Astralis:
”
opr: ” 4000 obranjeno? Do kada?[bye] ” Mislim da ćemo na double bottom pa promjena smjera [cool].
”
Nagovaranje na kupnju? A ako ne bude promjena smjera?
Kakvo nagovaranje… ne znam otkud svima na forumu bolesno razmišljanje da svatko svojim komentarima druka prema nekamo. Ja samo izražavam svoje mišljenje koje se temelji na dosadašnjem iskustvu… hoće li tako biti i ovaj put ili ne vidjet ćemo [cool].
4000 obranjeno? Do kada?[bye]
Dugo prijatelju , vidis da fond pogura dvije-tri dionice crobexa na gore , po potrebi. Amerika blizu dna , NATO , Bush , izvjesca , novi poslovi , rijesen braniteljski fond[thumbsup]
ljubo 2
SDP uvođenjem poreza na kapitalnu dobit želi povećati plaće
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=df000b33-6a6a-40a4-897b-ea6b1767ef83&open=sec
Dugo prijatelju , vidis da fond pogura dvije-tri dionice crobexa na gore , po potrebi. Amerika blizu dna , NATO , Bush , izvjesca , novi poslovi , rijesen braniteljski fond[thumbsup]
Cijenim misljenje ali jos uvijek spadam u medvjede i mislim da pravi show tek slijedi od polovice 4. mjeseca. Evo i par zanimljivih linkova:
http://www.moneyandmarkets.com/files/documents/MAM767_Special_Report.pdf
Ili npr vidjenje ovog tipa:
Prvo, sumrak industrijskog Zapada još je uvijek za najveći broj (nekritičnih) promatrača svjetske scene samo zlurado naklapanje. No, treba pričekati treće tromjesečje ove godine… Naime, isti oni ‘think-tankovi’ koji su još prije godinu-dvije u mjesec točno predvidjeli početak pucanje tikve napuhane američke (i svjetske ekonomije) predviđaju potpuni krah svjetskih financijskih tržišta za kolovoz ili rujan 2008. Opravak tih tržišta nije pitanje godina već desetljeća ali treba imati na umu da su npr osamdesetih kad smo bili svjedoci prethodnog burzovnog kraha energetski izvori bili na vrhuncu a nafta neusporedivo jeftinija nego danas. Oporavak dakle pomalo postaje hipoteza kojoj je vrlo teško naći uporište. Shodno tome, NATO je primarno usmjeren prema Rusiji koja ima zalihe ugljikovodika za još barem trideset godina.
http://amac.hrvati-amac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2182&Itemid=192
… Naime, isti oni ‘think-tankovi’ koji su još prije godinu-dvije u mjesec točno predvidjeli početak pucanje tikve napuhane američke (i svjetske ekonomije) predviđaju potpuni krah svjetskih financijskih tržišta za kolovoz ili rujan 2008.
jel ima neki link za ova stara predviđanja?
@ ivek
Opet naši stari balkanski sudnji dani, i to ih se još usuđujemo proricati
normalnom razvijenom svijetu.
Što se tiče njihovih privrednih sektora koji stvaraju gubitke sve je jasno.
Ko tamo stvara gubitke vrijedi nula i kreće od nule. I opet će stvoriti vrijednosti
za razliku od nas koji ćemo uvijek ostati samo mali špekulantičići.
Mišljenja sam da će opet američko gospodarstvo iz svega ovoga
izaći kao pobjednik. Ovo je sve kao neka reakcija američkog imunološkog
sustava, prvi je pomaknuo vrijednosti, dolar slabi izvoz počinje rasti i opet
prestižu konkurenciju za čitav krug.
interesantno
… Naime, isti oni ‘think-tankovi’ koji su još prije godinu-dvije u mjesec točno predvidjeli početak pucanje tikve napuhane američke (i svjetske ekonomije) predviđaju potpuni krah svjetskih financijskih tržišta za kolovoz ili rujan 2008.
