ja nestrpljivo čekam da commodities bubble rokne u mp3! [wink] [cool]
Nisi jedini…[proud]
Najveći svjetski proizvođači nafte su Saudijci a oni su i vlasnici 10-ak posto američke ekonomije, nisam ekonomist pa neznam kakvog to ima utjecaja na moguću trgovinu naftom u dolarima ili eurima. Mislim da su Iranci prešli na Euro. Ima li tko kompetentan za ovakva razmišljanja?
Nisam kompetentan, laički odgovor.
Prelaskom sa dolara na euro, brojne milijarde dolara bi morale biti konvertirane u euro, kako bi kupci mogli plaćati naftu. Puno dolara na “asku”, “bid” se povlači. A za Euro nabidavanje.
Dolar daljnje slabi, euro jača, zbog velike promjene u ponudi/potražnji.
To bi bio strašan potres na tržištu novca. Vjerujem da bi bilo i novog rata na Bliskom istoku.
BTW, nekidan je uz Iran i Venezuela najavila promjenu na euro.
Paulson: Govt Will Act to Aid Economy
Sunday March 16, 2:01 pm ET
By Jeannine Aversa, AP Economics Writer
Treasury Secretary Henry Paulson Says Bush Administration Will Act to Calm Chaotic Economy
WASHINGTON (AP) — The Bush administration will “do what its takes” to stabilize chaotic markets [/b]and minimize the economic damage, Treasury Secretary Henry Paulson said Sunday after a tumultuous week capped by the government rescue of a teetering investment bank.
http://biz.yahoo.com/ap/080316/paulson_credit_crisis.html?.v=7
Foto5:
”
Najveći svjetski proizvođači nafte su Saudijci a oni su i vlasnici 10-ak posto američke ekonomije, nisam ekonomist pa neznam kakvog to ima utjecaja na moguću trgovinu naftom u dolarima ili eurima. Mislim da su Iranci prešli na Euro. Ima li tko kompetentan za ovakva razmišljanja?
”
Nisam kompetentan, laički odgovor.
Prelaskom sa dolara na euro, brojne milijarde dolara bi morale biti konvertirane u euro, kako bi kupci mogli plaćati naftu. Puno dolara na “asku”, “bid” se povlači. A za Euro nabidavanje.
Dolar daljnje slabi, euro jača, zbog velike promjene u ponudi/potražnji.
To bi bio strašan potres na tržištu novca. Vjerujem da bi bilo i novog rata na Bliskom istoku.
BTW, nekidan je uz Iran i Venezuela najavila promjenu na euro.
nema im druge jer US im obezvredjuje zaradu,dobro za EU lose za amere.Zasto se Europa ujedinila,pa valjda da bude jaca ekonomska sila od US i da konacno stari kontinent vodi trziste.Kak ce to proci ko zna [undecid]
Ipak će Ameri učiniti sve, pa i novi rat na Bliskom istoku, samo da vrate petrodolar u igru.
Zapravo i nije vlada primarno u igri…dotični financijski krugovi.
Ako smijem primjetiti, u prošlom tjednu se više TOP10 u dionicama iskrcavalo nego u pretprošlom.
Nije mi jasno zašto se iskrcavaju na nižim cijenama od predprošlog tjedna.
Možda je nespretnost, a možda je i vjera u daljnji pad.
ja nestrpljivo čekam da commodities bubble rokne u mp3! [wink] [cool]
Dal se to ikad dogodilo u povijesti?
Ako smijem primjetiti, u prošlom tjednu se više TOP10 u dionicama iskrcavalo nego u pretprošlom. Nije mi jasno zašto se iskrcavaju na nižim cijenama od predprošlog tjedna. Možda je nespretnost, a možda je i vjera u daljnji pad.
za prošlu srijedu,četvrtak i petak će tek izaći podaci na SDA…
Vrana ti se ismijavas ali ja govorim ozbiljno i nikad ne bih spominjao Crobex na 38000. Ovaj tjedan bude pokazao kaj ce se dogoditi.
Potpuno sam ozbiljan kada kazem da cemo na 3800.
Samo jos za 3500 nisam siguran. [lol] No neki moji proracuni i to navode kao moguci scenariji.
kako se nekome žuri..[proud]
http://www.cnbc.com/id/23634660/for/cnbc/
NEW YORK – Investment bank Bear Stearns Cos. was close to an emergency deal Sunday to be bought by JPMorgan Chase & Co., with both sides rushing to complete negotiations before markets opened in Asia. Bear Stearns was forced into a government-led bailout on Friday after finding itself unable to meet the demands of lenders and customers trying to pull their cash out.
ludlum: ” Vrana ti se ismijavas ali ja govorim ozbiljno i nikad ne bih spominjao Crobex na 38000. Ovaj tjedan bude pokazao kaj ce se dogoditi. ” mora se dogoditi odbijanac,mora,mora,mora…[undecid] to mi je vec mantra [thumbsup]
Moze se dogoditi puno toga. I da nas za sedam dana prime po hitnom postupku u EU nasa burza bi nastavila padati. Na neke stvari se ne moze utjecati ma koliko mi svi skupa zajedno sa fondovima svih vrsta htijeli preokrenuti. Prirodne cikluse je nemoguce zaustaviti ni promjeniti. Imajte to uvijek na umu. 2006 i 1007 su bile godine anomalija i sad se stanje vraca u normalu.