U Americi se minu smanjio na pola a vidljiv je i oporavak u Evropi. Nebi se čudio da svi završe još u plusu danas.
Sto je, je! Ameri se bore ko lavovi!
13.03.2008.
Predsjednik Mesić imenovao viceadmirala Zdravka Karduma zapovjednikom Obalne straže RH
Sukladno odredbama Zakona o Obalnoj straži Republike Hrvatske, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić, na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, donio je Odluku o imenovanju viceadmirala Zdravka Karduma na dužnost zapovjednika Obalne straže Republike Hrvatske.
Odluka je stupila na snagu 12. ožujka 2008. godine
Većina europskih brodara plovi pod stranim zastavama, a ne pod zastavama EU!
Očito je da padaju dionice koje su imale dosta veliki rast prošle godine u 9 mj. poput brodara i Todexa.
Građevinari prate. I krpaju se.
Godinu dana unatrag…rast….
ADRS -19,31 %
BLJE -7,53 %
DLKV +17,60 %
ERNT -13,00 %
HDEL +96,72 %
IGH +139,04 %
INA -20,94 %
INGR +92,71 %
JDPL +75,70 %
KOEI -4,52 %…..itd
i rekorder LEDO +152,11 %
Ovo su podaci od jučer….bez današnjeg trgovanja……….
Mislim da smo danas pali na najniže razine ikad. Za razliku od prošlog puta kad je crobex zaronio ispod 4000 ovaj put je HT na 330 (umjesto 290) a on ima najveći udio u crobexu. Još je par dionica palo daleko manje od prosjeka pa se površno gledajući čini da ZSE palo samo 1,6%. Istina je da nema HT na 325, ULPL 3450 i možda još koje dionice koja danas nije pala više od 2% da bi crobex sada bio ispod 3800. Ali mi smo još mila majka – pogledajte regiju, a i ostale europske burze. Belex je pao 55% u godinu dana, SASE danas 7% potonula… Negativni rekordi se obaraju i ne mogu reći da je me ne stišće u želucu i da je ovo lako gledat ali preživjet ću…
Koliko će ovo pomoći/odmoći burzi…
Najava događaja za petak, 14.03.2008.
– 10,00 sati – Predsjednik Republike bit će nazočan Međunarodnom znanstvenom skupu «Inozemni dug Hrvatske» u Novinarskom domu (Perkovčeva 2)
Ovo ponovo mrovinci ruše, nema kaj drugo bit……ionak su po njima još uvijek dionice precijenjene 30-50 posto ! katastrofa !
nažalost, ne ruše sami, netko im ipak mora prodati po tim cijenama… Da je više hrabrosti i odlučnosti, ne bi cijene tako padale.
Mislim da smo danas pali na najniže razine ikad. Za razliku od prošlog puta kad je crobex zaronio ispod 4000 ovaj put je HT na 330 (umjesto 290) a on ima najveći udio u crobexu. Još je par dionica palo daleko manje od prosjeka pa se površno gledajući čini da ZSE palo samo 1,6%. Istina je da nema HT na 325, ULPL 3450 i možda još koje dionice koja danas nije pala više od 2% da bi crobex sada bio ispod 3800. Ali mi smo još mila majka – pogledajte regiju, a i ostale europske burze. Belex je pao 55% u godinu dana, SASE danas 7% potonula… Negativni rekordi se obaraju i ne mogu reći da je me ne stišće u želucu i da je ovo lako gledat ali preživjet ću…
ok, meni se cini od kad sam na ovom forumu da stalno ponavljam da treba imati u potrfelju HT.
sad kad sve dionice padaju osim – (VERNa i HT) svi se nesto cude.
pa podebljajte udio HT u portfelju i sve ce biti u redu…
jebiga, neki kupuju franck (koji je dobra dionica) ali je nelikvidna…
i naravno da izgube po 10% dnevno jer nema otpora na strani kupnje…
pa ne moze se tako trgovati na burzi…
Slažem se kolega. Ja kad sam vidio da je Crobex još u plusu u godinu dana, tj. sada oko 4%, dok su ostale burze u regiji uključujući češki, poljski index….da su u minusu od 10% nadalje, uvidio sam da crobex mora ući u minus da bi došao do dna. Vidjeć ćemo.
Vaš link