tigrus:
”
beholder: ” Danas je počeo pokolj bikova…prava požarna rasprodaja… osim onih koji su pobjegli u HT, pa su spremni držati dionicu kao obveznicu idućih 5 godina, neka se oporavku ne nadaju idućih X godina[bye] ovi što su ulazili u hdel, agrokorove dionice, ingru, lrh, dlkv i slične dionice na ath izražavam sućut… e sada koliko ja pratim ovaj forum (a pratim) tu su proteklih mjeseci pisali ljudi koji su vam kad jo crobex nije pao ni 10% govorili da sve pokratite i čekate u kešu bolja vremena…ali još jednom su glasniji bili neuki i arogantni…stoga mi baš i nije žao većine te ekipe… što je tu jevec , meni je većina love u HTu i ako bude u idućim godinama yield 6-8% možda pobjedim inflaciju…margine sam pozatvarao, a nove mi ne pada na pamet uzimati sada….možda za godinu-dvije [thumbsup] do tada latergija ” pa ja sam “pobjegao” u HT vec odavno i ne diram nista… kaj je tu je… kao sto sam vec rekao ranije – vise vjerujem HTu nego CASHu, jer HT nece zastraniti , a ja bi mogao napraviti neku glupost i uci u “jeftinu ” kupnju… i naravno popusiti 15 % u tri dana…
evo prijedloga potrfelja, teska defanziva – HT 75%, VERN 7%, ATGR 5%, ERNT 7%, IGH 6% iako ove dionice imaju i sjajan potencijal rasta kad se trziste oporavi…
”
Evo moga prijedloga: HT 100%. To je moje stanje od prošloga tjedna. Dokupio sam još HT-a prošli tjedan i danas i to je sve. Neću više ništa kupovati niti prodavati. Sva jaja su u istoj košari bilo to pametno ili ne. Ionako ne živim od burze, a za par godina ću valjda nešto i zaraditi. Ako ništa drugo sačuvat ću živce. Pozdrav.
Neznam šta da kažem katastrofa, kažeš HT je sigurna luka po meni nije budući dolaze braniteljske dionice i radničke moje mišljenje je da će dionice HT 12. 04 dosta pasti i ja sam sam dosta veliki dioničar HT ali me strah svega ovoga što slijedi jer će ponuda biti tako velika da kakva god bila kupnja to neće moći progutati.
Vrana: ” tigrus: ” evo mojih par pravila za investiranje: 1. investirati samo u likvidne dionice 2. investirati u dionice koje imaju dobre financijske pokazatelje – (to se moze nauciti lako iz knjige analiza financijskih izvjestaja, Lajos Zager, citajete samo analizu pomocu pokazatelja, to je dovoljno cak i ako ne znate nista o racunovodstvu) 3. kupovati dionice kojima se zna dno , npr. VERN oko 90kn, relativno su sigurne su i dionice koje su nedavo bile u IPOima 4. kupovati dionice koje imaju veliki porast prihoda i dobiti npr, HT 10% – (pazi i izbjegavaj: prihod moze biti i od prodaje tvornice npr, podravka, to se vidi u financ izvjestajima) 5. diverzificirati portfolio na razne sektore – usluge HT, distribucija ATGR, gradevina IGH, … itd. ne kupovati dionice iz istog sektora…(financial mamagement , poglavlje o diverzifikaciji portfelja) 6. kad je ovakvo – bear market – brzo ulaziti u kupnju i prodaju , uzmi 1 % i bjezi 7. kupovati dionice koje imaju politicku podrsku jer smo malo trziste, npr. bolje IGH nego INGRA, super je i HT 8. izbjegavati dionice koje su imale jako veliki rast u zadnjih 6 mjeseci… npr. LEDO.. eto, nadam se da sam nekome pomogao… ” Bla, bla, bla… Nagadjas i pojma nemas (bez uvrede). ” Sva tvoja teorija pada u vodu,pa zar je moguće da svi sektori padaju,zar je moguće da padaju dionice koje povećavaju prihode i dobit te dijele dividendu,ovo ima vise sa psihologijom nego ekonomijom,i dalje držim da je bolje pogoditi kad kupiti nego sto kupiti!Ovo sto se desava bas i nema u knjigama![rolleyes]
tocno, ali ima veze sa logicnim zakljucivanjem.
svima (fond managerima) je jasno da ako odu narodne dionice u kur.c i ovo malo povjerenja u trziste ce nestati.
ma sto ja sad tu objasnjavam, evo ti rezultati na burzi pa vidi i sam.
imas moj preijdlog potrfelja , pa vidi koliko je otporan.
ako je netko popusio lovu na ledi i ingri – zao mi je.
na vrijeme sam pisao u sto treba investirati.