Ja sam čuo u birtiji da će za 5 miseci od tog sloma burze popucati čak i tikve na njivama pa i zvekoće pare po džepovima
surla: ” Dugo prijatelju , vidis da fond pogura dvije-tri dionice crobexa na gore , po potrebi. Amerika blizu dna , NATO , Bush , izvjesca , novi poslovi , rijesen braniteljski fond[thumbsup] ” Cijenim misljenje ali jos uvijek spadam u medvjede i mislim da pravi show tek slijedi od polovice 4. mjeseca. Evo i par zanimljivih linkova: http://www.moneyandmarkets.com/Issues.aspx?Flash-Bear-Stearns-nearly-bankrupt-More-failures-coming-1547 http://www.moneyandmarkets.com/files/documents/MAM767_Special_Report.pdf Ili npr vidjenje ovog tipa: Prvo, sumrak industrijskog Zapada još je uvijek za najveći broj (nekritičnih) promatrača svjetske scene samo zlurado naklapanje. No, treba pričekati treće tromjesečje ove godine… Naime, isti oni ‘think-tankovi’ koji su još prije godinu-dvije u mjesec točno predvidjeli početak pucanje tikve napuhane američke (i svjetske ekonomije) predviđaju potpuni krah svjetskih financijskih tržišta za kolovoz ili rujan 2008. Opravak tih tržišta nije pitanje godina već desetljeća ali treba imati na umu da su npr osamdesetih kad smo bili svjedoci prethodnog burzovnog kraha energetski izvori bili na vrhuncu a nafta neusporedivo jeftinija nego danas. Oporavak dakle pomalo postaje hipoteza kojoj je vrlo teško naći uporište. Shodno tome, NATO je primarno usmjeren prema Rusiji koja ima zalihe ugljikovodika za još barem trideset godina. http://amac.hrvati-amac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2182&Itemid=192
Prijatelju, nikad nisam komentirao tvoje postove, jer smatram da svi imaju pravo na svoje mišljenje, štoviše, nekad imaš zanimljivu kontru i argumente. No, zar ne misliš da si sada apsolutno pretjerao? Samo ti nedostaje još pokoji citat iz biblije, o apokalipsi i crnom vragu. Ajmo onda svi rasprodati dionice, ukinuti burzu i slagati zalihe u atomskim skloništima.
Jasno mi je da si medvjed, ali zapravo što ti radiš ovdje? Zašto se uopće baviš ovakvim stvarima ako smatraš da će nas progutati crna rupa i ispljnuti negdje 2087. godine? I jeli te uzbuđuje to što slažeš najmračnije scenarije? Je li ti libido biti jači kad prelistavaš svoje apokaliptične postove? Sklon sam apsolutno svim argumentiranim teorijama i prognozama, ali – it’s too much…
No, zar ne misliš da si sada apsolutno pretjerao?
Evo ti izvor koji ces mozda ipak vise cijeniti. Govori defakto vrlo slicno samo “uvijeno” a to ljudi vole jer se onda cude kada ispadne “hard landing”:
Pustite Iveka,
covjek ima potrebu upozoriti ljude na moguci rasplet dogadaja.
Ono sto je razlika izmedu igraca i “igraca” je da ovi bez navodnika znaju sta rade.
Da ljudi, bez obzira na moju osobnu ljutnju na Novoselca iz AZ-a, nakon dublje analize onoga sto je stvarno rekao i onoga sto vidim da se desava na burzi, je da je covjek u pravu.
Kod nas razni j….vjetri pumapuju price za naslovnice, pa pomama, pa ljudi kupuju pa ludilo brale, 60% burza gore, sve koordinirano nema sta.
Ali ova kriza nije nesto prolazno, ima previse faktora koji negativno utjecu (USA, hipo. kriza, recesija, nafta)
Procitajte zadnji intervju Radica (IGH) koliki rast ocekuje? 30%. I sta to znaci na P/E ove godine? Ako na njoj zaradite po zadnjoj cijeni 10-15 % do kraja godine, SUPER.
A eto ugovorio je samo u Moskvi posao od 150 milja kuna.
Eto, Radic oprao ruke u maniri najnauljenijeg gospodina (ni za glavu ni za rep). Kakvo svjetsko mazanje ociju.
Grdi slom se nadzire, postoje veliki napori na obje strane Atlantika da se sprijeci, ali vise nisam siguran u bezbolno rijesenje.
A sto je najgore u cijeloj prici za mene, 100% sam u dionicama, a sto mi je hebeno cudno je promjena tona Von Brauna za 180 stupnjeva.
Samo da se ne ostvare moje slutnje, i ocekivanja ljudi koji imaju znanje da Crobi ide prema 3500-3600 do 5 mj.