Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Wall Street u zelenom… a ovaj Bear Stearns me stvarno fascinira… tjedni pad mu je 96 % [shocked]… stvarno se trži za bescjenje sad.

You either do it right or you get eliminated!

Ne bih se složio. Zašto onda DOW nije pao? Kriza je ipak u americi i to poprilična, a ne kod nas. Pa mi smo fuckin emerging market, a ne amerika, ne znam što je ljudima

Zasto DOW nije pao?!
Jer nema ni Kosovo, ni Sanader, ni Eu ni ZERP.

Ajmo ovako – ako netko kupuje ingru po 60000 kn, a mjesec-dva kasnije kaže da je cijena od 35000 precijenjena 30-50%, a taj netko je upravitelj najvećeg mirovinskog fonda u državi, onda je taj netko u najmanju ruku nesposoban, laže, nešto prikriva, mulja ili sve zajedno. I onda taj netko zaslužuje suđenje ili u najmanju ruku nečastan otkaz. Ali ne. Btw, kakvo je bilo očitovanje?

Taj koji je kupio INGRU po 60 000 bas se pitam gdje je danas.
Otkaz mu je najmanja kazna [undecid]

Mea parvitas.

Dok se u americi vile od 600 kvadrata na top lokacijama s bazenom prodaju ispod cijene zagrebačke garsonjere, dok američke banke svakodnevno otpisuju milijarde (i sebi smanjuju aktivu za milijarde), hrvatske banke posluju bolje nego ikada. I sve ostale hrvatske tvrtke posluju bolje nego ikada. Prema tome, treba li pasti DOW radi recesije i potpunog kolapsa bankarskog sektora ili CROBEX radi toga što se par srba gađaju blatom u Mitrovici?

Hell is Empty and all the Devils are Here

Čitam nekoliko dioničarskih foruma i ne mogu vjerovati kakav pesimizam.
Pa zar ste svi poludjeli?!? Ja sam od danas u minusu 20% i ne sekiram se baš previše.
Do minus 50% ima još puno [rolleyes]
Izgleda da je većina ovdje uložila novce za koje si ne mogu priuštiti da ih izgube.
Hebiga, tko je tako ulagao prekršio je prvo pravilo dioničarstva.
Osobno sam i priželjkivao ovakav scenarij.
Malo razmislite… bolje pad od 30% u tjedan dana nego u recimo 6 mjeseci.
Što prije dno to prije stabilizacija i oporavak.
A i promet vam govori nešto. 130 milja kuna . Pa netko je to iskeširao i kupio bez beda!
Samo su nalijetali na pažljivo postavljene male hrpice naloga svaki niži od prethodnog.
Da ne pričam još koliko je dionica par sati bilo na -9.5 %, tik do blokade. A budale nalijeću.
A nalijetat će i sutra ovi sa sporim paljenjem. Bit će pretpostavljam još veći promet i još
veći pad!! Kad se roka onda se roka!
I šta bu te postigli ako sad izađete a ne gori vam pod petama zbog margina?
Recimo da ste imali 100000 krvavo zarađenih kuna….sada recimo da ste u gubitku i imate 70000 u
dionicama….sutra prodate (pošto sigurno ne budete prvi+ provizija brokeru) i dobijete 65000 u cashu…
I di onda s tim?!? Inflacija je sigurnih 6% što uz recimo super ultra povoljnu buba špara štednju XY banke
od recimo 4% daje -2% godišnje (fantastično zar ne?!?) a ako imate više love i uložite u nekretnine
riskirate vrlo vjerojatnu krizu u trgovini nekretninama (zbrojite dva i dva…ako burza padne i štednja građana
se istopi, tko će kupovati te vaše nekretnine?)
Dakle, držte pune gaće dionica jer će one i dalje biti jedini način da taj svoj ostatak ostatka portfelja
ponovo uvećate!

Koja volatilnost na Wall Streetu… malo 1 % dole pa gore, pa sad opet dole…[undecid]

Ajmo ovako – ako netko kupuje ingru po 60000 kn, a mjesec-dva kasnije kaže da je cijena od 35000 precijenjena 30-50%, a taj netko je upravitelj najvećeg mirovinskog fonda u državi, onda je taj netko u najmanju ruku nesposoban, laže, nešto prikriva, mulja ili sve zajedno. I onda taj netko zaslužuje suđenje ili u najmanju ruku nečastan otkaz. Ali ne. Btw, kakvo je bilo očitovanje?

meni su odgovorili
Poštovani gospodine LookaBorna

Slijedom Vašeg upita informiramo Vas da detaljne podatke o portfelju AZ obveznih i
dobrovoljnih mirovinskih fondova uvijek možete pogledati na našim Internetskim
stranicama http://www.azfond.hr/, kao i na službenim stranicama Hrvatske agencije za
nadzor financijskih institucija (HANFA)
http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&LANG=HR&AKCIJA=10. Godišnja izvješća za 2007.
godinu svih mirovinskih fondova biti će javno objavljena 31.03.2008.
Na našim stranicama također objavljujemo i tjedni pregled tržišta koji daju naši fond
manageri.
Nadamo se da ćete razumjeti i prihvatiti naš odgovor da na pitanja o budućim
ulaganjima AZ fondova ne možemo detaljno odgovarati jer se ipak radi o povlaštenim
informacijama o kojima se ne raspravlja čak ni u AZ fondu izvan prostorija Portfolio
managera.

