 1006 USD [lol] [lol] [lol] [lol]

skype - ivek1234

Kupujem zlato po 300

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Kosovo priznato. Mozemo u miru dalje.
GFI, NATO.

Mea parvitas.

Koliko se plaća provizija za zlato?[lol]

ČARUGA: ” Gold -41.30[color=blue] -4.11% [/color]963.00 ” Kaj si se ti uvaljao u zlato kada ga tako zudsno pratis??? [lol] [lol] [lol] [lol] Btw stop loss je bio na 1006 USD [lol] [lol] [lol] [lol]

Bio, bio sad je najlakše bubnut ath pa reći da je tu bio stop loss.
Evo 300 ako hoćeš da te spasim[lol]

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

pa ja ne znam ko je ovdje lud… stvarno!
ja mastam zato sto tvrdim da:
1. vern nece pasti ispod 85-90kn i da mu je to dno?
2. da HT nece pasti ispod 300kn ?
3. da je 2700kn dobra cijena za ERNT jebote samo ti je dividenda 10%?
4. da ATGR vise nece padati?
5. da je HT odlicna dionica sa potporom politike?
6. da je bolje kupiti IGH od INGRE zbog politicke podrske?
7. da treba diverzificirati portfelj?
8. da ne treba panicariti?

2. jesi siguran [wink]?
5. opet isto pitanje [smiley].
6. šteta da nema smajlić thumbsdown, dobro bi došao kod ovakvih izjava…

You either do it right or you get eliminated!

ČARUGA:

Bio, bio sad je najlakše bubnut ath pa reći da je tu bio stop loss.
Evo 300 ako hoćeš da te spasim[lol]

***obrisano***

sumnjam u takvu situaciju jako, mada mi pase jer sam od buraza sad dobio obavijest da mu treba lova i morat cu do kraja mjeseca prodat pol portfelja[cry] .Treba sad smislit i izaci sa nulom a do ljeta mi vraca 70% kesa,kakve sam srece tada ce crobex biti 5000[undecid]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

tigrus: ” 6. da je bolje kupiti IGH od INGRE zbog politicke podrske? ” Jakog li ti argumenta. Bolje napravi FA usporedbu na ovim cijenama, k tome možeš napraviti i tehničku analizu trgovanja dionicom ( ne TA koja se radi po forumu ), pa ćeš ustanoviti da je na INGR po cijenama većim od tržišne protrgovan ne cijeli free float, nego i debelo preko toga, s druge strane IGH ima jedan od najvećih free floata među dionicama u HR i daleko je od ovakve ” idilične ” situacije. Da ne govorimo o opravdanosti rasta jedne i druge dionice, iza Ingre su stajali novi projekti , dokapitalizacija, ogromni napredak u poslovanju , a koji dio toga svega ima IGH? Dalje, u INGR na ovim cijenama niti jedan fond nije u plusu ( dokap je bio po 35 000, veliki paketi su prolazili između 50 000 – 60 000 ), odnosno , što je veći bio porast dionice rastao je i promet,s druge strane iz IGH na ovim cijenama itekako ima izlaženja u plusu. Ingra je ove godine ugovorila novih poslova više nego cijeli prošlogodišnji prihodi tvrtke, a koji dio toga je IGH? SAmo najave o izlasku u regiju i Rusiju ( što ima i Ingra, upravo kuopuje Mavrovo ). Da ne govorimo da je Ingra ove godine skoro pa duplo više pala cjenovno od IGH ( a u stvari je trebalo biti obrnuto ). OK, i IGH je na ovim cjenama po meni OK, ali napisati bez argumenata ovakvu tvrdnju o tome da je IGH na ovim cijenama bolja prilika od Ingre po meni nije u redu. Ja sam naveo neke činjenice i tvrdnje pa sada ti to probaj pobiti.

moguce da je ingra po pokazateljima malo bolja, ali ima tri osnovna nedostatka u usporedbi sa igh

1. ne moze se ignorirati politicka potpora, to vrijedi za USA dionice, ali i za hrvatske dionice. Politicka potpora je vrlo bitna bas u tom gradevinskom sektoru.
2. IGH ima puno bolji PR od ingre . Kaj god se dobro dogodi radic da svima do znanja. to je bitno jer se dize prasina (pozitivna prasina) oko firme
3. IGH je cjenovno bolja od INGRE. Malim igracima je puno lakse kupiti dionicu koja ima manju cijenu jer im se nekako psiholiski cini da im rizik nije prevelik. ako meni ne vjerujes uzmi knjigu Financial management koju dijele kao litreaturu na EFZGu na MBA studiju. imas sigurno nekog frenda koji ide tamo. 6 poglavlje mislim. opisuju koje cijene je najbolje da firme imaju – raspon cijene, najbolje ti je izmedu 100 i 500 jedinica
to je bitno jer kad dodju teski dani ostaju samo “veliki” igraci prepusteni jedni drugima… i ako nitko ne zeli kupiti dionicu ona jako padne kao sto je i bio slucaj sa ingrom, jamnicom, konzumom..itd…

sad ces opet reci da nisam uopce usao u analizu financijskih izvjestaja, ali su po tome firme tu negdje – slicne po kvaliteti…p/e = 33 i p/e = 31….pa nema diferencijacije u tom pogledu

ovo sto sam naveo je soft analiza koja moze stvoriti onu tanku liniju koja dijeli dobru investiciju od vrhunske investicije…
ili ako bas hoces – dobrog brokera od vrhunskog brokera…

[tongue]

Nama u Ingri je uvijek zanimljivo stalno je moving i nekakav happyning.
Asseti su u drugoj državi , ali je ( će ) pravno to biti sve Ingra. KAko smo nekad govorili sve je to Pešča ( danas je i Republika ) , danas možemo reći sl. i za Ingru, sve je to Ingra.[cool]

Da, imas pravo. Zacudio bi se tko se sve interesira za ulaz. [cool][cool]

skype - ivek1234

Čitam forum susjedne nam države i tamo za Zagrebačku burzu kažu da je uzrok ovakvog pada manipulacija velikih fondova.

Kolega to svi znaja od SAMODOLA preko ŠUKERA pa do SANADERA i opet ništa od toga nama je jedino ostalo da šutimo i trpimo pa ko koliko izdrži

ČARUGA: ” Hoćeš? ” Nemam sto ovog trena. Ali u jednoj od slijedecih rundi bi se mogli dogovoriti….. [thumbsup]

E ivek ko te nezna skupo bi te platio.

New Report

Close