Dobro zbori imenjak[smiley]
Nebih se jedino slozio bas da su dionice padale bezrazlozno odnosno plasiranja losih vjesti.
Sjetimo se samo Kosova, ZERPa naravno US marketa koji je naravno automatki utjecao na LSE i INU i HT.
Naravno jasno mi je da tamo manje vise kolo vode nasi igraci ali u nekom drugom ozracju sigurno bi se naslo stranih igraca kojima bi INA i HT bili puno zanimljiviji a kakav bi to utjecaj imalo na nas market tesko bi bilo i zamisliti.
Uzmite za primjer da je HT dosao do 450kn koliko bi se novaca oslobodilo i preusmjerilo u druge dionice ne bih se cudio crobexu preko 6000
Samo da se ne ostvare moje slutnje, i ocekivanja ljudi koji imaju znanje da Crobi ide prema 3500-3600 do 5 mj. ” Kad ste svi u crnim tonovima da i ja zacrnim onda do kraja?[lol] Sigurni ste u toku i čuli ste za Tibet i kinesko pokazivanje mišića? A čuli ste možda o inicijativi za bojkotom olimpijskih igara? A čuli ste za Johna Titora, putnika iz budućnosti i njegova predskazanja iz 2000-e? Jedno od njih je da će US bojkotirati OI 2008. Evo vam link i tekst iz 2007.Vaš link Tko sad neće skupljati zalihe?[proud]
Navodno Johna Titor je rekao da će se 2015. godine izbiti III Svjetski rat, sa 3. milijarde mrtvih.
Tako da nam je ostalo još 7 godina trgovanja na ZSE, a novac koji zaradimo ionako nećemo moći potrošiti.
A najbolji mi je tekst kod slow stohastic-a:
Code: c0000005
ACCESS VIOLATION
Address: ….
Puko i program od muke [lol]
solidan clanak Is Wall Street Close to a Bottom?
http://biz.yahoo.com/ap/080315/wall_main.html
Analiticari u US sa W.S. ( imas na yahoo.com.fin) govore da je dosla US burza do dna i očekuju oporavak.Idući tjedan rezu se kamatne stope za cc 0,50%,dolaze dobra izvj…. Kod nas je bila žestoka korekcija ali imamo odlicne vijesti: dolaze FI izvjesca,dolaze izv.za 1 Q,ovo oko Zerpa rjeseno i dobijamo ubrzani ulazak u EU,dolazi nam predsjednik US da nam da pozivnicu za Nato.To bude popraćeno sa svih svjetskih tv kuća.A to povlaći investitore,uz to nam jepodignut kreditni rejting investiranja….Dolaze dobri dani.
nista od toga.. sve dok se ne smiri kriza vani koja nema nikakve veze s nama (ili ipak ima?)… u takvom okruzju racionalno je reagirati kao i svi.. a to je ne kupovati i polako prodavati ako se ukaze prilika
a ako se Bear Stearns i JP Morgan ne dogovore oko takeovera vec u ponedjeljak onda cete vidjet apokalipsu… onda ni Fedovo spustanje kamate u utorak nece pomoci
Nije mi jasno kaj vi tražite na nasoj burzi?Pa nismo miSrbija,BiH,Kosovo…..mi smo država ( imamo propusta )koja ulazi ubrzano u EU i dobiva ulaznicu za NATO ( 2.4.2008.).Nase firme rade odlično,rezultati su super,dolazi do privatizacija ( u roku 1-2god sigurno Končara,Podravke,Brodogradilišta,Petrokemije…).Strani ulagači će se dobro potući za nase firme jer oni znaju kaj se dogada kad si blizu ulaska u EU.
Au US budi bez brige da ce bitiovaj tjedan sve odigranokaktreba.U utorakizlaze rezultati G.S.(NAJBOLJE U ZADNJIH PAR GODINA-TAKO NAJAVLJUJU,REZANJE KAMATNIH STOPA…) tak da sam siguran da je kod njih ovo dno.
A kod nas je stvar dana kad ce krenuti kupnja……
Tkojedužeu ovomposlu znakaj se je dogodilo2005.god !
Tad su se dionice spustile 30 % iu roku 3mjeseca se jesve oporaviloinapravilopreokret za 100%.
Bilo je govora da nam se prekidaju razgovori za EU,Gotovina,problemi u US……
Sve je tobilopomaloalinajvise je biloskupljanjajeftinih dionica inoviuzlet.
Kaj ti mislis da nasi glavni investitori ne misle napraviti u ovom kratkom periodu jedan ciklus za jos 100-200% po dionicama koje rade i vrijede?
Ili mislite da će to dati strancima da oni zarade?Pa nismo im htjeli dati Zerp a ne ovo bogatstvo.
Nasi glavni igrači su jako pametni,imaju novac,uigrani su…..
Na namaj e da se strpimo,kupujemo ( tko ima priliku ) i da čekamokad će vlak krenuti.Kome se žuri taj će iskakati naprvoj stanici ( Crbex cc 4500 ) ,neki na drugoj ( Crobex cc 5000) a neki će dočekati zadnju stanicu— EU.
ovo u nas me podsjeća na:
http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/art-2008,3,15,,112389.jl
Na namaj e da se strpimo,kupujemo ( tko ima priliku ) i da čekamokad će vlak krenuti.Kome se žuri taj će iskakati naprvoj stanici ( Crbex cc 4500 ) ,neki na drugoj ( Crobex cc 5000) a neki će dočekati zadnju stanicu— EU.
A neki ce kupovati (na Crbex cc 38000).
Vrana ti se ismijavas ali ja govorim ozbiljno i nikad ne bih spominjao Crobex na 38000.
Ovaj tjedan bude pokazao kaj ce se dogoditi.
Naš burza već pada sedam dana za redom, pa to nije normalno pa ni američka u kojoj je recesija, ni srpska kojoj je pala vlada nisu padale sedam dana za redom.[bye][bye]
Vaš link