danas samo 2,8% minusa… [thumbsup]
4%
toćnije 3,77
Miro25: ” danas samo 2,8% minusa… [thumbsup] ” 4%
5%
Zahvaljujući pozitivnom rezultatu svih ostalih, SASX-10 je uvećao vrijednost čak 4,97 posto.
koliko je crobex?
-5,51
Znate na sta me ovo sve vise podsjeca- Jer se sjecate afere u Engleskoj o covjeku koji je neprestano kupovao iste dionice (mislio je da ce rast) koje su bile u padu da si sreze prosjek a da nije imao odobrenje za te kupnje. Pa su na kraju toliko pale da vise nije mogao sakriti gubitke (napravljen je i film prema istinitom dogadaju). Znate o kojem slucaju je rijec? Osjecam se isto kao i on.[cry]
tork:
”
Crobex?
”
Pa ima na http://www.zse.hr na naslovnici live koliki je CROBEX i koliki je rast/pad
RASPAD!!!
Nemojte se ljutit al već mi je pun kufer vaših margina.
bez brige kolega ne bus dugo cuo za njih
evo mojih par pravila za investiranje:
1. investirati samo u likvidne dionice
2. investirati u dionice koje imaju dobre financijske pokazatelje – (to se moze nauciti lako iz knjige analiza financijskih izvjestaja, Lajos Zager, citajete samo analizu pomocu pokazatelja, to je dovoljno cak i ako ne znate nista o racunovodstvu)
3. kupovati dionice kojima se zna dno , npr. VERN oko 90kn, relativno su sigurne su i dionice koje su nedavo bile u IPOima
4. kupovati dionice koje imaju veliki porast prihoda i dobiti npr, HT 10% – (pazi i izbjegavaj: prihod moze biti i od prodaje tvornice npr, podravka, to se vidi u financ izvjestajima)
5. diverzificirati portfolio na razne sektore – usluge HT, distribucija ATGR, gradevina IGH, … itd. ne kupovati dionice iz istog sektora…(financial mamagement , poglavlje o diverzifikaciji portfelja)
6. kad je ovakvo – bear market – brzo ulaziti u kupnju i prodaju , uzmi 1 % i bjezi
7. kupovati dionice koje imaju politicku podrsku jer smo malo trziste, npr. bolje IGH nego INGRA, super je i HT
8. izbjegavati dionice koje su imale jako veliki rast u zadnjih 6 mjeseci… npr. LEDO..
eto, nadam se da sam nekome pomogao…
Belex Promena % + 4,23 %
Belex Promena % + 4,23 %
ekipa vidla da kod nas ulaganje nema smisla pa otisla u beograd. ipak oni imaju vise potencijala, stabilnu vladu i ulaze u uniju za 2-3 godine[yawn][yawn]