Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

” U cijelosti potpisujem! Možda bi nadodao da će u USA trebati LIKVIDIRATI još jednu jaku investicijsku banku, Lehman, da bi se sanirala upala koja je izazvana špekulativnim akcijama u trgovini s derivatima. Inače, Buffet je derivate prozvao kao glavnog krivca za ovakve lomove na burzama. Derivate je nazvao “oružjem za masovno uništenje” na burzama!

a da to ipak nema veze s leverage?
povusi neke slicnosti s margin-ima
pogledaj sto su derivati i sto ti sve nude…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Ono jučer je bilo ko prst u d….
Pradviđam danas….
Danas se nastavljaju prometi od 50 mil kuna. Stabilizacija razine. Opet dosada.

@roger

Mislim da je tako kolega. Jedino ako se bude malo jače udaralo po asku bumo u +, a pošto znamo kakva je situacija, vrlo teško ostvarivo, plus mislim.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Naravno da su derivati najveće zlo koje može postojati (uz margin kredite). Ali zlo za nas, a ne za njih. Derivati omogućavaju legalnu manipulaciju cijenama u zastrašujućim razmjerima. Ne znam kada će to sve stati, ali stari JPM bi to sigurno znao da je živ.

Hell is Empty and all the Devils are Here

Evropa otvara u zelenilu,,,,,,,,,,,,,,,ali kako će to nama pomoći ?????Nemam pojma,,možda

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

guster: ” dobro jutro gospodo. molim vas vaša predviđannja za danas. ja mislim da bi danas crobex mogao završiti u blagom plusu što naravno nakon onog masakra juče nije za neočekivat ” S obzirom da se racunaju prosjecne od jucer, mislim da nista od +

mislim da se crobex ne računa u odnosu na prosječnu nego u odnosu na trenutnu cijenu dionica.
neka me netko ispravi ako griješim

dobro jutro gospodo. molim vas vaša predviđannja za danas. ja mislim da bi danas crobex mogao završiti u blagom plusu što naravno nakon onog masakra juče nije za neočekivat

Ja jucer predvidio tocno (na zalost).
Pa da probamo i danas.
Daljni pad, jeftino je ali moze biti i jos jeftinije (Fond Manageri vjerujem dijele to misljenje).
Oni koji su ulazili nakon pocetka korekcije prije Nove Godine te u 1 mj, su u minusu od 30 %.
Igra zivaca, strah od globalne situacije, kapitalizacija, te preslagivanje portfolia velikih ulagaca (kojim zele smanjiti izlozenost na duzi period) ce donjeti vrlo selektivan rast odredenih izdanja na period od godinu dana.
USA ode u bananu, Dick moli Saudijce da povecaju proizvodnju nafte.
Daljni pad je tu, moze potegnuti do 3500, a kakav je bio pokolj jucer, na zalost jos i nize.
Sentiment je grozno tmuran i ne ocekuj brzi oporavak.

AZ? Hvala, ne.

kakav paradoks. Jučer je bio Dan poduzetnika, govornici, premijer, predsjednik, Todorić svi koji nešto znače u RH. Dok su oni pričali i pijuckali lomilo se tržište ko kuća od karata. Zar je to poruka koja se trebala poslati EU.
Valjda su nešto od strategija ostavili i za tržište kapitala. To ćemo tek vidjeti , ali preokret barem mali nužan je već DANAS.

"Svi žive od toga da nešto prodaju" - Robert L. Stevenson

Gle prvi nalog na mladini, mozda je skriveni????

Evropa otvara u zelenilu,,,,,,,,,,,,,,,ali kako će to nama pomoći ?????Nemam pojma,,možda

Ma ja tu europu i ameriku uopce vise ne gledam.. eventualno sloveniju i beograd al zadnje vrijeme ni oni nisu mjerilo… ostali smo sami na sebi (a to nikako nije dobro), moja prognoza da ce cijene ”past” na jucerasne zakljucne al na manjem prometu do 60 mil. a onda sutra mozda rast, mozda, ma majku mu mora vise[angry] [lol]

Glory, glory, Man United!!

Više sam nego siguran u današnji daljni pad Leda,Zvijezde,Konzuma,Jamnice ,Tiska,Belja, Gledajte danas i uživajte.[bye]

Pametan covjek zamjecuje sve. Glupi na sve ima neku zamjerku

Evo malo tablica. U njima se vidi koje dionice bi mogle dalje bubnuti.
Ovo su podaci od prošlog tjedna.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

prodaja je pre velika da bi rasli! ….

Cookie Monster

New Report

Close