pattaya:
”
No, zar ne misliš da si sada apsolutno pretjerao?
”
Evo ti izvor koji ces mozda ipak vise cijeniti. Govori defakto vrlo slicno samo “uvijeno” a to ljudi vole jer se onda cude kada ispadne “hard landing”:
Pa šta oćeš ti reći da si ti tu na forumu da nas spasiš od propasti i sloma i da ne dozvoliš da izgubimo novce.
Čovjek ti je dobro rekao kupi namjernica za par godina i otiđi u atomsko sklonište ili u svoj brlog i ne izlazi otuda.
Ako kažeš da će doći do sloma tržišta lijepo prodaj ako još imaš koji dionici i idi svojim putem.
Oćeš mi objasniti koja je tvoja uloga na ovemo forume osim što od sebe praviš budalu.
Pa šta oćeš ti reći da si ti tu na forumu da nas spasiš od propasti i sloma i da ne dozvoliš da izgubimo novce.
Forum je mjesto gdje se suceljavaju odredjena misljenja koja bi trebala biti bazirana na odredjenim argumentima. Ja sam argumente dao u nekim od linkva. Vi telci (bikova vise nema) samo frkcete ali niti od jednog zadnje vrijeme nisam cuo niti dobio ikakav argument za iznesene tvrdnje. Btw. ovo su komentari trgovanja a ne “komentari Iveka”.
Ako kažeš da će doći do sloma tržišta lijepo prodaj ako još imaš koji dionici i idi svojim putem.
Slom trzista je uvijek opcija a ne samo sada. U principu dolazi iznenada i bez najave. Ja uvijek idem svojim putem.
Oćeš mi objasniti koja je tvoja uloga na ovemo forume osim što od sebe praviš budalu.
VIX.
Ovo za budalu necu komentirati. Malo mi je ispod casti. NHF: [thumbsup]
Slom trzista je uvijek opcija a ne samo sada. U principu dolazi iznenada i bez najave. Ja uvijek idem svojim putem.
[thumbsup][thumbsup], majstor ivek širi optimizam, sada ako dođe do sloma onda to neće biti iznenada jerbo svi pričaju o tome
Ok, SAD je u recesiji i to je vrlo ozbiljna stvar koja se fokusira na sva svjetka trzista.
Postoji li razlike između našeg i US marketa? Pa vrlo vjerojatno postoje itekakve posto su njima u ovakvim trenucima navodno prihvatljive dionice sa YD 1,5.-2,5% a na trziste im utjece neznam sto sve ne a kod nas se manje vise sve svodi na igru fondova i to pretezito OIF u zadnje vrijeme koji su ipak nakon rusenja trzista dobili jednu stabilizacijku ulogu.
Zbilja ne vidim svrhu potpunog generaliziranja trzista, pojedinih sektora i dionica-uvjek ce neke dionice-sektori iskociti iz kolotecine.
Dali bi nama pomoglo pozitivnije ozracje na svjetskim trzistima? Sigurno bi posto znamo da njima trguje na LSE ali isto tako pomoglo bi i pozitivnije ozracje na regionalnom trzistu jer su nasi fondovi poprilicno uvaljeni tamo i moguce je da ce se vaditi na domacem trzistu zbog vrlo niske regionalnih trzista.
Da li nam sljedi stagnacija? Gotovo sigurno da, nece to samo tako poletit, dugo se vec muvamo na mjestu, svi su poprilicno iscrpljeni
Daki ce dionice padati? Neke sigurno hoce a za neke sam osobno poprilicno siguran da su na svom dnu
Da li treba rasprodati svoje dionice? Pa ako ih nisi do sada rasprodao ima li smisla to sada napravit kada smo poprilicno sigurni da nam je trziste u fazi smanjivanja broja sudionika i velikom padu prometa a svi znamo da je to faza kupovanja a ne rasprodaje?!
Ok, SAD je u recesiji i to je vrlo ozbiljna stvar koja se fokusira na sva svjetka trzista.
To je po meni vrlo upitno. Jobless claims je na 353K. U recesiji on ide debelo preko 400K. Rast izvoza na godišnjoj razini 13% i to dok je dollar bio 1,4. Koliki će biti rast izvoza sada kada je na 1,56.
Inače nema ništa od stagflacije koju je Ivek najavljivao prije dva tjedna. CPI za februar je 0,0% usprkos rastu cijena nafte.
