Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vrana ti se ismijavas ali ja govorim ozbiljno i nikad ne bih spominjao Crobex na 38000. Ovaj tjedan bude pokazao kaj ce se dogoditi.

mora se dogoditi odbijanac,mora,mora,mora…[undecid]

to mi je vec mantra
[thumbsup]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

“Cijenim misljenje ali jos uvijek spadam u medvjede i mislim da pravi show tek slijedi od polovice 4. mjeseca. Evo i par zanimljivih linkova…

Te crne slutnje iliti mračne prosudbe o slomu WM šire oni koji su u zlatu jer mu, sukladno njihovom dugoročnom investiranju, treba porast cijena.
A kad ti ivek budes prestao kupovat gold-r-a jer mu je cijena značajno porasla, oni će se počet iskrcavat i opet si na istom. Zapravo si kao i mi u cashu ili dionicama, samo druga oznaka. [lol]
Nije da se veselim, al’ najbolje ću proći jer u smeću koje nastane štakori (ratusi) dolaze na svoje. [smiley][lol]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

mile1984
korisnik od: 06.03.2008.

Naš burza već pada sedam dana za redom, pa to nije normalno pa ni američka u kojoj je recesija, ni srpska kojoj je pala vlada nisu padale sedam dana za redom.byebye
http://www.vjesnik.hr/htm…3/15/Clanak.asp?r=gos&c=3

Točno veli Mile pa mi smo gori i od balkanaca srba naša sramota.[angry]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Što idući tjedan očekivati od Wall Streeta?
Tomislav Petrov
tomislav.petrovatcharbusiness.hr 16.03.2008 12:24
Pročitaj komentare(9)
Analitičari portala The Wall Street Journal očekuju od američke središnje banke da u utorak smanji ključne kamatne stope sa trenutnih tri na samo 2,25 posto. Također očekuju da će investicijske banke Goldman Sachs, Lehman Brothers, Morgan Stanley i Bear Stearns objaviti visoke gubitke i u nedostatku likvidnosti sve češće posezati za prekonoćnim pozajmicama američke središnje banke.

rušenje kamatne stope….do sad je svako rušenje rezultiralo kratkotrajnim zelenilom…a je li ovo ono pravo…ono koje če okrenuti tržišni tijk..hmmm. ili samo gašenje požara koji još uvjek bukti…

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Što idući tjedan očekivati od Wall Streeta? Tomislav Petrov tomislav.petrovatcharbusiness.hr 16.03.2008 12:24 Pročitaj komentare(9) Analitičari portala The Wall Street Journal očekuju od američke središnje banke da u utorak smanji ključne kamatne stope sa trenutnih tri na samo 2,25 posto. Također očekuju da će investicijske banke Goldman Sachs, Lehman Brothers, Morgan Stanley i Bear Stearns objaviti visoke gubitke i u nedostatku likvidnosti sve češće posezati za prekonoćnim pozajmicama američke središnje banke. rušenje kamatne stope….do sad je svako rušenje rezultiralo kratkotrajnim zelenilom…a je li ovo ono pravo…ono koje če okrenuti tržišni tijk..hmmm. ili samo gašenje požara koji još uvjek bukti…

Bear Stearns je već objavio, Čak si i Morgan Stanley i Grad New York radili bailout u petak. Zbog toga je i market išao dolje u petak. Goldman ti je objavio otpis od 3B $ i to uglavnom zbog pada neke kineske banke u koju su investirali. To je u ovim vremenima čak i jako dobar rezultat.

Ovo nije ono pravo ali će pomoći. Pravo će biti kada saznamo gdje je dno, a to ćemo saznati kada Citi i USB iznesu svoje otpise.

Mislim da će rezati 1%, barem se nadam 🙂

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

svakim daljnjim rezanjem kamata FED-a automatski prouzroci slabljenje dolara i povecanje inflacije sto je refleksija na poskupljenje nafte sto osjeti cijeli svijet.Pa sad vidi kak dalje,tada nafta od 200$ i nije takav SF uz jos par rezanja FED-a.EU automatski nije vise konkurentan slabom dolaru pa i EU nastrada.Sve je to povezano,fuj[undecid]

ivek123:

… Naime, isti oni ‘think-tankovi’ koji su još prije godinu-dvije u mjesec točno predvidjeli početak pucanje tikve napuhane američke (i svjetske ekonomije) predviđaju potpuni krah svjetskih financijskih tržišta za kolovoz ili rujan 2008
[/u]

Majstore previše si se ufurao u ulogu !!!
Ovo je ipak previše i od tebe !
Plašiš ljude bez veze !

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

ivek123: ” … Naime, isti oni ‘think-tankovi’ koji su još prije godinu-dvije u mjesec točno predvidjeli početak pucanje tikve napuhane američke (i svjetske ekonomije) predviđaju potpuni krah svjetskih financijskih tržišta za kolovoz ili rujan 2008[/u] Majstore preiše si se ufurao u ulogu !!!

gledaj ja jesam po prirodi optimista al ni to nije nemoguce.Glavna osnovica svih trzista je NAFTA.Najbolje sto bi trebalo napraviti i spasiti cijeli svijet,biti neovisan o US trzistu je NAFTU prebaciti na euro.Tada dobijas stabilnu cijenu i dolar moze sto hoce.EU bi preuzeo glavnu rijec u svijetu i Euro veliku moc

OPEC i dalje tvrdi da nafte ima dovoljno sto i je istina ali spekulanti dizu cijenu nafte zbog sve slabijeg dolara i zaradjuju na spekulacijama . zbog toga nafta poskupljuje,preskupa nafta moze destabilizirati sva trzista i doci do sloma trzista.Kada bi naftu prebacili na trgovanje sa Eurom ,svi spekulanti bi izgubili jer cijena nafte bi bila stabilna

OPEC i dalje tvrdi da nafte ima dovoljno sto i je istina ali spekulanti dizu cijenu nafte zbog sve slabijeg dolara i zaradjuju na spekulacijama . zbog toga nafta poskupljuje,preskupa nafta moze destabilizirati sva trzista i doci do sloma trzista.Kada bi naftu prebacili na trgovanje sa Eurom ,svi spekulanti bi izgubili jer cijena nafte bi bila stabilna

Vaš link

Da li je ovo signal osjetne korekcije???

Najveći svjetski proizvođači nafte su Saudijci a oni su i vlasnici 10-ak posto američke ekonomije, nisam ekonomist pa neznam kakvog to ima utjecaja na moguću trgovinu naftom u dolarima ili eurima. Mislim da su Iranci prešli na Euro. Ima li tko kompetentan za ovakva razmišljanja?

Treba zaradit za jedrenje...zapravo već jesam

OPEK se boji da bi smanjenje poslovne aktivnosti u US moglo smanjiti potražnju za naftom. Ako oni podignu proizvodnju nafte, a ekonomija još uspori onda bi moglo doći do naglog pada cijene nafte.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close