hmm..mirovinskim fondovima nitko ne garantira da će eventualnim ulaskom zadržati ove nivoe cijena dionica ,naprotiv moglo bi se dogodit da oni uđu a ostali to iskoriste za svoj izlazak…
..izgleda da su mudriji nego smo mislili,,,,vesele se još jeftinijem dokupu…[lol] [lol] [lol]
kako sam ljut na fondove [angry] [angry] [angry] [angry] [angry] [angry] [angry]
čim me netko ponovo od njihovih agentića pita da ulažem kod njih možeš mislit koje ću im predavanje održat.
Fondovi testiraju dokle to može ići. čak i ruše nemilice !
ja neću prodavat makar propo. kredit nemam i lova mi netreba. mogu ja čekat ali oni ne….
Trebaju plačat agentiće, najam i ostala sr.
baš me zanima dali bi kod nas burza rasla da nam ekonomija propada a u americi cvatu ruže
[angry] [angry] [angry]
Four Signs Financials May Be Bottoming
Crobex danas je pao -5.51%,ali se da primjetiti da je HT -2.12%,a INA -1.55%,a te dvije dionice čine oko 26% udjela u crobex.Izuzmo li ove dvije dionice crobex je danas pao oko 8-9%.
Ova korekcija najbolje pokazuje u koje dionice vrijedi ulagati (HT,INA).
Čvrste,dobre,dionice,kojima u pravlju veliki igrači.
Ajmo ovako – ako netko kupuje ingru po 60000 kn, a mjesec-dva kasnije kaže da je cijena od 35000 precijenjena 30-50%, a taj netko je upravitelj najvećeg mirovinskog fonda u državi, onda je taj netko u najmanju ruku nesposoban, laže, nešto prikriva, mulja ili sve zajedno. I onda taj netko zaslužuje suđenje ili u najmanju ruku nečastan otkaz. Ali ne. Btw, kakvo je bilo očitovanje?
Kolega, možda bi se kupnja Ingre na 60.000, ATPL na 3.500 i inih atraktivnih dionica na ATH cijenama od strane mirovinaca mogla protumačiti i kao vrlo promišljen potez s dvostrukim djelovanjem:
1.Naveli su ostale sudionike tržišta na krivi zaključak kako će te cjenovne razine biti čvrsto branjene
2.Ako imate namjeru rušiti cijene, trebaju vam dionice, a s kojima tada lupate po bidu. Dakle, mirovinci su trebali dionice, a u tom trenutku su cijene dionica bile takve kakve su bile. Njima nebitno. Naime, da Ste takav mega igrač na tržištu kapitala, manju količinu Ingre kupljene na 60.000 Vam ne bi bio problem žrtvovati za konačni cilj potpunog rušenja i potom sakupljanja na bagatelnim razinama.
Nažalost, burza ne poznaje Fair play…
Premješteno iz teme: [color=blue]DLKV (Dalekovod d.d.)[/color]
Da to danas slučajno nije izbio 3. svjetski rat, a mediji kriju od nas. Za svaki slučaj popalio sam sve televizore i radio, da budem u toku! [lol]
kako sam ljut na fondove [angry] [angry] [angry] [angry] [angry] [angry] [angry]
čim me netko ponovo od njihovih agentića pita da ulažem kod njih možeš mislit koje ću im predavanje održat.
Fondovi testiraju dokle to može ići. čak i ruše nemilice !
ja neću prodavat makar propo. kredit nemam i lova mi netreba. mogu ja čekat ali oni ne….
Trebaju plačat agentiće, najam i ostala sr.
baš me zanima dali bi kod nas burza rasla da nam ekonomija propada a u americi cvatu ruže
[angry] [angry] [angry]
Stara narodna lijepo kaže, “Ko se ljuti, uvalim mu kruti”, rekli bi fondovi.
A sutra opet igranje uz sleep & play, sleep & play…
U prijevodu, ko vas sve je.. kad oćete kruha bez motike.
Naime, da Ste takav mega igrač na tržištu kapitala, manju količinu Ingre kupljene na 60.000 Vam ne bi bio problem žrtvovati za konačni cilj potpunog rušenja i potom sakupljanja na bagatelnim razinama. Nažalost, burza ne poznaje Fair play…
ovo su datumi kad je reif OMF prodavao INGR:
5.11.2007 -25
18.12.2007 -63
19.12.2007 -3
20.12.2007 -5
ostali OMF-ovi vidljivi u top 10 nisu prodavali
baš vam teorija i ne drži vodu
budd:
”
Ajmo ovako – ako netko kupuje ingru po 60000 kn, a mjesec-dva kasnije kaže da je cijena od 35000 precijenjena 30-50%, a taj netko je upravitelj najvećeg mirovinskog fonda u državi, onda je taj netko u najmanju ruku nesposoban, laže, nešto prikriva, mulja ili sve zajedno. I onda taj netko zaslužuje suđenje ili u najmanju ruku nečastan otkaz. Ali ne. Btw, kakvo je bilo očitovanje?
”
Kolega, možda bi se kupnja Ingre na 60.000, ATPL na 3.500 i inih atraktivnih dionica na ATH cijenama od strane mirovinaca mogla protumačiti i kao vrlo promišljen potez s dvostrukim djelovanjem:
1.Naveli su ostale sudionike tržišta na krivi zaključak kako će te cjenovne razine biti čvrsto branjene
2.Ako imate namjeru rušiti cijene, trebaju vam dionice, a s kojima tada lupate po bidu. Dakle, mirovinci su trebali dionice, a u tom trenutku su cijene dionica bile takve kakve su bile. Njima nebitno. Naime, da Ste takav mega igrač na tržištu kapitala, manju količinu Ingre kupljene na 60.000 Vam ne bi bio problem žrtvovati za konačni cilj potpunog rušenja i potom sakupljanja na bagatelnim razinama.
Nažalost, burza ne poznaje Fair play…
Fondovi su totalna katastrofa. Mislim da će se postići toliki kontra efekt da više nikome neće biti ni na kraj pameti ulagati u fondove i dionice. Već sada neki koji su razmišljali o kupovini dionica i nisu jer je to rizično, na velika zvona pričaju i hvale se da su pametno napravili i da samo budale (i ja spadam u njih) ulažu u dionice. Velika većina koji su ušli na tržište će se povući, a oni koji nisu neće više nikada ni razmišljati o ulasku.
Pitanje? Na koliko je bio Crobex kad je Novoselac rekao za precjenjenost 30-50%?
gringo:
”
Naime, da Ste takav mega igrač na tržištu kapitala, manju količinu Ingre kupljene na 60.000 Vam ne bi bio problem žrtvovati za konačni cilj potpunog rušenja i potom sakupljanja na bagatelnim razinama. Nažalost, burza ne poznaje Fair play…
”
ovo su datumi kad je reif OMF prodavao INGR:
5.11.2007 -25
18.12.2007 -63
19.12.2007 -3
20.12.2007 -5
ostali OMF-ovi vidljivi u top 10 nisu prodavali
baš vam teorija i ne drži vodu
Fondovi očito i nisu nešto značajno prodavali. Meni se čini da oni igraju pametnu taktiku. Lijepo koriste situaciju u svijetu i ne kupuju ništa i puštaju da cijene padaju, jer su oni jedini koji mogu ustaviti pad. Na ovaj način nitko im ništa ne može dokazati da su krivi, niti ih se može prisiliti da kupuju. Oni će lijepo čekati da se situacija smiri i tek kada budu sigurni da se stabiliziralo onda će krenuti u kupovinu. Fondovi posjeduju popriličnu količinu slobodno keša, ali ne žele još ulaziti.