rijeka: ” tigrus: ” beholder: ” Danas je počeo pokolj bikova…prava požarna rasprodaja… osim onih koji su pobjegli u HT, pa su spremni držati dionicu kao obveznicu idućih 5 godina, neka se oporavku ne nadaju idućih X godina[bye] ovi što su ulazili u hdel, agrokorove dionice, ingru, lrh, dlkv i slične dionice na ath izražavam sućut… e sada koliko ja pratim ovaj forum (a pratim) tu su proteklih mjeseci pisali ljudi koji su vam kad jo crobex nije pao ni 10% govorili da sve pokratite i čekate u kešu bolja vremena…ali još jednom su glasniji bili neuki i arogantni…stoga mi baš i nije žao većine te ekipe… što je tu jevec , meni je većina love u HTu i ako bude u idućim godinama yield 6-8% možda pobjedim inflaciju…margine sam pozatvarao, a nove mi ne pada na pamet uzimati sada….možda za godinu-dvije [thumbsup] do tada latergija ” pa ja sam “pobjegao” u HT vec odavno i ne diram nista… kaj je tu je… kao sto sam vec rekao ranije – vise vjerujem HTu nego CASHu, jer HT nece zastraniti , a ja bi mogao napraviti neku glupost i uci u “jeftinu ” kupnju… i naravno popusiti 15 % u tri dana… evo prijedloga potrfelja, teska defanziva – HT 75%, VERN 7%, ATGR 5%, ERNT 7%, IGH 6% iako ove dionice imaju i sjajan potencijal rasta kad se trziste oporavi… ” Evo moga prijedloga: HT 100%. To je moje stanje od prošloga tjedna. Dokupio sam još HT-a prošli tjedan i danas i to je sve. Neću više ništa kupovati niti prodavati. Sva jaja su u istoj košari bilo to pametno ili ne. Ionako ne živim od burze, a za par godina ću valjda nešto i zaraditi. Ako ništa drugo sačuvat ću živce. Pozdrav. ” Neznam šta da kažem katastrofa, kažeš HT je sigurna luka po meni nije budući dolaze braniteljske dionice i radničke moje mišljenje je da će dionice HT 12. 04 dosta pasti i ja sam sam dosta veliki dioničar HT ali me strah svega ovoga što slijedi jer će ponuda biti tako velika da kakva god bila kupnja to neće moći progutati.
ok, tocno je da se ne moze ignorirati cinjenica da postoje braniteljske dionice…
ali , ipak… cijena moze pasti do npr. 300 u tom danu. i to je to. imas onda dividendu i nato itd…
sada je bio silazni trend, a ako se vec tako bojis pricekaj da malo ht skoci, pa prodaj.
ja sam jednom prezivio 275 kn na HT i ponovno cu ako se to dogodi.
kak oces. do sada sam sve pogodio..pa ti vidi.
inace ovako ti je objasnjeno u gotovo svoj dostupnoj literaturi .
pogledaj malo moje prijasanje postove i usporedi ih sa sadasnjom situacijom pa procjeni.
toj pogodak nema veze sa navedenim pravilima mogo si se drzat pravila i svejedno okinut 30%
po meni jedini pogodak su oni kaj su u cashu od nove godine.. njima svaka cast, ali ako oni misle zaradit i nama se moraju barem vratit dionice prema tim vrijednostima… ja zadovoljan sa recimo
1.1.2009. CROBEX=5000, godina u minusu jebiga al ako gledamo kak je sad.. to izgleda ko science fiction
To što je Belex u plusu, to ništa ne znači. Doslovno 95% indexa u europi je u minusu danas bilo.
Vaš link
Pogledajte malo druge forume koji se ne bave isljucivo dionicama i danas su dionice jedna od glavnih tema, pa cete vidjet primitivnost puka kad se radi o dionicama a pogotovo ovim braniteljskim… padaju komentari tipa.. dabog da to sve propalo, jedan frajer radi u HT-u i moli boga da svi ostanu bez dionica HT-a… ima i budala tipa: hebe se meni ja sam ulozio u fondove ko da oni ne mogu propast… itd. Što vise to gledam to se manje cudim ovim rasprodajama. Ulagat u znanje i nista drugo (iako ni to nije nikakvo jamstvo)
Samo nek se prodaje …kamo srece da nam svi domaci fondovi propadnu kad toliko podcijenjuju nasu imovinu i uvijek nam netko drugi treba reci da imamo puno toga sta bi netko drugi zelio ….http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=2095e3f0-0e61-42a3-bb59-6d6ca97db9cb&ref=lastadd…….Fond koji upravlja imovinom vecom od 2 Bilijuna Dollara….Strah me i racunat koliko je to kuna..[smiley]
evo mojih par pravila za investiranje: 1. investirati samo u likvidne dionice 2. investirati u dionice koje imaju dobre financijske pokazatelje – (to se moze nauciti lako iz knjige analiza financijskih izvjestaja, Lajos Zager, citajete samo analizu pomocu pokazatelja, to je dovoljno cak i ako ne znate nista o racunovodstvu) 3. kupovati dionice kojima se zna dno , npr. VERN oko 90kn, relativno su sigurne su i dionice koje su nedavo bile u IPOima 4. kupovati dionice koje imaju veliki porast prihoda i dobiti npr, HT 10% – (pazi i izbjegavaj: prihod moze biti i od prodaje tvornice npr, podravka, to se vidi u financ izvjestajima) 5. diverzificirati portfolio na razne sektore – usluge HT, distribucija ATGR, gradevina IGH, … itd. ne kupovati dionice iz istog sektora…(financial mamagement , poglavlje o diverzifikaciji portfelja) 6. kad je ovakvo – bear market – brzo ulaziti u kupnju i prodaju , uzmi 1 % i bjezi 7. kupovati dionice koje imaju politicku podrsku jer smo malo trziste, npr. bolje IGH nego INGRA, super je i HT 8. izbjegavati dionice koje su imale jako veliki rast u zadnjih 6 mjeseci… npr. LEDO.. eto, nadam se da sam nekome pomogao…
pa di si bio do sad?
možda je ovo buy signal
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=2095e3f0-0e61-42a3-bb59-6d6ca97db9cb&open=sec
Ovo danas je bio pokolj neviđen od osnutka ZSE !
možda je ovo buy signal http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=2095e3f0-0e61-42a3-bb59-6d6ca97db9cb&open=sec
Možda tek nakon ulaska u NATO i EU, ne verujem prije.