Analiticari u US sa W.S. ( imas na yahoo.com.fin) govore da je dosla US burza do dna i očekuju oporavak.Idući tjedan rezu se kamatne stope za cc 0,50%,dolaze dobra izvj….
Kod nas je bila žestoka korekcija ali imamo odlicne vijesti: dolaze FI izvjesca,dolaze izv.za 1 Q,ovo oko Zerpa rjeseno i dobijamo ubrzani ulazak u EU,dolazi nam predsjednik US da nam da pozivnicu za Nato.To bude popraćeno sa svih svjetskih tv kuća.A to povlaći investitore,uz to nam jepodignut kreditni rejting investiranja….Dolaze dobri dani.
Najvažnije je da nam turistička sezona prođe dobro,onda nema straha.Polako ćemo se oporavit i idemo naprid.Koliko dosad vidim nije došlo nijedno katastrofalno izvješče.[cool][pray]
Analiticari u US sa W.S. ( imas na yahoo.com.fin) govore da je dosla US burza do dna i očekuju oporavak.Idući tjedan rezu se kamatne stope za cc 0,50%,dolaze dobra izvj…. Kod nas je bila žestoka korekcija ali imamo odlicne vijesti: dolaze FI izvjesca,dolaze izv.za 1 Q,ovo oko Zerpa rjeseno i dobijamo ubrzani ulazak u EU,dolazi nam predsjednik US da nam da pozivnicu za Nato.To bude popraćeno sa svih svjetskih tv kuća.A to povlaći investitore,uz to nam jepodignut kreditni rejting investiranja….Dolaze dobri dani.
Govorli su to i prije, pa je sve išlo dolje. Međutim, za mene se ključna stvar desila u petak kada je objavljeno da je CPI u februaru bio 0,0%, što znači da inflacije praktično nije bilo. To daje FED-u mogućnost da reže interest rate drastično. Mislim da će rezati 0,75%, ali ni 1,0% ne bi bilo iznenađenje. Rezanje od 0,5% bi bilo enormno razočarenje za investitore. Poklopilo se da utorak sa rezultatima izlazi Goldman Sachs, što će povratiti povjerenje u bankarski sektor. No iza toga treba očekivati i daljnje otpise i loše izveštaje.
Mislim da bi DJ u slijedećem tjednu mogao rasti 500, a možda čak i 1000 bodova. Naravno pod uvijetom da FED reže 0,75% ili 1%. Isto tako mislim da to neće imati osobitog utjecaja na Crobex.
Eto, Radic oprao ruke u maniri najnauljenijeg gospodina (ni za glavu ni za rep). Kakvo svjetsko mazanje ociju. Grdi slom se nadzire, postoje veliki napori na obje strane Atlantika da se sprijeci, ali vise nisam siguran u bezbolno rijesenje. A sto je najgore u cijeloj prici za mene, 100% sam u dionicama, a sto mi je hebeno cudno je promjena tona Von Brauna za 180 stupnjeva. Samo da se ne ostvare moje slutnje, i ocekivanja ljudi koji imaju znanje da Crobi ide prema 3500-3600 do 5 mj.
Da stvarno. A di je kolega Von Braun? Ne javla se nešto?
Možda je i njemu prekipilo.
No, zar ne misliš da si sada apsolutno pretjerao? Samo ti nedostaje još pokoji citat iz biblije, o apokalipsi i crnom vragu. Ajmo onda svi rasprodati dionice, ukinuti burzu i slagati zalihe u atomskim skloništima. Jasno mi je da si medvjed, ali zapravo što ti radiš ovdje? Zašto se uopće baviš ovakvim stvarima ako smatraš da će nas progutati crna rupa i ispljnuti negdje 2087. godine? I jeli te uzbuđuje to što slažeš najmračnije scenarije? Je li ti libido biti jači kad prelistavaš svoje apokaliptične postove? Sklon sam apsolutno svim argumentiranim teorijama i prognozama, ali – it’s too much…
Grdi slom se nadzire, postoje veliki napori na obje strane Atlantika da se sprijeci, ali vise nisam siguran u bezbolno rijesenje. A sto je najgore u cijeloj prici za mene, 100% sam u dionicama, a sto mi je hebeno cudno je promjena tona Von Brauna za 180 stupnjeva. Samo da se ne ostvare moje slutnje, i ocekivanja ljudi koji imaju znanje da Crobi ide prema 3500-3600 do 5 mj.