Za dio Vaših pitanja koja su vjerojatno proizišla iz medijskih objava, informiramo
Vas da su neke od njih dosta nezgodno interpretirane od strane novinara, na što smo
već reagirali putem demantija.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Robert Mežnar
Voditelj odjela upravljanja
odnosima s članovima

Allianz ZB d.o.o.
I. Lučića 2a/14
10000 Zagreb

tel: +385 1 46 99 623
fax:+385 1 46 99 601
e-mail: robert.meznar@azfond.hr

ja sam dobio gore navedeno ocitovanje a Vi?
45 min u razgovoru s voditeljem odjela upravljanja nisam dobio odgovornost heada da je gosp. Novoselec kriv za nešto, demantij je išao u Jutarnjem u nekoliko redaka.
a Hanfa
Ozana Bašić
10000 Zagreb, Miramarska 24b
Tel.: 01 6173 424
Fax: 01 4811 406
e-mail: ozana.basic@hanfa.hr

Hanfa je samo regulator i postupili su sukladno zakonu procesuirali prema navedenom “odredbe članka 14. stavak 1., a u vezi s člankom 13. Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga („NN“, br. 140/05 )”

što su Vama rekli?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Sad sam baš čuo da je jedan investitor izgubio milijardu dolara u jednom ili 2 dana na Bear Stearnsu, tj. na bottom fishingu. Heh, a mi se brinemo za svoje bijedne gubitke [smiley]…

Sutra je po meni finele finala i samo treba mudro odigrat.
No pričekajmo da krene trgovina pa bude situacija mnogo jasnija, al
nebi trebalo biti nekih iznenađenja.

wunderkind:

ovi ameri guze cijeli svijet i svi rokaju do besvijesti zbog njih, a oni jedini valjda ne padaju! [lol]

I Soroš i Buffet su Ameri…čisto tako bezveze

soroš je mađar[cool]

Glory, glory, Man United!!

U trenutku kad čitavo tržište pada neselektivno, na svakoj dionici ima po par pametnjakovića koji se hvale da su prognozirali pad baš te dionice. Svaka čast samo onim medvjedima koji su imali generalnu spiku

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

17. 03. 2008. | 18:58
Crni ponedjeljak: Najveći pad na burzi u nekoliko godina
Crobex -5,22 %: Dionice padale i 20 posto
Autor Snježana Mlinarević

Najcrnji dan na Zagrebačkoj burzi u posljednjih nekoliko godina. Od početka trgovanja počeo je pad dionica nalik na rušenje bez zadrške. Samo dvije dionice – HT i Ina, iako i one u minusu – uspjele su držati burzovni indeks Crobex na minus 5,22 posto, iako je u tijeku dana Crobex zaronio i do 6,67 posto.

Dobar promet
Razina od 3.793 bodova najniža je u zadnjih godinu dana, a nije dosegnuta ni u kontinuiranom padu burze početkom siječnja i tijekom veljače. Pad burze znatno je veći nego što to pokazuje Crobex jer su više od 10 posto padale uglavnom sve značajne dionice koje nisu uključene u Crobex.

Drastičan pad zahvatio je Ledo sa 15 posto, Belje 11, Atlantsku plovidbu 12, Dalekovod 12, IGH 13, Ingru 8.11, Jadroplov 10,11, Jamnicu 19,81, Konzum 11,10, Končar 10,96, Luku Ploče 11, Lošinjsku 10,65 posto i tako redom. Malo je dionica koje jučer nisu zabilježile dvoznamenkaste minuse.

Drastičan pad tržišta pratio je relativno dobar promet, veći od 120 milijuna kuna, no analitičari kažu da je trebao biti i veći s obzirom na prilike koje su se otvarale slobodnim padom pojedinih dionica. Upravo je to razlog za zabrinutost jer tržište očito nije dovoljno likvidno da reagira u ovakvim situacijama.

Što se jučer događalo i zašto je osvanuo crni ponedjeljak? Zagrebačka burza ranjiva je već mjesecima uz stalne uspone i padove, a jučer su se na nju srušile negativne vijesti sa zapadnih tržišta. Razarajuće su djelovale vijesti s europskih burzi, čiji su indeksi tonuli od tri do pet posto, pa je Crobex pratio taj trend.

Vijest da se u Americi događa senzacionalno preuzimanje banke Bear Stearns, koju je za dva dolara preuzeo JP Morgan, potopila je europske indekse, a Crobex je oko 15 sati dosegnuo najnižu razinu tijekom dana – minus 6,67 posto.

Upućeni u trgovanje kažu da su se tijekom dana, nakon početnog negativnog trenda, uključili panični rasprodavači dionica, pogotovo mali, ali i fondovi su jučer kupovali i prodavali dionice. Velik pad prouzročio je probleme dioničarima s margin kreditima, tako da se bezglavo prodavalo. Kupnja je, pak, na trenutke zastajala unatoč niskim cijenama jer se nije mogla procijeniti dubina pada.

Podcijenjene dionice
Ovakav dan teško da će se ponoviti u ovakvom izdanju jer su sada cijene pojedinih dionica znatno podcijenjene. Atlantska je, primjerice, izgubila na vrijednosti oko 50 posto za nekoliko mjeseci, Konzum 40, Dalekovod 40 i Ledo više od 50 posto, Ingra gotovo 50osto… Rasle su rijetke dionice, poput Ericssona zbog navodno izgledne dividende.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Stranci povlače lovu zbog nelikvidnosti u SAD-u….
Ali di je tome kraj…..kad završe ovi opet će rušit mirovinci……
Sprdačina od burze i to je to……

Firme nam posluju bolje nego ikada, isto tako i banke….
Pozivnica za NATO
Za 18 mjeseci pristupanje u EU

Neobjašnjivo da nitko od domačih mirovinskih fondova koji grcaju u parama ne stabilizira tržište

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

New Report

Close