Kad ste svi u crnim tonovima da i ja zacrnim onda do kraja?[lol]
Sigurni ste u toku i čuli ste za Tibet i kinesko pokazivanje mišića?
A čuli ste možda o inicijativi za bojkotom olimpijskih igara?
A čuli ste za Johna Titora, putnika iz budućnosti i njegova predskazanja iz 2000-e? Jedno od njih je da će US bojkotirati OI 2008. Evo vam link i tekst iz 2007.Vaš link
Tko sad neće skupljati zalihe?[proud]
Baš procitao na http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=ea3cf5f5-17e9-40fc-bee0-3a7a147fbb64&readcomment=1#comment
Petar
15.03.08 16:56Prijavi ovaj komentar administratoru
Pa u dionicama sam već jako dugo, još od daleke 1999. godine i na njima sam do sada u tom razdoblju solidno zaradio. Uvijek sam pratio kretanja cijena, kao i predviđanja analitičara. Iz tog dugogodišnjeg iskustva kao i praćenja stanja na tržištima vrijednosnih papira, a naravno i iz hrpe pročitanih knjiga, cijela bi se priča mogla oipisati u par riječi: Gotovo uvijek padovi indexa raznih burzi izazivani su umjetnim putem i rijetko kada su bili odraz stvarnog stanja gospodarstva. Svakih par godina u svijetu su se događale tzv. krize, trajale mjesec, dva, tri i onda je uslijedio rast indexa. Padovi su gotovo uvijek izazivani umjetno od velikih igrača, plasiranjem raznih informacija koje bi rušile indexe, kako bi se stvorio prostor za novi uzlet dionica. I u tih par mjeseci veliki ograči su bili dobitnici, jer su točno su točno znali kojeg dana će dionice padati, a kojeg će rasti, jer se sve odvijalo pod njihovom kontrolom. Kupiti veliku količinu dionica, plasirati pozitivnu vijest, dionice naravno narastu, a već za par dana prodati dionice, umjetno plasirati negativnu vijest i čekati dana dva da padnu dionice pa ponovno kupiti. Cijela priča se vrti oko toga. Zarada unatoč tome što indexi ne rastu ili možda čak i padaju. Sve se svodi na špekulativna ulaganja. Dobar primjer za to je i Zagrebačka burza. Na ZSE je Crobex čak je i pao i to jako puno, unatoč tome što naše firme više nego dobro posluju, a neki veliki igrači su unatoč padu Crobexa dobro mastili brk u proteklom razdoblju. Ako samo pogledate vrijednost imovine naših mirovinskih fondova, vidjet ćete da je njima imovina u veljači i u ožujku dosta porasla u odnosu na razdoblje prije. Znači ipak su zarađivali jer toliki novac, a radi se milionima kuna, a takva količina novca nije mogla dospijeti od plaća radnika. No takvom špekulantskom ponašanju mirovinaca objavom financijskih godišnjih izvješća vjerovatno dolazi kraj, jer bi upravo ta izvješća morala biti generator rasta cijena dionica jer će pokazati dobro poslovanje hrvatskih firmi. Zato se se u zadnje vrijeme i veliki igrači počeli polako krcati s dionicama, kako bi na vrijemi bili na vlaku koji ide uzlaznom linijom. Međutim krcaju se polako i ne baš primjetno kako ne bi pri tome izazvali rast Crobexa. To je bilo vidljivo ako se je dobro pratilo i par dana prošlog tjedna na par dionica na kojima je zabilježen veći ukrcaj, a koristeći slabe vijesti u Americi da se ne izazove rast Crobexa. KOje su to bile dionice dovoljno je samo malo pogledati na promete dnevnih trgovanja kao i na transakcije koje su provedene tih dana na tim dionicama. Od kada ulažem u dionice, slične igre bile su prisutne i u prošlosti Crobexa, iako naravno ne tim intenzitetom, a što je i razumljivo jer prije nije bilo toliko velikih igrača u igri koji su djelovali toliko koordinirano. Zbog dobrih poslovnih rezultata firmi i zbog svega gore navedenog, druga polovica i kraj ožujka donijeti će vrlo vjerovatno osjetni rast cijena dionica na Zagrebačkoj burzi.
U potpunosti se slažem s Pericom..[thumbsup]